Juhlaa, Pettymystä…

Harmillista, että osalle joukkuesta, ja heidän pelaajistaan ilta ei ollut mukava.

Keskiviikon ilta-otteluissa selvisi useampikin asia:

• Narukerä & Kampparit menevät suoraan välieriin, jatkosarjan sijoitukset (1/2) he ratkaisevat 11.2 lauantaina Mikkelissä.
  • JPS & Veiterä jatkavat puolivälierissä, jatkosarjan sijoituksen (3/4) he ratkaisevat 11.2 lauantaina Jyväskylässä.
  • WP 35 & Akilles jatkavat puolivälierissä, jatkosarjan sijoitukset (5/6) ratkeavat 11.2 lauantaina otteluissa WP 35 vs HIFK, ja OLS vs Akilles. WP 35 riittää voitto, tai tasapeli HIFK:ta vastaan – silloin heidän sijoituksensa on tuo 5, ja sen mukaan puolivälierässä vastaan tulee JPS vs Veiterä ottelun voittaja. Puolivälieräparit ratkeavat siis lauantaina, ja me emme arvo pareja, katsotaan miten la käy.

• HIFK & OLS lopettavat kautensa viikonloppuna. OLS kohtaa la ensin Akilleksen, ja sunnuntaina ottelussa jossa on vain kunnia panoksena HIFK:n. HIFK kohtaa lauantaina kovassa vireessä olevan WP 35:n, ja siis sunnuntaina kauden viimeisessä ottelussa Oululaiset. .
  • Botnia lopetti kautensa Brakulla, kun se hävisi kotijoukkue HIFK:lle luvuin 2-1. Heillä ei enää kaudella 2022-23 oli siis yhtään ottelua…

Narukerä – JPS 6-4

Narukerä kommentoi ottelua iloisesti seuraavan tekstin mukaan:

Kotijoukkue aloitti terävästi tekemällä ottelun avausmaalin. Tämän jälkeen JPS tarjoili shokkihoitoa ja nakutti nopeasti itsensä 1-4 karkumatkalle. Kerä kuitenkin sisuuntui, pelasi tiiviinä ja höyryjunan lailla siirtyi maali maalilta rinnalle ja lopulta ohi lopputuloksen ollessa 6-4.

Ottelussa erikoistilanteet nousivat jälleen arvoonsa. Kerä viimeisteli 4 maalia kulmalyönneistä.

ISO KIITOS runsaalle yleisölle, joka karhulauman lailla piti ääntä loppuun asti! 👊

Kerän maalit

Oksanen 🎯🎯

Aaltonen 🎯🎯

Paukkonen 🎯

Arponen 🎯

Jatkosarjan viimeinen peli pelataan Mikkelissä Kamppareita vastaan 11.2. Tässä pelissä panoksena finaalin pelipaikka. Mikäli Kerä voittaa ottelun tai pelaa tasan, säilyttää se paikkansa jatkosarjan kärjessä. Tämä puolestaan takaa sen, että Kerän edetessä finaaliin, pelataan se Amiko-areenalla!

JPS raportoi ottelusta seuraavin sanoin:

JPS lähti hakemaan revanssia Porin Narukerästä runkosarjassa koetun murskatappion jälkeen. Narukerä siirtyi kymmenennellä minuutilla 1-0 johtoon. JPS oli kuitenkin energisellä jalalla liikkeellä ja tasoitti pelin nopeasti. Momentum oli Jyväskyläläisten puolella ja pian peli olikin jo 1-4. Heti neljännen maalin jälkeen Narukerä otti aikalisän ja tuli sen jälkeen peliin mukaan uudella innolla. Puoliajalle mentiin lukemissa 3-4. Toinen puoliaika oli tasaista vääntämistä, mutta Porilaiset olivat tehokkaampia maalipaikoissaan kuin JPS-pelaajat. JPS:n maalia vartioinut Samuel Gerovoi pelasi hyvän pelin mutta ei pystynyt torjumaan Porilaisten vyöryä toisella puoliajalla. Kokonaisuudessaan JPS pelasi huomattavasti paremman pelin kuin lauantaina Kamppareita vastaan. JPS näytti hetkittäin, miten hyvään peliesitykseen se pystyy.

JPS:n parhaan pelaajan palkinnon pokkasi #44 Samuel Gerovoi.

