Jääpallon tulevaisuus

Eilen Oulunkylässä kuultua, ja koettua

Oli hienoa päästä 60-80-lukujen tähtien kanssa samaan ryhmään katsomaan Botnia-HIFK ottelua. Ryhmässä lensi vuorotellen muistelot Tapaninpäivä-otteluista, katsojamääristä, jääpallon nykytasosta ja vaikka mistä.

Sinänsä jääpallo ei ole paljoa muuttunut, tottakai välineet ja siten myös vauhti, mutta kärjistetysti kysymyksessä on sama laji kuin tuolloin.

Muutaman pelimiehen mainitakseni joukossa oli Antti Helpi, Veikko Niemikorpi, Jude Suominen, Veikko Niemelä, Kari Kiviharju, Markku Björn, Markku Heikinheimo ja muutama muu Helsinkiläinen ex-jääpalloilija. Nuo nimet eivät nykynuorisolle kerro mitään, mutta jääpallon parissa olevat kunnioittavat herrojen satoja liigaotteluja, maaotteluja, ja muitakin saavutuksia.

Nyt on lajin pariin vaikea saada nuoria kun lähes kaikki muut lajit pystyvät tarjoamaan viimeisen päälle olosuhteet, huoltotilat, suihkut, saunat, ja katsojille lähes kaiken tarvittavan.

Rakkaani joka oli katsomassa toista Bandyliigaottelua pukeutui kunnolla, ja veti jalkaansa lämpimät saappaat, oli kunnolla varautunut Ogelin jäätävään Betoniympäristöön.

Kuitenkin kotiin saavuttuamme, hän vetäytyi olohuoneeseen viltin alle, ja paleli koko illan! Nykyaikana ei katsoja tule toista kertaa jos sinänsä hyvä jääpallokokemus jättää kuitenkin jäätyneen olon viimeiseksi tunteeksi.

Rakkaani sentään liikkuu luonnossa säässä kuin säässä, mitä nykyään harvat kaupungeissa tekevät. Entinen aika on vaan takana, ja MEIDÄN ON PAKKO miettiä miten saamme palveltua uusia pelaajia, lapsia, katsojia niin, että he saapuvat lajimme pariin!


Satakunnan Kansa uutisoi asiaan liittyen mm. seuraavaa:

”Tulevaisuutta on jääpallon kohdalla helppo ennustaa. Tulevina vuosina moni perinteikäs Bandyliigan joukkue voi olla ongelmissa pelaajapulan takia. Lajiaktiivit puhkuvat parhaansa mukaan jääpalloon uutta voimaa, mutta aika ei ole lajin puolella.

Se kaikki, mikä jääpallokatsomossa voi olla elämys, on uusien pelaajien houkutteluun karkotus.

Jääpallossa harjoitellaan sään armoilla olevilla tekojääradoilla, eikä pelikausi kestä kuin 3–4 kuukautta. Muissa palloilulajeissa harjoitellaan lämpimässä, hyvin valaistussa ja modernissa palloiluhallissa. Kausikin kestää ympäri vuoden. Jääpallolle tuo on tekemätön paikka.

Alla linkki Satakunnan Kansan uutiseen

(maksullinen, mutta tutustuminen 1€ kuukauden)


AINOA VAIHTOEHTO

Ainoastaan yksi asia voi pelastaa jääpallon. Lajin on pakko päästä sisätiloihin ja nopeasti.

Muutoin tapaninpäivän klassikko-ottelut voivat olla yllättävänkin nopeasti historiaa.

NYT TARVITAAN TEKOJA!

Nyt kaikki jääpallo-ihmiset puhukaa ystäville, kuntalaisille, päättäjille lajimme hienouksista, ja tehkää yhteistyötä kaikkien kanssa! Jääpallon on saatava nopeasti uutisia hallien rakentamisesta, jotta vuonna 1907 startannut lajimme saa jatkoa vielä tulevaisuudessa!


WasaGroup Oy viekää hanke maaliin Helsingissä!

Herra Myllys, viekää hanke maaliin Lappeenrannassa!

Sen jälkeen Porvoo, Mikkeli, Pori jne….

Jääpallo on hieno laji!

Leave a Reply