Sunnuntain tulokset

Veiterä – JPS 6 – 5

Veiterä uutisoi taisteluvoitostaan seuraavaa:

Sitten päätuomari M-O Gustafsson vislasi pilliin ja päästiin alkamaan. Täynnä taistelutahoa ollut JPS aloitti ottelun terävästi: kellossa oli 8 minuuttia ja vieraat johtivat jo 2–0. Molemmissa maaleissa oli mukana keskisuomalaisen jääpallon kultakimpale, Tuukka ÄssämäkiJasu Koljonen osui ensin ja Ässämäki toisessa Juho Kaarretkosken esityöstä. Molemmat maalit syntyivät Veiterä-puolustuksen merkkaus- ja kommunikointivirheestä. Tilanne näytti JPS:n puolesta hyvältä.

Veiterä sai kuitenkin rivit ojennukseen nopeasti: vain minuutti JPS-johtomaalin jälkeen Tuomas Antikainen kavensi Antti-Juuso Ropon syötöstä ja avausmaali nostatti fiilistä Veiterä-leirissä. Noin satakunta kylmyyttä ja viimaa uhmannutta katsojaa löi käsiään yhteen ja kotijoukkue otti pelissä kapellimestarin paikan.

Pelattiin reilu vartti, niin Veiterän Niklas Valtanen tärytti keskelle tulleesta kulmurista yläkulmaan ja peli oli tasan. Reilun kympin jälkeen Eetu Peuhkuri sivalsi Veiterän johtoon myös kulmastay. Se oli vasta 7. kulmatilanne kotijoukkueelle pelin tässä vaiheessa. (Tämän jälkeen kulmia olikin reilusti: kaikkiaan 15 kotijoukkueelle, mutta niistä ei saatu maalia aikaiseksi.)

Ensimmäisen jakson lopulla kovasti U19-maajoukkueeseen tyrkyllä oleva Veeti Hyvärinen osoitti, miksi hänen nimensä on nuorten maajoukkueen tarkkailulistalla: kaksi pelitilannemaalia (E. Peuhkurin ja Antikaisen syötöstä) ja kotijoukkue lähti tukevassa 5–2-johdossa viettämään taukoa.

JPS tuli toisella jaksolla vahvasti

Kun Birran Bandyskaban tarkkuusheittopallot oli saatu kerättyä kentältä, niin toinen jakso oli valmis alkamaan. Aivan jakson alkuun Veiterä sai rankkarin, mutta kippari Ere Verhelän kova laukaus osui hyvin torjuneen Samuel Gerovoin patjoihin – myöskään siitä seuranneesta kulmatilanteesta Veiterä ei onnistunut saamaan maalia.

JPS puolestaan painoi päälle aktiivisten vastahyökkäysten voimalla ja vihdoin 58. minuutilla Joonas Hiltunen pääsi tuikkaamaan suoraan ilmasta Kalle Pesosen tarjoaman takaviistopallon maaliin – JPS:n kiri oli alkanut.

Seuraavat kuusi minuuttia mentiin Veiterän näkökulmasta mankelissa. Lopulta 64. minuutilla Ässämäki pääsi läpiajoon ja varma maali: 5–4. Veiterän oli aika ottaa aikalisä ja valmennus muistutteli huolellisuudesta ja JPS:n kärkkäiden maalinsylkijöiden tarkkailusta. Mentiin tovi ja jälleen soi Veiterä-päässä: tällä kerralla maalintekijänä oli Jarno Eronen, joka osui Nikke Tuhkasen flippipallon kohdalle täysin yksin, kiersi maalissa pelanneen Joonas Kankkusen ja toi vieraat tasoihin. Ote oli kokolailla JPS:llä.

Pelin 75. minuutilla Veiterällä oli jälleen yksi kulmatilanne, jonka jälkikahinoista Ässämäki pääsi volttaamaan täyteen vauhtiin, niska kyyryyn ja kohti Veiterä-maalia: alimpana pelaajana ollut Veiterän libero Juuso Kärmeniemi tarjosi mailan koukkuun Ässämäen kainaloon ja hyökkääjä kumoon: Kärmeniemelle lievä punainen kortti, Hyvärinen istumaan jäähyä ja vaparilla jatkettiin.

Tässä oli JPS:n etsikkoaika tehdä johto-osuma, mutta siihen ei Veiterän puolustus enää suostunut. Pelin loppu oli erittäin jännittävä ja molemmat joukkueet halusivat voittoa: JPS satsasi teräviin vastahyökkäyksiin akselilla Ässämäki–Hiltunen–K.Pesonen, Veiterä puolestaan pyöritti laajemmin hyökkäyksiin lähtöjä, jonka aikana JPS ehti asemoitua vastaanottamaan Veiterän hyökkäysaallon.

