Murheellinen viikonloppu toimituksessa

Pahoittelut uutisten puuttumisesta

Viikonlopun suunnitelmat menivät uusiksi kun päätoimittaja Pasi Virtasen piti hoitaa viikonlopun uutisointi, mutta yllättävä sairaala käynti tuli eteen, ja vaikka jääpallo on tärkeää – jäi se nyt valitettavasti toiseksi. Harvoin on meillä tällainen tilanne ollut, mutta kun mies ei pystynyt kävelemään, ei ollut muuta mahdollisuutta kuin hakea ammattilaisten apua, ja heidän tutkimuksia.

Nyt jo mennään kohti parempaa, mutta ilman ”keppiä” ei kävely onnistu (”kepin” kanssa max. 10 metriä). Nyt vihdoin pääsee kuitenkin koneen äärellä, vaikka olin autosta katsomassa Kallion kentällä ensin lauantaina HIFK-Veiterä ottelua, ja sitten sunnuntaina HIFK-OLS ottelua.

Kivut olivat kuitenkin sen verran kovat, että seuraaminen jäi muuten vähäiseksi – Pahoittelut tästä. Kiitos teille kaikille tsemppi toivotuksista!

Kiitokset itseltäni terveydenhoito henkilökunnalle kommentoi Virtanen….

Lauantain pelit

JPS vs Kampparit 12-1

Ottelusta ei paljon kerrottavaa ole, ”JPS vei ja Kampparit vikisi”

Tällainen peli tänään… JPS oli tehokas omissa tekopaikoissaan, tuumi Kampparivalmentaja Olli Manninen ottelun jälkeen.

WP 35 vs Botnia 2-1

Eka jaksolla karvaus ei toiminut ja annettiin liikaa paikkoja Botnialle. Toisella puoliajalla karvaus toimi paremmin, mutta menetettiin jälleen läpi ottelun liikaa palloja ja niistä annettiin montaa vaarallista paikkaa. Kunniaa on annettava myös vastustajalle, joka on selvästi parantanut peliään alkukaudesta ja oli ajoittain todella vaarallinen ja puolusti omaa maalia hyvin. Onneksi Jere maalissa oli tänäänkin loistava, kiitteli valmentaja Ilkka Hoffren maalivahtiaan kamppailun tauottua.

Narukerä vs OLS 4-5

Porissa koettiin harvinaista herkkua, kun vierasjoukkue OLS nappasi voiton huolimatta tuloksellisesti hanakalasta ensimmäisestä jaksosta.
Ehjän toisen jakson ansiosta hallitsevat Suomen mestarit kaatuivat kotikentällään.

Arvokas ja harvinainen vierasvoitto ei irronnut helpolla, sillä Narukerä karkasi avausjaksolla jo 4-1 johtoon.
Puolustajana varman pelin pelannut Ilari Moisala ehti myös tukemaan hyökkäyksiä ja iskikin pakin paikalta kovat tehot 2+1.
Moisala viimeisteli OLS:n 4-2 ja 4-3 kavennukset ja tahditti näin takaa-ajoa, joka sai kruununsa Marcus Ukkosen voittomaalilla pelin 88. minuutilla.

Ei auta. OLS nousee ottelun lopussa rinnalle ja ohi jättäen isännät pisteittä lukemin 4-5. Huomenna nokka kohti Helsinkiä, jossa tarjolla revanssi Botniaa vastaan kommentoitiin Kerän leiristä.

HIFK vs Veiterä 4-7

HIFK on löytämässä koko joukkueen ”pelifiiliksen”, sillä Veiterä sai tehdä täyden päivätyön viedäkseen pisteet mukanaan Lappeenrantaan. Siihen nähden, että pelattiin sarjakärkeä vastaan, oli peli aika pirteää. Pelissä oltiin mukana, mutta tänään ei vaan riittänyt. Paikkoja oli, olla vaikka johdossa tuossa pelissä, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Ilari Nikula kuvailee. Kyllähän tuo uskoa luo siihen, kun pelataan yhtä kärkinelikon joukkuetta vastaan ja pysytään pelissä mukana. Ei ainakaan vauhdillisesti hävitty tuossa pelissä. Pieniä juttuja pitää hioa loppukautta kohden, Nikula jatkaa pohdintaa.

Sunnuntain pelit

Kampparit vs Akilles 4-2

Kampparivalmentaja Olli Manninen myönsi, että Akilleksen paine varsinkin ottelun lopussa oli kova, mutta ”joukkue oli valmiina uhrautumaan voiton eteen”. Lauantaina JPS-peli oli meiltä pehmyt esitys. Sovittiin, että unohdetaan tulos ja taistellaan. Niinkin laadukkaan joukkueen kuin Akilleksen kaataminen vaati meiltä rohkeutta pallon kanssa. Voitto oli meiltä ensimmäinen iso voitto tänä vuonna.

