Tapaninpäivän lopputulokset

BandyliigaToimitus Helsingissä

Toimituksemme ei pysty tällä kertaa muita otteluja kommentoimaan, koska olimme yhdessä katsomassa Stadin Derbyä. Ottelussa oli tunnetta, katsojia, oudosti liian aikaisin tuomarin lopettama ottelu. Kukaan meistä ei ollut nähnyt näin tapahtumarikasta ottelua. Ottelun olisi voinut voittaa kumpi tahansa, päivän joukkueista. Kuitenkin oikea tulos ehkä on tuo 4-4 lopputulos.

Tuomarikolmikosta Taavi Sulander onnistui ottelussa parhaiten, sinänsä myös ex-Akillespelaaja Jouko Turpeenniemen vihellykset eivät aiheuttaneet sen enempää pohdintoja.

Ottelun päätuomari Thomas Söderbergillä ei päivä ollut täysin onnistunut. Ainakin meidän silmään hän ”ylitti” varsinkin Turpeenniemen näkemykset, omilla näkemyksillä, vaikka oli usein huomattavasti kauempana tilanteista. Myös useat ”huutovihellykset” hiukan sotkivat arvosanaa . Jos et näe – et voi viheltää huudoista esim. kulmaa – nyt näin valitettavasti kävi, surullista…

90 + 1,5 + 0,5 + 1,5 on tuomarin mukaan 92 minuuttia

Pahin kömmähdys Söderbergille tapahtui ottelun lopussa, josta kumpikin joukkue, katsojat, kaikki paikalla olleet olivat Söderbergin kanssa täysin eri mieltä. Mielestämme pahinta asiassa oli ettei Söderbeg suostunut asiaa mitenkään tarkastamaan ottelusihteeriltä, jolla oli kaikki merkinnät, ja tuomareiden antamat lisä-ajat ylhäällä.

Peliä oli siis pelattu 90+2min kun Söderberg pysäytti HIFK:n ”ylivoima” hyökkäyksen, ja lopetti ottelun. Kaikki protestoivat asiaa, yleisö kummankin joukkueen puolelta, toimitsijat, joukkueet. Useampi henkilö voi todistaa että ajassa 69 minuuttia HIFK otti aikalisän, josta Söderberg ilmoitti lisä-ajaksi 1,5 minuuttia. Seuraavaksi katsomossa paloi lakana, jonka sammumista odotettiin yli 30 sekunttia – Tästä Söderberg antoi 30 sekuntia lisää lisä-aikaa. Tässä kohtaa lisä-aikaa oli siis 90 minuutin päälle tuo 2 minuuttia.

Kuitenkin vielä ajassa 89 minuuttia Botnia otti aikalisän josta kuului antaa 1,5 minuuttia lisää, ja näin ottelun oikea loppumisaika olisi ollut 90+3,5 lisä-aikaa. Söderbergin kello kuitenkin toimi kuitenkin niin, että ottelu lopetettiin kaikkien muiden asiaa purnatessa 1,5 minuuttia liian aikaisin. Onko tuomarilla kiire kotiin, vai miten on mahdollista ettei hän edes tarkista virhettään? Asiasta ei voi mitenkään syyttää kuin pelkästään vastuullista tuomaria, joka tässä tapauksessa oli Söderberg.

Nyt kun päädyttiin tasapeliin, ei kömmähdys nouse joukkueiden sivuilla julkisuuteen asti, mutta mitä jos tuomari päättää välierien ratkaisuottelun, tai Finaalin näin? Kuka on vastuussa?

Virheitä sattuu, mutta jos Söderberg olisi toiminut oikein, olisi hän varmistanut asian ottelusihteeriltä, nyt ottelun loppua ei koskaan nähty, eikä nähdä.

BandyliigaToimitus ei muista että 20 vuoteen ottelu olisi lopetettu tuomarin laskuvirheen takia kertaakaan. Myöskään kymmeniä vuusia viheltänyt liigatuomari ei tällaista muistanut. Onneksi tämä oli tasa-puolinen kumpaakin joukkuetta kohtaan, mutta ei tällaista virhettä vain saa tapahtua, siksi otteluissa on ottelusihteeri, kunnioittakaamme myös heidän roolia!

BandyliigaToimitus katsoo ottelun tallenteen vielä huomenna, joten tarvittaessa palaamme jos jotakin virhettä jutussamme sisällöllisesti löytyy…

HUOM! Otteluiden tilastot päivitetään vasta keskiviikkona 18:00 mennessä – pahoittelut!

Päivän lopputulokset & Kommentit

WP 35 vs JPS 4 – 6

WP ei kommentoinut lopputulosta ennen uutisemme julkaisua

JPS mietteet ottelun jälkeen: voittoputki jatkuu!!🔥 Luminen taistelu Varkaudessa päättyi Jipsin voittoon💪🏼

Veiterä vs Kampparit 10 – 3

Veiterän iloiset tunnelmat: Loppunumerot 10–3 kertoivat tasoeron, mutta myös sen, että Kampparit on hyvä vastahyökkäysjoukkue, jonka erittäin taitavat ja lahjakkaat nuoret ovat valmiita haastamaan sarjakärjen heti kun siihen annetaan pienikin mahdollisuus. Voidaan hyvin nähdä, että Kamppareiden pistesaldo ei ole vielä taputeltu ja loppukauden aikana nähdään yhä parempaa peliä mikkeliläisnuorilta. Veiterä puolestaan sai rauhassa rakennella pitkiä palloralleja ja hyökkäyksiä ennen kuin T. Hauska, Seppänen ja Peuhkuri toivat palloa vauhdilla maalintekoalueelle.

Akilles vs Narukerä 7 – 1

Akilles ei ottelua vielä kommentoinut

Narukerän sivustoilla ei myöskään ottelua vielä kommentoitu.

HIFK vs Botnia 4 – 4

HIFK Kommentoi näin:  Oli tunnetta kentällä ja kentän ulkopuolella, mikä oli myös siistiä. Oli kiva pelata, kun kuului laulua. Kyllähän se tuntuu todella siistiltä, kun laulu raikaa Suomen kaunein seura ja kingit katsomossa. Kaikki muut fanit ja katsojat, niin onhan se siistiä, Kunnas kiittelee.

Botnian kommentit: HIFK pelasi hyvin ja tehokkaasti ensimmäiset 25 minuuttia ja viimeiset 20 minuuttia ollen noina hetkinä Botniaa edellä. Siinä välissä Botnia puolestaan oli vahvempi ja HIFK ongelmissa. Pisteiden tasaaminen oli lopulta varsin oikeudenmukaista ja ottelun kuvan mukainen lopputulos