JPS-valmentaja Topi Rytkönen kommentoi peliä lyhyesti ”Peli ratkesi tänään pieniin yksityiskohtiin”

Veiterä – Kampparit 5-2

Veiterän leirissä oltiin iloisia, ja teksti tuli näin:

Ottelu päästiin pelaamaan leudossa mutta tuulisessa säässä. Pelin alku oli jännittävä ja kotijoukkue painoi päälle vahvasti aivan pelin alussa. Maalinteon aloitti kuitenkin vieraat, tai oikeammin omat koirat: Valtteri Hauska osui kulmurista 5. peliminuutilla, syötön antoi tutusti velipoika Tomi.

Veiterä ei kuitenkaan tästä hämääntynyt. Ensin Peuhkurin Eetu pääsi kokeilemaan pilkulta, mutta ei tällä kerralla saanut palloa maalipuiden sisään. Peli jatkui vauhdikkaana ja vihdoin 24. minuutilla Joonas Peuhkuri onnistui kulmatilanteesta tasoittamaan pelin. Syöttöpiste E. Peuhkurille.

Puolen tunnin pelin kohdalla koettiin Veiterän maalilla tiukkoja aikoja. Kampparit sai kolme kulmatilannetta aivan peräkkäin, mutta Veiterän ryysääjät ja muuri piti. Ensimmäisen jakson lopulla pelitilanteet vaihtelivat päädystä toiseen, ja puoliajan lopun Veiterä pelasi kuten ottelu alussa: kovalla painostuksella parilla kulmatilanteella koitettiin saada johtoa ennen taukoa. Toki mikkeliläisilläkin oli paikkansa painaa pallo Veiterän reppuun aivan jakson lopulla.

Toinen puoliaika ratkaisi

Toinen puolikas alkoi räväkästi: noin kahden minuutin pelaamisen jälkeen Kampit sai kulmalyönnin, ja sen jälkitilanteesta syntyi maali. Tekijänä Veiterä ja erityisesti vikkeläkinttuinen Santtu Nurmi, 2–1 isännille.

Veiterän johto-osumaa seurasi hieman sekavaa peliä ja Kamppari-luotsi Olaus Manninen nappasi pt. Antti Malaskalta aikalisän. Sen tuntui tuovan otetta Kamppien otteisiin, mutta kotijoukkueen edellisestä pelistä ryhdistäytynyt kulmakombo E.Peuhkuri–J.Peuhkuri juonivat Veiterän 3–1-johtoon (64. min).

Maali sai kotijoukkueen peliä vapautumaan ja vain reilun kolmen minuutin päästä kippari Ere Verhelä vapautti E.Peuhkurin maalintekoon: 4–1. – Ja jälleen kolme minuuttia pelattiin, niin taas helähti: tällä kertaa Veiterä-päädyssä, kun Topi Saukkonen sivalsi T.Hauskan tarjoilusta kulman sisään: 4–2.

Viimeinen parikymmenminuuttinen tarjosi jännitystä kerrassaan ja tapahtumat alkoivat Veiterän penkkiväen ottamalla jäähyllä, istumaan kurvasi hyökkäyspään vaihtopelaaja Joel Reponen.

Ennen viimeistä varttia Kampit olivat hankkineet 11 kulmalyöntiä, joista olivat iskeneet jo kaksi maalia (V.Hauska, Saukkonen) – osumistaso oli siis hyvällä tasolla: maali 5,5 kerran jälkeen. Sen sijaan Veiterän onnistumisprosentti rankkareiden osalta oli heikko: 78. minuutilla Kamppi-mokke Eetu Sviili oli joutunut ”kamppittamaan” Veiterä-hyökkääjän selvässä maalitilanteessa. Verhelä ampui pallon ohi.

Penkkijäähy kärsittiin ilman takaiskuja ja Veiterä painoi päälle, Kamppi-puolustuksen profiili V.Hauska joutui kaatamaan kampittamalla Veiterän pelaajan rankkarialueella ja nyt asettui J.Peuhkuri ampumaan rankkaria: kolmas kerta toden sanoi ja kotiyleisö palkitsi Joonaksen ansaitusti aplodeilla: 5–2 (84 min). Samalla Joonakselle hattutemppu – hän osoitti sitä johtajuutta, jota kokeneelta pelimieheltä kaivataan.

Pelin viime minuuteilla molemmat joukkueet yrittivät kiivaasti lisämaaleja, mutta Veiterä piti tilanteen näissä numeroissa ja saavutti ansaitusti voiton. Kotijoukkue oli parempi, Kampparit heikompi. Veiterä on parantanut osumatarkkuuttaan kauden ratkaisuhetkillä ja mikä parasta, oma puolustuspeli sujuu hyvin: mikkeliläiset onnistuivat vain erikoistilanteista.

