Lauantain tulokset

Veiterä – Narukerä 2 – 2

Veiterä kommentoi tulosta seuraavasti: Molemmat joukkueet aloittivat terävästi ja peli kulki vauhdikkaasti kenttäpuoliskolta toiselle. Jo 5. minuutin kohdalla vielä viime vuonna Kerässä peliä tehnyt Tuomas Antikainen pääsi hätyyttelemään hyvän pelin pelannutta Santeri Rantasta, joka torjui Antikaisen vedon. Tuomas kokeili uudelleen 13. minuutilla, mutta nyt laukaus meni niukasti ohi.

Seuraava tekopaikka osui Veiterän Samppa Äikkäälle 24. minuutilla, mutta lyöntilaukaus oikeasta vinkkelistä ei osunut aivan maalia kohden. Esityön tilanteeseen teki äärettömän lujasti ahkeroinut Eetu Peuhkuri. Narukeräkin sai hiljalleen juonesta kiinni ja pelitilanteet tasoittuivat. Veiterän Paavo Huuhtanen joutui rikkomaan 28. minuutilla kympin jäähyn arvoisesti ja Veiterä hieman himmasi. Reilun puolen tunnin jälkeen Narukerä myllytti pelin todella vaarallisesti Veiterän kenttäpuoliskolle ja kotijoukkue oli suoraan sanottuna hätää kärsimässä.

Ja kuten yleensä käy, niin Veiterän terävän hyökkäyksen jälkeen Narukerä sai hyvä vastahyökkäyksen, jossa Eero Paavola pääsi keskialueelta kuljettamaan pallon ristikkäin keskialueen poikki, pääsi hyvälle ampumaetäisyydelle ja veti pallon maaliin, ohi hyvän ottelun pelanneen Joonas Kankkusen. Siitä taukolukemat 0–1.

Narukerä sai kulmurin ja vanhaherra Ville Aaltonen näytti mallia miten kulmuri ammutaan maaliin: 0–2 vieraille ja ilo oli porilaisryhmässä ylimmillään. Jopa päävalmentaja Tuomas Erkkilä intoutui villiin tanssiin lankulla.

Veiterän ukot olivat kuitenkin päättäneet, että peli ei pääty tähän. Vain kaksi minuuttia Kerän johto-osuman jälkeen Peuhkuri karvasi pallon Kerän kaaren tuntumassa Veiterälle ja tuikkasi syötön eteenpäin Äikkäälle, joka osin kaadettunakin sai pallon Rantasen suojuksiin, josta Niklas Valtanen siirsi pelivälineen verkon perille. Numerot taululle 1–2 ja tämä sytytti kotijoukkueen.

Toinen puolikas oli tämän jälkeen Veiterän. Kerä pääsi muutamasta kulmurista kokeilemaan, mutta Joonas Kankkunen oli loistavasti pallojen tiellä – ja ryysääjät hoitivat loput. Reilun tunnin kohdalla, ottelun 60–70 minuuteilla, nähtiin molemmilta joukkueilta erittäin hyvää ja kypsää peliä joskin yleisön joukossa pohdittiin, että olisiko kuitenkin tasuri vielä mahdollinen.

Ottelun tuomarikolmikko Kaipia–Pöysö–Pietiläinen kävivät muutamankin kerran keskusteluja molemman joukkueen konkariosaston kanssa. Katsomoon näytti siltä, että Veiterän E. Peuhkurilla sekä Narukerän V. Aaltosella on eräänlainen Jääpalloliiton epävirallisen erotuomarikouluttajan rooli.

Veiterä otti aikalisän 77. minuutilla ja paukut pantiin hyökkäyspeliin: mm. libero Juuso Kärmeniemi nähtiin häärivät Kerän kaaren sisäpuolella ja kova painostus toi mahdollisuuden 82. minuutilla, kun Valtas-Nikke pääsi kokeilemaan pilkulta tasoitusta. Kova litikäinen kuitenkin viuhui kuitenkin päätyverkkoon, noin 5,5 cm yläriman yli.

Viimeisen kympin aikana Veiterä vyörytti pelin Kerän päätyyn. Porilaisten eväät oli syöty ja tuomarin antamalla lisäajalla, käytännössä pelin viimeisessä tilanteessa pallo tuli Niklas Valtasen ulottuville ja nyt hän eri erehtynyt – pallo varmasti reppuun ja kädet kohti tummunutta eteläkaralaistaivasta: 2–2.

