Sunnuntain mielenkiintoiset tulokset

Helsinkiläiset tänään vahvoja

Narukerä on ”tappioputkessa”, tämä on uutta Porilaisille varsinkin kun lähes kaksi kautta kotikentällä ei tappioita nähty. Nyt kuitenkin ensin WP 35 , ja sen jälkeen Botnia hakivat pisteet Porista. Olosuhteet olivat surkeat kummassakin ottelussa, mutta vaikka kerä sen taakse hiukan uutisoinnissa piiloutui, oli se kaikille sama.

Helsingissä HIFK esitti kauden parasta peliä, ja lauantaina loistanut WP 35 oli täysin HIFK:n hallinnassa. HIFK:lla oli mielenkiintoisia pistemiehiä, Piironen, Liukkonen, Huber ja Fritz-Tikkanen viimeistelivät osumat. Syöttöt Niittylä, Nikula, ja Ojanen. Nuori Fritz-Tikkanen viimeisteli ensimmäisen Bandyliigaosumansa.

Veiterä vei rutiinivoiton Oululaisista, eikä voittajasta ollut tänään missään kohtaa epäselvyyttä. Oululaisille viikonloppu oli todella synkkä – valitettavasti.

Porvoossa kärkikamppailun vei ansaitusti JPS, tosin kyllä Akilleksallakin omat paikkansa olivat. JPS:n maalissa pelanut Aatu Valtonen oli kuitenkin viimeinen muuri, ja hän pelasi loistavan ottelun.

Sarjatilanne juuri nyt

Sarjatilanne on muuttunut mielenkiintoiseksi. Veiterä, JPS ja Akilles ottavat eroa kärjessä muihin. Tämän jälkeen neljännestä paikasta taistelevat Narukerä, WP 35, HIFK. Botnia, Kampparit, ja OLS taas taistelevat kuka saa alempaan jatkosarjaan ”hyvityspisteitä” – hyvin mielenkiintoinen loppurunkosarja on siis tulossa. OLS kohtaa HIFK:n siirretyssä ottelussa lauantaina 20.1, muut joukkueet viettävät maajoukkuetaukoa.

Narukerä vs Botnia 3-4

Narukerä kommentoi: Ei sujunut tänä viikonloppuna hankalissa olosuhteissa peli edes sunnuntaina. Nollan pisteen viikonlopun jälkeen ei ole muuta suuntaa, kun ylöspäin! 👀

Botnia kommentoi: Botnian ehjä 90 minuuttinen huipentui kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Niskan lyötyä kulmalyönnistä Botnialle voittomaalin. Parin runsasmaalisen tappion jälkeen Botnia sai joukkuepuolustuksen toimimaan Porissa loistavasti. Maalilla myös Micke Peräjärvi otti tarvittavat torjunnat hädän hetkellä, mukaan lukien yhden torjutun rangaistuslyönnin. kahden maalin Niskan lisäksi hyökkäyspään onnistujiin voidaan lukea Onni Autinen ja maalin muodossa palkinnon saaneen Aapo Pulkkisen.

HIFK vs WP 35 4-2

HIFK kommentoi: Se oli hyvä peli meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla varsinkin saatiin tilaa omassa päässä, pidettiin hyvin palloa ja rakennettiin rauhassa hyökkäyksiä. Saatiin siinä kahden maalin johtopuoliajalle, 3-1. Toisella puoliajalla puolustettiin tiiviisti vastustaja ulos vaarallisilta paikoilta, ja oli ihan hyviä vastahyökkäyksiä, joista oltaisiin voitu tehdä muutama maali vielä enemmän, Piironen toteaa.

WP 35 kommentoi: HIFK ansaitsi voittonsa, enemmän kaaduttiin kuitenkin huonoon syöttöpeliin kuin HIFK:n hyvyyteen. Viimeinen 20min oli parempaa peliä, mutta se ei tuottanut tarpeeksi paikkoja, tuumi valmentaja Ilkka Hoffren taiston tauottua.

Veiterä vs OLS 10-0

Veiterä uutisoi: Ottelun alku oli Veiterältä tehokas ja taululla oli 3–0 jo 18. minuutin jälkeen. Kotijoukkue oli valmiina heti pelin alusta ja ensimmäiset maalit iskettiin kulmatilanteista. Veiterä-veskari Joonas Kankkunen sai avausheitosta syöttöpisteen Veiterän kolmanteen maaliin.

Noin puolen tunnin kohdalla peli hieman lässähti ja Veiterä lähti mukaan Olssin kävelyvauhtiin. Tämä varmasti huomattiin myös valmennuksessa ja pojat panivatkin vauhtia jakson lopulla: minuuteilla 39., 43. ja 45 – Tomi Hauskan ollessa mukana kaikissa mukana – tauluun iskettiin taukoluvut 6–0.

Toiselle jaksolle Veiterä vaihtoi maalivahdiksi nuoren Lauri Weilandin, joka sai näin tälle kaudelle ensituntumaa Bandyliiga-peleihin. Lauri pärjäsikin hyvin: hän torjui mm. Antti Pesosen ampuman rankkarin 65. minuutilla. Loistosuoritus!

Veiterä jatkoi tehokasta peliään ja Aleksi Seppäsen ja Janne Hauskan kahdella maalilla Veiterä johti jo 9–0. Vielä aivan lopussa Matias Valtanen kuritti kasvattajaseuraansa ja niin syntyivät loppunumerot 10–0.

OLS kommentoi: OLS:n idän reissu ei tuonut kaivattuja pisteitä, eikä tällä kertaa onnistuttu maalineossakaan.

Akilles vs JPS 2-4

Akilles uutisoi: Sunnuntain ottelu päästiin pelaamaan erinomaisissa olosuhteissa, jossa kohtasi kaksi hyvää jääpalloa pelaavaa joukkuetta. Vihreäpaitainen joukkue loi riittävät maalipaikat ottelun voittamiseen, mutta tänään pallo ei löytänyt verkon perukoille.

JPS uutisoi: Tämän päivän ottelusta Akillesta vastaan Jipsin matkaan lähti 2 pistettä ottelun päättyen lukemin 2-4😎