Voitto maistui, mutta Manninen arvosteli voimakkaasti ottelun tuomarilinjaa. Itse asiassa linjaa ei ollut ollenkaan. Sen myönsi myös tuomaristo ottelun jälkeen, mutta ei se meitä paljon lohduttanut.  Linja oli hukassa sikäli, että se oli epäselvä. Ottelua se ei ratkaissut, mutta haittaa kaikkea pelaamista, kun ei tiedä mitä saa tehdä ja mitä ei, kritisoi Manninen.

Akilles jatkaa kehnolla tiedoittamislinjalla, ei kommentointia ottelusta…

HIFK vs OLS 6-2

Ennen ottelua mielenkiintoa herätti OLS:n eilinen yllättävä ”Kerän” kaataminen, ja kahden P19-maajoukkue maalivahdin kohtaaminen. Henri Mattila Oululaisten maalilla ja Stadilaisen byyrissä pelasi Eelis Laitinen (Laitinen valittiin juuri maailman parhaaksi maalivahdiksi P19-kisassa).

HIFK lähti otteluun todella vauhdilla ja OLS oli hätää kärsimässä ensimmäiset 12 minuuttia. HIFK vyöryi vanhan punakoneen tyyliin kerta toisensa jälkeen oululaisten maalille. Lukemat olisivat voineet olla 2-0 suuremmat, ellei Mattila olisi oululaisten maalilla pelannut hyvää ottelua.

OLS oli käyttänyt ”patinsa” Narukerää vastaan, eikä heidän onnistunut haastamaan koko ottelussa kotijoukkuetta. Näin HIFK vei selkeästi lopputuloksella 6-2 ottelun.

Ottelun kiihkeyttä kuvaa se, että tuomaristo joutui saattelemaan sekä OLS:n päävalmentaja Timo Tiusasen ja OLS:n parhaana palkitun Aatu Tiusasen ottelun loputtua oikeaan pukukoppiin. Jostakin syystä huutelu oli äänekästä, eikä heidän tahtonut löytää suuntaa omaan pukukoppiin. Kyse ei käsittääksemme ollut siitä, että HIFK olisi pyörittänyt vierailijat niin pyörryksiin.

Tilanne näytti siltä että stadilaiset olivat jotenkin päässeet oululaisten puseron alle, Timolle ja Aatulle taisi siis jäädä jotakin hampaankoloon? – Tämä ei aivan auennut meille, koska olimme sen verran kaukana tilanteesta.

Botnia vs Narukerä 7-6

Vierailijat olivat ajautuneet tappioputkeen. Botnialla peli on alkanut kauden edetessä näyttämään paremmalta, vaikka eilen toki tulikin tiukka tappio Varkaudessa. Tauolle mentiin kuitenkin Narukerän 2-3 johdossa. Tämän jälkeen tapahtumia riitti ja tänään nähtiinkin tapahtumarikkain 45 minuuttinen, mitä tällä kaudella on Oulunkylässä pelattu. Toki myös tuomariston avausjakson linjan vaihtuminen toiselle jaksolle linjattomuudeksi myötävaikutti tapahtumarikkauteen.

Tämän jälkeen joukkueet tekivät tasatahtiin maaleja. Botnian maaleista vastasivat Kumpuoja kertaalleen ja Eetu Pulkkinen kahdesti. Muutama minuutti ennen ottelun loppua Botnia ratkaisi ottelun. Kulmalyönti pelattiin kikalla ja Aapo Pulkkinen pääsi Onni Autisen syötöstä puttaamaan Botnialle voittolukemat 7-6. Viimeiset pari minuuttia Botnian onnistui pitää pallo Narukerän päädyssä sivurajan tuntumassa suojaten palloa, ilman että Narukerä pääsi minkäänlaiseen loppurynnistykseen.

Narukerän kommentit olivat seuraavat: Ajoittaiset hyvät hetket ja taistelu eivät riittäneet tänään Oulunkylässä voittoon. Kerä ei kuitenkaan luovuta ja vielä tulee mahdollisuuksia näyttää joukkueen todellinen taso

Veiterä vs JPS 2-2

OP Etelä-Karjalan omistaja-asiakasottelun kokosi hienon yleisömäärän Kisapuistoon. Paikalla oli reilusti yli 300 katsojaa, jotka näkivät tasaisen Bandyliigan kärkiottelun. Ottelu huipentui aivan viime hetkien tilanteisiin, jossa molempien joukkueiden maalivahdit, Joonas Kankkunen Veiterästä ja Samuel Gerovoi, osoittivat olleensa tänään kentän kunkkuja.

JPS kommentoi tapahtumia näin: Ennakkoon oli odotettavissa tasainen ottelu. Varsin tasainen ottelu olikin ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Jps nousi 2-0 tilanteesta toisella puoliajalla hyvin lopulliseen 2-2 tilanteeseen. Hyvä taistelu koko joukkueelta ja jatkon kannalta oli hyvä saada yksi piste.