Pelin 90. minuutilla Matias Lehtonen kuljetti pallon vauhdilla oikealta kaistalta sisään ja pääsi päätyviivaa pitkin kohti JPS-maalia. JPS-puolutus joutui rikkomaan ja pelasi Lehtosen mailaa eikä palloa. Linjuri Jami Pöysä vislasi pelin poikki ja pienen tapahtuma-analyysin jälkeen päätuomari Gustafsson nosti kädet ristiin päänsä päälle: pallo pilkulle.

Veiterän rankkaritykki Niklas Valtanen oli jäänyt puoliajalla pukukoppiin pienen alaraajavamman takia ja kokenut, joukkueen isukkihahmo E. Peuhkuri asettui lyömään rankkaria. Pieni vauhti ja pallo noin 45 cm korkeudella maalin oikeaan reunaan: Veiterä 6–5-johtoon ja pallo keskelle. Pelattiin jo lisäaikaa ja JPS haki vimmatusti tasoitusta. Aivan lopussa JPS sai vielä kulmurin, mutta Veiterän ryysääjät saivat estettyä maalin.

Vihdoin peli poikki ja voitto Veiterälle. Tärkeät pisteet. Kotivoitto ei muuttanut asetelmia sarjataulukossa, Veiterä on edelleen viides ja JPS kolmonen. Veiterän voitto kuitenkin osoitti, että joukkue pystyy voittamaan tiukkoja pelejä ja on kotonaan vahva.

JPS uutisoi maalin tappiosta seuraavaa:

Ottelu oli JPS:n näkökulmasta kaksijakoinen, tai oikeastaan kolmijakoinen. Alku hyvä, ensimmäinen jakso huono, toinen jakso oikein hyvä.

Aivan ottelun alkua vei JPS, joka teki kaksi maalia ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana. Veiterä teki kuitenkin 1-2 kavennuksen heti seuraavasta hyökkäyksestä JPS:n toisen maalin jälkeen ja siihen päättyi JPSn hallinta. JPS:llä takkusi vähän kaikki, erityisesti syöttöpeli. Vapaat syöttölinjat olivat kortilla ja kun sellainen aukesi, syöttöjen osoitteessa oli toivomisen varaa. Veiterä oli selvästi liukkaampi, pallovarmempi ja paremmin puolustava joukkue. Kun tähän lisättiin Veiterän tasokkaat kulmalyönnit, Veiterä meni menojaan ja tauolle lähdettiin lukemissa 5-2.

Valmentaja Topi Rytkönen muistutti tauolla joukkuetta, että tehdään sitä mitä on sovittu. Karvausta tiputettiin vähän alemmaksi ja palattiin perusasioiden äärelle. Toiselle puoliajalle kopista luistelikin uusi joukkue.

Toinen puoliaika sai tosin shokkilähdön, kun Veiterä sai rangaistuslyönnin heti erän alkuun. Maalivahti Samuel Gerovoi piti kuitenkin JPS:n pelissä mukana ja torjui rankkarin. Tämän jälkeen peliä vei JPS. Liiike parani, syötöt napsuivat lapaan ja puolustus teki vahvasti töitä. JPS kuroi eron kiinni Hiltusen, Ässämäen ja Erosen maaleilla. Kun peliaikaa oli jäljellä 20 minuuttia, peli oli tasan 5-5.

Peli vaikutti kääntyvän JPS:lle, kun Veiterän Juuso Kärmeniemelle tuomittiin ulosajo hänen rikottuaan läpiajossa ollutta JPS:n alinta pelaajaa. Vajaalla pelaaminen ei kuitenkaan merkittävästi häirinnyt Veiterän tekemistä ja peli jatkui tasaisena. Kummallakin joukkueella oli paikkoja ratkaista peli viimeisen kymmenen minuutin aikana. Aivan pelin lopussa JPS:lle sattui oman pään virhe, jota seuranneesta tilanteesta Veiterälle tuomittiin rangaistuslyönti. Eetu Peuhkuri laittoi pallon varmasti sisään.

Ensimmäisen puoliajan rämpimisen jälkeen viritettiin hieno kiri, joka ei harmillisesti aivan riittänyt. Veiterä parempi lukemin 6-5.

