SÄÄNNÖT

JÄÄPALLOSÄÄNNÖSTÖÄ MEILLE KAIKILLE 

Tarkoituksena on antaa erotuomareille, pelaajille, valmentajille, seuratoimitsijoille ja muille jääpallon ystäville selvitys niistä säännöistä jotka on saatettu voimaan myös kansainvälisissä säännöissä.

Sääntöjen tulkinta ja soveltaminen ovat erotuomareiden tehtävä. Persoonallisuus on yksi erotuomarilta vaadittavista ominaisuuksista, siihen kuuluu myös täydellinen sääntötuntemus ja sääntöjen soveltaminen, joka oikealla tavalla toteutettuna lisää erotuomarin luotettavuutta kentällä.

Suomen Jääpalloliitto antaa kaikille mahdollisuuden olla mukana vauhdikkaassa ja reilusta pelistä tunnetussa jääpallossa. Erityisen tärkeää on jakaa nuorisolle sääntötietoutta jääpalloon kuuluvan reilun pelin asenteen lisäksi.

Kaikkien jääpallon parissa toimivien paremman sääntötuntemuksen myötä välttyisimme monilta väärinkäsityksiltä ja osapuolten välinen yhteistyö sekä ymmärrys vahvistuisivat. Suomen Jääpalloliitto toivoo seurojen kutsuvan paikallisia erotuomarikouluttajia ja erotuomareita kertomaan säännöistä tilaisuuksiinsa.

Sääntötuntemus, sääntöjen noudattaminen ja niiden oikea toteuttaminen takaavat vauhdikkaassa lajissamme elämyksiä ja vakuuden, että siitä voivat nauttia niin pelaajat kuin katsojat.


BANDYLIIGAN KILPAILU- JA RANGAISTUSSÄÄNNÖT


KURINPITOLAUTAKUNTA

SUOMINEN Kimmo, pj

Tammilehto Esko

KELTANEN Timo