Narukerä kommentoi Facebookissa ottelua. Tappioton putki jatkuu! Tiukka taisto Lappeenrannassa päättyi 2-2 tasalukemiin Veiterän tasoittaessa ottelun lisäajalla. Viime hetken tasoituksesta huolimatta tulosta voidaan pitää vähintäänkin tyydyttävänä hallitsevaa mestaria vastaan. Lappeenrannasta on saatu pisteitä mukaan viimeksi vuonna 2015.

Valmentaja Aleksi Vihtilän kommentit pelistä:

Päästiin ensimmäisen vartin jälkeen hyvin peliin mukaan ja toisenkin jakson alku oli meillä hyvin hallussa. Viimeiset 20 minuuttia oltiin aikalailla puolustuskannalla ja Veiterä pääsi, toki ansaitusti, tasoittamaan ottelun viimeisellä lyönnillään.

Meiltä puuttui tänään useampi kokenut pelimies, joka näkyi varsinkin lopussa pienenä hätäilynä ja malttamattomuutena.

Lähdemme kuitenkin hyvillä mielin kohti huomista. WP osoitti Porissa olevansa aivan uusi joukkue, mutta pistemenetyksiä ei enää sallita, joten voittamaan lähdetään ehdottomasti.

JPS – OLS 6 – 0

JPS kohtasi lauantaina Viitaniemessä täydellisessä jääpallokelissä Oululaiset. JPS lähti peliin pienillä puolustuspään muutoksilla kun kokoonpanoon luisteli nuori Sebastian Sauvala. Vasempana pakkina pelannut Sauvala pelasi hyvän pelin näyttämällä fyysisiä otteita puolustuksessa. Ensimmäinen puoliaika oli JPS hallintaa oululaisten puolustaessa erittäin tiiviisti. Harmaan varjon ensimmäiselle puoliajalle toi, kun JPS pelaajat törmäsivät toisiinsa ja hyökkääjä Jarno Eronen joutui loukkaantumisen takia luistelemaan pukukopin suojiin. Puoliajalle mentiin lukemissa 1-0. Toiseen erään JPS laittoi astetta kovemman vaihteen päälle ja puhkaisi OLS puolustuksen kerta toisensa jälkeen. Maali-iloittelun ohella JPS piti oman päädyn puhtaana, joten loppuvihellyksen jälkeen taululla olivat paljon sanovat numerot  6-0. JPS maalilla Karri Leisimo pelasi loisto-ottelun pitäen nollapelin sekä ansaiten yhden syöttöpisteen.

OLS ei ottelua kommentoinit…..

Kampparit – HIFK 10 – 3

Kampparit uutisoi sivuillaan: Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä. Kampparit hallitsi pallollista peliä, mutta IFK iski muutaman vaarallisen vastaiskun. Ottelun 14. peliminuutilla iski huimassa pelivireessä oleva Kampparikapteeni Kimmo Huotelin pelin kolmannesta kulmalyönnistä komeasti Kampparit 1-0 johtoon.

Kampparit sai hyvän otteen pelistä ja loi lukuisia paikkoja, mutta seuraavaa maalia odoteltiin parikymmentä minuuttia, kunnes 15-vuotias Simo Huotelin seurasi kulman jälkitilanteen tarkasti ja viimeisteli ensimmäisen Bandyliigaosumansa – Onnea Simo!

Kampparit jatkoi tehokkaana kulmalyönneissä ja Tuomas Liukkonen vei Mustat 41. minuutin kohdalla kaarelta jo 3-0 johtoon. Hetki ennen taukoa iski Santeri Laitinen taukojohtonumerot 4-0.

Heti toisen  jakson alkuun Kampparit karkasi kulmalyönnistä jo 5-0 johtoon Janne Hauskan toimesta. HIFK kavensi 49. minuutilla kulmasta 5-1:een, mutta Rasmus Kettunen karkasi heti aloituksesta läpiajoon kuitaten tilanteeksi 6-1. Niittylä osui toistamiseen kulmasta ja kavensi tilanteen 6-2:een, mutta Kampparit lisäsi johtoaan;  7-2 merkittiin omaksi maaliksi, 8-2 ja 9-2 maalit taituroi Santeri Laitinen.

IFK:n Iiro Väkiparta oli toinen tänään ensimmäisen maalinsa Bandyliigassa tehnyt pelaaja onnistuessaan kulman jälkitilanteessa. Onnittelut Iirollekin!

Ottelun loppunumerot 10-3 teki Tuomas Liukkonen.

Ottelun yleisölle tarjonneen Rhomberg Sersan palkintoraati palkitsi parhaina pelaajina HIFK:n maalivahdin Eelis Laitisen ja Kamppareiden Aki Mannisen.