Botnia – WP 35 4 – 5

Botnia uutisoi ottelusta seuraavaa:

Botnia aloitti vuoden 2023 loppusarjojen kannalta tärkeällä kotiottelulla Varkautta vastaan. Tapansa mukaan Botnian kone syttyi hitaasti ja avauskymppi oli vierailijoiden hallintaa. Tolppaa lähemmäs Varkaus ei päässyt. Botnian alettua saatua paikkoja, alkoi erikoistilanteitakin syntyä ja kulmalyönnistä Botnia myös siirtyi ottelussa johtoon. Pallo pelattiin kikalla Jyry Kortelaiselle, joka upotti ranteella pallon yläkulmaan. Avausjakson puolivälissä pelikuri hieman höltyi molemmilla joukkueilla ja Varkaus oli se joukkue, joka hyödynsi oman vastahyökkäyksensä. Juho Holopainen hankki rankkarin ja Niko Nissinen kävi lyömässä Varkaudelle tasoituksen. Muutoin avausjakso oli ennakoidusti hyvin tasainen ja molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen, Kortelainen toistamiseen Botnialle ja Jukka-Pekka Hoffren kulmalyönnistä Varkaudelle.

Toiselle jaksolle Botnia sai hyvän alun toiselle jaksolle Eetu Pulkkisen lyötyä kulmalyönnistä Botnian johtoon heti avausminuuteilla. Botnian johtomaalin jälkeen sinisten peli alkoi vähän sakkaamaan ja Varkaus otti ottelun hallinnan vyöryttäen tilanteita Botnian maalille. Lopulta Varkaus tulikin tasoihin ja lopulta johtoon, erikoistilanteista totta kai. Ensin tasoitus kulmalyönnistä ja johtomaali ehkä hivenen heppoisesti vihelletystä rangaistuslyönnistä. Botnia joutui pelin edetessä loppua kohden ottamaan enemmän riskejä tasoitusta hakien. Tämän WP hyödynsi ja pääsi vastahyökkäyksestä kahden maalin johtoon. Botnia ei luovuttanut ja Kaapo Schreck toi vielä lisäajalla Botnian maalin päähän. Tasoituskin oli aivan lopussa lähellä, mutta pisteet lähtivät sitten kuitenkin Varkauteen lukemin 4-5.

Hieman Botnian tilanne vaikeutuu jatkosarjaa ajatellen, mutta mitään ei ole vielä menetetty. Tulevaisuudessa häämöttävät vierasottelut HIFK:ta ja OLS:ia vastaan ovat edelleen äärimmäisen tärkeitä otteluita. Seuraavaksi Botnia testaa kuitenkin sarjakakkosen Kampparien kunnon Oulunkylässä ensi sunnuntaina.

WP 35 uutisoi taistelu voitosta Oulunkylässä:

WP 35 jatkoi Bandyliigaa tiukalla taisteluvoitolla Botniasta sunnuntaina 4-5 (2-2) lukemin. Varkautelaisten maaleista vastasivat Niko Nissinen kahdesti, Juho Holopainen, kentille paluun pitkältä tauolta palannut Jukka-Pekka Hoffren ja voittomaalin tehnyt Lasse Karppinen.

– Botnia oli ihan juuri niin paha kotona kuin ajattelimme. Joukkue on kehittänyt peliään huimasti kuukauden aikana. Peli oli kuitenkin hyvin hallussa poislukien viimeistä varttia joka oli yhtä sekamelskaa, mutta puolustus kesti lopun hyvin, analysoi päävalmentaja Juha Järveläinen.

Ratkaisuhetkillä WP 35 hukkasi useita maalipaikkoja, joilla peli olisi voinut ratketa jo aiemmin. Karppisen 5-3 maali kuitenkin lopulta ratkaisi pelin ja toi tärkeän voiton varkautelaisille.

– Todella tärkeä voitto, jotta pysymme kuudentena ja kahdessa lähtöpisteessä kiinni. Tällaiset taisteluvoitot kasvattavat itseluottamusta ja antavat paljon jatkoon. Hoffrenin paluu kokoonpanoon toi paljon meille, päättää Järveläinen.

WP 35 jatkaa Bandyliigaa ensi lauantaina 14.1. Kämärillä, joilloin hyväntekeväisyysottelussa vastaan tulee HIFK, todellisessa 4 pisteen ottelussa.

La 14.1. klo 15.00 WP 35-HIFK (otteluun vapaa pääsy)

HIFK – OLS 7 – 1

HIFK kommentoi voittoa somessa seuraavasti:

Voitto! Röda palaa vihdoin voittojen makuun. OLS kaatuu 7-1.

Seuraava matsi keskiviikkona kun HIFK 125v-juhlaottelussa vastassa Akilles.