Kiinnostaako Valmennus? Lähde kouluttautumaan

Jääpalloliiton valmentajakoulutukset uudistuvat.

Alla tietoa tarjolla olevista ja suunnitteilla olevista koulutuksista. Huomioikaa erityisesti Taso 1-koulutuksen ajankohta ja ilmoittautumisaikataulu.

Seuravalmentaja koulutus

Seuravalmentajakoulutus on tarkoitettu saman seuran eri joukkueiden valmentajille. Tämän avulla voidaan vahvistaa seuran oman valmennuskulttuuria, valmennuslinjaa sekä valmentajien osaamista.

Käsiteltäviä aihe alueita ovat mm: minä valmentajana, hyvän harjoitteen ja harjoituksen perusteet, urheilijan kuuluvuuden tunteen rakentaminen, jääpallo pelinä sekä jääharjoittelun toteuttaminen.

Suoritustapana on kaksi 2-3 h etätapaamista (Teams) sekä 1 lähitapaaminen 2-3 h seuran omalla kentällä. Lisäksi osallistujat tekevät 2- 3 etätehtävää.

Lähitapaamisen yhteydessä koulutuksen tilannut seura vastaa kenttäkuluista. Koulutus on muuten kaudella 2023 – 2024 seuroille ilmainen.

Koulutuksen voi tilata sähköpostitse: tobias.karlsson@finbandy.fi, jonka jälkeen sovitaan koulutuksen aikatauluista.

Valmentajakoulutus

Taso 1:

Suomen Jääpalloliitto järjestää Suomen Cupin yhteydessä Oulussa 27. – 29.10.2023 avoimen valmentajakoulutuksen kaikille jääpallon parissa toimiville tai sitä suunnitteleville valmentajille.

Aiheina jääpallon lajitekniikat, taidon opettaminen, fyysisen valmennuksen perusteet, joukkue pelaamisen perusteet sekä opettamisen ja ryhmän johtamisen perusteet. Lisäksi osana koulutusta otteluiden seurantaa ja niiden analysointia.

Kurssimaksu on 70€ / osallistuja. Osallistujat vastaavat omista majoitus- ja ruokailukustannuksista.

Ilmoittautuminen 30.9.2023 mennessä osoitteeseen tobias.karlsson@finbandy.fi. Koulutus toteutuu mikäli saadaan 8 osallistujaa.

Taso 2: (suunnitteilla ja runkosuunnitelma julkistetaan syksyn 2023 aikana)

Mentorointi

Mentoroinnilla tarkoitetaan mentorin ja aktorin välistä luottamuksellista vuorovaikutussuhdetta, jossa aktiivisen kuuntelun, tarkkailun ja osallistumisen keinoin pyritään auttamaan aktoria saavuttamaan päämääriään valmennustehtävässä ja henkilökohtaisessa elämässä. Myös mentori oppii uutta vuorovaikutteisen prosessin aikana.

Sisällöllisesti mentoritoiminta jaetaan kahteen osaan: valmennuksessa kehittyminen ja elämäntilanteen helpottaminen.

Valmennuksessa kehittymisellä tarkoitetaan valmentajan osaamisen kehittymistä. Valmentaja saa uusia näkökulmia toimintaympäristönsä kehittämiseen, urheilijoidensa valmennukseen sekä valmiuksia vertaisverkon luomiseen.

Elämäntilanteen helpottamisella haetaan valmentajan henkilökohtaisten resurssien lisäämistä mentoroinnin keinoin. Valmentaja voi paremmin, kun hän oppii jäsentämään ajankäyttöään ja arkensa tärkeysjärjestyksiä.

Mentorointiprosessi kestää yleensä 3-6 kuukautta. Prosessissa voidaan käyttää erilaisia menetelmiä:

  • pienryhmäohjausta
  • vertaiskeskusteluja ryhmässä
  • henkilökohtaista ohjausta
  • konsultointia (esim. puhelimitse)

Suomen Jääpalloliitto järjestää mentorointiryhmiä tilausperiaatteella. Mentoreina toimivat kokeneet jääpallovalmentajat.

Kaikki kiinnostuneet yhteys Jääpalloliittoon!


Leave a Reply