Nieminen: ”Pallollisessa pelissä onnistuttiin”

Pelin jälkeen päävalmentaja Tero Nieminen avasin illan ottelua omalla rauhallisella tyylillään:
– Yllättävän heikkotasoinen peli kuitenkin. Olosuhteista tämä ei jäänyt kiinni. Tulos ratkaisi ja siihen pitää olla tyytyväinen.

Mutta kyllähän päävalmentaja näki myös hyviä asioita pelissä:
– Olen tyytyväinen meidän pallolliseen peliin, varsinkin toisella jaksolla hallitsimme hyvin. Koko joukkue onnistui ja kaikki täytti oman paikansa. Hieno juttu, että Joonas sai tärkeät osumat ja se takasi voiton, Nieminen kehui ryhmäänsä.
– Vähän jäi vielä parannettavaa maalipaikoista, meillä oli hyviä tontteja varsinkin toisella jaksolla, ja nyt ollaan nälkäisiä viimeiseen loppusarjan peliin. Sarja on ihan auki vielä, tyytyi Nieminen toteamaan.

Veiterän viimeinen Bandyliigan sarjapeli on lauantaina Jyväskylässä tänään Porissa Narukerälle hävinnyttä JPS:aa vastaan. JPS:n peli on viime aikoina vähän ailahdellut – välillä Jipsiä hehkutetaan ”kuumaksi joukkueeksi” ja toisinaan he vajoavat varjojen maille. Lauantaina päivän kunto ratkaisee.

Kampparit purkivat pettymystään seuraavasti:

Veiterän toisen jakson tehokkuus oli Kamppareille myrkkyä ja pisteet jäivät Lappeenrantaan. Ottelu oli juoneltaan hyvin samanlainen kuin joukkueiden edellinen kohtaaminen muutama viikko sitten. Kamppareillakin oli paikkansa, mutta viimeistely oli hankalaa.

Emsimmäisellä jaksolla molemmilla joukkueilla oli hyvät jaksonsa. Kamppareiden Valtteri Hauska vei Mustan jo viidennellä peliminuutilla kulmaosumalla johtoon. Jakson puolivälissä osui Veiterä kulmalyönnissä Joonas Peuhkurin ollessa viimeistelijänä.

Puoliaikaa vieteltiin tasanumeroissa, 1-1.

Toisen puoliajan alussa Veiterä meni 2-1 johtoon Santtu Nurmen osumalla, mutta Kampparit oli hyvin pelissä mukana ja loi tukun hyviä tekopaikkoja. Reilun tunnin kohdalla Veiterä onnistui ensin kulmassa (Joonas Peuhkuri) ja pian sen jälkeen Eetu Peuhkuri vei omansa jo 4-1 johtoon. Topi Saukkosen kulmamaali ottelun 70. minuutilla herätteli vielä toiveita takaa-ajolle, mutta lisämaaleja ei Kampparit pystynyt tekemään ja Joonas Peuhkuri löi rankkarista 84. peliminuutilla ottelun loppunumeroiksi 5-2.

Kampparit onnistui tänään maalinteossa vain kulmalyönneillä, Topi Saukkonen iski Illan toisen Kamppariosuman

Kampparivalmentaja Alpo Kaartinen tuumaili pelin jälkeen illan olleen hankala

-Oltiin alussa hyvin mukana ja ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan ihan hyvä. Toisella jaksolla ote lähti luistamaan ja vähän puristettiin taas liikaa. Meillä oli pelissä paljon tekopaikkoja, mutta niin oli kaverillakin. Veiterä on meille hankala vastustaja.

Käydään läpi peliä, nuollaan haavat ja käännetään katse lauantain Narukerä-peliin. Runkosarjan ykköspaikka on edelleen omissa käsissä.

Narukerän tämän iltainen kotivoitto JPS:stä vei porilaiset pisteellä Kamppareiden ohi sarjataulukossa, mutta varmisti toisaalta Kamppareille vähintään runkosarjan kakkossijan ja suoran välieräpaikan.

Kampparit ja Narukerä ratkaisevat lauantaina Hänskissä runkosarjan voiton.

HIFK – Botnia 2-1

HIFK kommentoi ottelua, ja pettymystä seuraavasti:

Stadi on edelleen punainen! Röda voittaa Brakulla 2-1.

Seuraavat matsit tulevana viikonloppuna kun Röda lähtee pohjoisen kiertueelle. Ensin lauantaina vastassa WP35 ja sunnuntaina OLS. Valitettavasti matsit ovat kauden viimeiset, kun mahdollisuudet playoffeihin karkasi käsistä.

