Veiterä vei päivän ainokaisen

Botnia vs Veiterä 2 – 7

Bandyliigan ainossa sunnuntain ottelussa kohtasivat Botnia Oulunkylästä, ja vierailijana Veiterä, Lappeenrannasta. Etukäteen odoteltiin Veiterän kovaa luistelua, ja Botnian tiukkaa puolustusta.

Peli oli kuitenkin täysin erilainen, koska ensimmäisen puoliskon peliä häiritsi koventunut lumisade.

Neljässä minuutissa Veiterä iski 2 paikasta kummatkin sisään, ja taululla lukemat 0-2. Botnia nukkui täysin ottelun alun, vaikka BandyliigaToimitus arveli lumisateen olevan Botnian etu otteluun. Tämä oli täysin väärä ajatus, ja Veiterä siirtyi tauolle taululla lukemat 0-6.

Toista jaksoa ehdittiin pelata lähes puhtaalla jäällä vain reilut 5 minuuttia kun kypärätempun tempaissut Joonas Peuhkuri iski lukemiksi 0-7. Siihen loppui Veiterän pelaaminen, ja Botnia sai otetta omaan pelaamiseensa. Veiterä otti selkeästi jalan kaasulta ja pelaili ottelun lopun. Mitään ei saa ottaa Botnialta pois, he pelasivat paremman toisen jakson. He myös selkeästi olivat parempia hyvällä jäällä, mikä tuntui oudolta ennakko ajatuksiin peilatessa. No varmasti tuo kaasupolkimelta jalan pois otto, ja hyvän olon tunne tähän suurimmat vaikuttajat.

Markus Kumpuoja niitasi kaksi osumaa, joista varsinkin kulmalynti oli hienoa katseltavaa – Pelimies!

Joukkueiden parhaina palkittiin Ilmari Pesonen Botniasta ja Veiterästä tuon maininnan sai Ere Verhelä.

Bandyliigaystävien tietojen mukaan Kumpuojan maalit olivat ensimmäiset viimeiseen 14 vuoteen! Tämä tietysti johtuu siitä, että herra on pelannut nämä viimeiset vuodet Ruotsin pääsarjassa, ennen paluuta täksi kaudeksi Suomeen & Bandyliigaan.

Näin Veiterä on Bandyliigan piikki paikalla tämän viikonlopun jälkeen…