Maalintekijät tänään:

Sokolov

Jalkanen

Botnian kauden viimeinen raportti on tässä:

Botnia avasi kauden viimeisen ottelunsa todella heikosti. Avausminuutit olivat täynnä harhasyöttöjä ja kun niitä tarpeeksi viljelee, vastustaja rankaisee. Tällä kertaa rankaisijana oli Ilia Sokolov parin minuutin kohdalla. Maalista huolimatta, ei kotijoukkueenkaan alku säväyttänyt ja ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana ottelussa nähtiin jääpalloksi hyvin vähän liikettä. HIFK piristyi ensimmäisenä ja oli jälkimmäisen puoliskon avausjaksosta hallitsevampi osapuoli pelaten tarkasti ja riskejä vältellen. Botnian avausjakson maalipaikat olivat todella vähissä. Ne vähäiset maalipaikat olivat toisaalta sen verran laadukkaita, että niistä olisi maalin voinut vaikkapa tehdäkkin. Puoliajalle mentiin HIFK:n 2-0 johdossa kotijoukkueen osuttua jakson lopulla kulmalyönnistä.

Toiselle jaksolle luisteli huomattavasti aktiivisempi Botnia. Botnia olikin toisen jakson aavistuksen pallollisempi joukkue. HIFK puolusti tunnollisesti koko joukkueen voimin ja sitä puolustusta oli vaikea murtaa. Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa pommitti Jyrki Tauschi vapaalyönnistä Botnian maalin päähän. Tämän kauden paikallisväännöt ovat olleet todella tiukkoja ja jännittäviä maalin taisteluita, ja sitä oli tämäkin ottelu aivan päätösvihellykseen asti. Botnian kannalta harmittavasti HIFK piti johtonsa loppuun asti ja lukemin 2-1 poistui voittajana ottelusta.

Botnian kausi päättyy siis tähän. Alemmassa runkosarjassa joukkue pelasi kaksi tasaista vääntöä vieraskentillä, otti yhden murskavoiton kotona ja hävisi kova vireiselle Varkaudelle kotona lopulta varsin selkeästi. Vieraspeleissä varsinkin alkukaudella kyyti oli melko kylmää, mutta vierasotteet paranivat loppua kohden. Kotipeleissä Botnia oli aika hyvin mukana ja pystyi monessa kotiottelussa haastamaan kärki joukkueitakin. Seuraava askel on muuttaa hyvät taistelut voitoiksi.

Akilles – WP 35 0-5

Akilles ei taaskaan kommentoinut tappiota mitenkään – ennen tätä uutista

WP 35 sen sijaan iloitsi, ja kommentoi ottelua seuraavasti:

WP 35 jatkoi huippuotteitaan Bandyliigassa keskiviikkoiltana Porvoossa ottamalla puhtaan 5-0 (1-0) voiton. WP 35 on nyt pelannut kahdeksan tappiotonta ottelua putkeen ja kahdessa peräkkäisessä pelissä maalivahti Ari-Pekka Aho on pitänyt nollan. Voitolla WP 35 varmisti kuudennen sijan ja pudotuspelipaikan.

– Ei voi muuta sanoa kuin, että huikea suoritus jätkiltä. Panokset kovenee ja peli paranee ja joukkue on kestänyt painetilassa jo pitkän aikaa. Tiedettiin tänään mitä Akilles tulee tekemään ja joukkue toteutti pelisuunnitelmaa täydellisesti, iloitsee päävalmentaja Juha Järveläinen taiston tauottua.

WP 35:n tehoista vastasivat Niko Nissinen 3+0, Arvi Lindlöf 1+0, vasta 16-vuotias seuran oma kasvatti Juho Väänänen uransa ensimmäisellä Bandyliigamaalillaan (1+0), Lasse Karppinen 0+1 ja Juho Holopainen 0+1.

WP 35 johtaa nyt jatkosarjaa ja kohtaa sarjan viimeisessä kamppailussa lauantaina HIFK. Panoksena kamppailussa on lohkon kärkisija, joka irtoaa vähintään tasapelillä.

– Tärkeä juttu varmistaa puolivälieräpaikka, mutta ehdottomasti haluamme lauantaina esittää parastamme ja voittaa sarjan, siitä ei ole kahta kysymystäkään, jatkaa Järveläinen.

Puolivälierät alkavat keskiviikkona joko Lappeenrannassa tai Jyväskylässä.

– Kumpikin joukkue on huippuluokkaa ja keskitytään vaan omaan hommaan edelleen. Varmasti pystymme haastamaan molemmat mahdolliset joukkueet, päättää Järveläinen.