Tiistain tulokset

Veiterä – Kampparit 6-2

Veiterä kommentoi ottelua seuraavasti:

Ottelun alku oli tasainen ja tilanteet vaihtelivat päädystä toiseen. Ottelun tärkeys korostui myös varoivaisuutena ja huolellisuutena erityisesti keskialueen puolustuspelissä.

Peliä pelattiin hieman alle puoli tuntia, niin Tuomas Antikainen pääsi iskemään kotijoukkueen 1–0-johtoon. Tätä ennen ottelun maalipaikat olivat varsin tasan, molemmilla joukkueilla oli tähän mennessä mm. kaksi kulmalyöntiä.

Kamppareiden kuittaus tuli nopeasti: Tomi Hauska passasi ja Janne Hauska iski kulmasta 1–1:teen. Tämän jälkeen Kampparit saivat vielä toisen kulmurin, mutta se meni ohi.

Pelin 38. minuutilla Kamppareiden huippumaalivahti Lasse Korhonen joutui kaatamaan Veiterän hyökkääjän jäähyn arvoisesti ja pallo pilkulle. Viime peleissä rankkareissa onnistunut Eetu Peuhkuri tälläsi pallon reppuun ja vei kotijoukkueen jälleen johtoon.

Paljon puhutaan pukukoppimaaleista – ja sellainen myös nähtiin. Lehtosen Matiaksen taitavasta esityöstä joukkueen kippari Ere Verhelä iski sellaisen: 3–1-numeroissa mentiin tauolle.

Toisella jaksolla tarkka pelaaminen jatkui pienellä Veiterä-painostuksella. Kotijoukkue sai kulmalyönnin ja sen jälkitilanteesta Joonas Peuhkuri vei kotijoukkueen turvallisen oloiseen 4–1-johtoon. Kampparit kuitenkin kavensi taas viiden minuutin jälkeen, kun ikäluokkansa maailman parhaimmistoon kuuluva nuori Simo Huotelin ohjasi, Veiteränkin paidassa junnuvuosina pelanneen, Elmeri Hämäläisen keskityksen maaliin: 4–2.

Tämän jälkeen pelattiin hieman enemmän Kamppareiden merkeissä noin 20 minuuttia ja vieraat saivat laukauksia maalia kohden ja myös pari kulmuria, mutta Joonas Kankkunen osoitti, että hän ei kahta kertaa pelissä haparoi. 70. minuutilla E. Peuhkuri toi palloa vahvasti ylös ja löysi paluumuuttaja Santtu Nurmen, jonka lyöntilaukaus painui maaliin. Nyt jälleen kolme maalia eroa ja ote siirtyi lopullisesti Veiterälle.

Sitten kului noin 10 minuuttia, niin E. Peuhkuri pääsi mielipaikkaansa, kaaren päälle hyvästä luistelusta ja siitä pallo ohi Korhosen ja loppunumerot oli paketoitu – syötön tarjoili hyvin peliä rakentanut Niklas Valtanen, jolla oli hetkeä aiemmin oma paikkansa pilkulta.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin vaarallisesti ja kertaalleen osunut Santtu Nurmi sekä vieraiden osalta vahvoja nousuja tehnyt, mutta ilman merkintöjä jäänyt Rasmus Kettunen.

Tero Niemisen kommentit

Ottelun jälkeen tavoitettu päävalmentaja Tero Nieminen kertasi lyhyesti pelin ratkaisuja näin:
– Olin luottavainen, että pystymme voittamaan. Kaikki valmistautuminen meni hyvin ja tämän pelin tärkeys ja aiemmat keskustelut kyllä herättelivät joukkuetta riittävästi. Oikeastaan mitään erityistä ei tarvinnut tehdä.
– Toisella puolikkaalla huomattiin, että jää ei ollut aivan ihanteellinen ja sovittiin, että pelataan suoraviivaisesti keskialueen yli. Ekalla jaksolla pidettiin palloa ehkä liikaa alakerrassa, Nieminen kertoi.

Myös vastapuolen vahvat pallolliset pelimiehet saatiin pidettyä pimennossa. Näin Nieminen:
– Tuomas Liukkonen ja Tomi Hauska saatiin pidettyä pois pallosta ja se hyydytti Kamppien peliä toisella jaksolla. Toisaalta Sane Nurmi toi meille kaivattua luisteluvoimaa kärkeen ja otimme ehkä normaalia korkeammalta mikkeliläisten pelinrakentelun kiinni.
– Samalla kun karvauksemme toimi, myös meidän hyökkäyksemme olivat tasapainoisia ja fiksuja. Emme ylihyökänneet ja ratkaisut syntyivät hyvistä yksilösuorituksista, kuten Sanen kohdalla, Nieminen summasi.

Pelit jatkuvat siis Bandyliigassa kahdella vieraspelillä Jyväskylässä ja Oulussa. Nieminen on varovainen ennakoidessaan loppukauden tilannetta:
– Askel ja peli kerrallaan mennään. Paljon voidaan vielä parantaa omaa pallollista pelaamista. Parasta Veiterää ei ole vielä nähty. Sunnuntain jälkeen sitten nähdään, miten runkosarja kohdaltamme asettuu.
– Toivottavasti Suomen Cupin finaalissa on vielä enemmän yleisöä paikka, on hienoa, että lappeenrantalaisyleisö on löytämässä Kisapuistoon. Tänään oli hyvä tunnelma ja joukkue arvostaa paljon sitä, että tulee vahvaa kannustusta kauden tärkeimmillä hetkillä, Nieminen kiitteli.

Kampparit Kommentoivat seuraavasti:

Hyvää peliä, mutta maalinteko kangerteli – Kampparit ei saanut vieraspisteitä Lappeenrannasta

Olli Manninen: Molemmilta joukkueilta parasta Bandyliigaa koko kaudella

Kampparien ja Veiterän hienoista kohua herättänyt Bandyliigan siirto-ottelu päättyi tiistaina Lappeenrannassa Veiterän voittoon.

Kampparien päävalmentaja Olli Manninen ei ottelun jälkeen erityisemmin selitellyt tappiota.

Manninen oli oikeastaan jopa verrattain tyytyväinen joukkueensa peliin.

-Tulos oli nyt se mikä oli, mutta mielestäni Lappeenrannassa nähtiin parasta Bandyliigan jääpalloa tällä kaudella. Me pelasimme hyvin ja hyvin pelasi myös Veiterä. Tällä kertaa Veiterä oli parempi ja voitti.

Joukkueiden kohtaaminen piti olla viime vuoden lopulla, mutta erilaisten episodien jälkeen ottelua ei pelattu, vaan sille määrättiin uusi ottelupäivä.

Ottelusiirtoa Manninen ei sen enempää enää tiistaina spekuloinut.

-Ei sitä kannata dramatisoida. No ehkä Veiterä sai asetelmasta meitä enemmän virtaa, mietti Manninen.

Veiterä voitti ottelun 6-2 (3-1).

Kotijoukkue pääsi 28. minuutilla maalin johtoon ennen kuin Kampparit tasoitti. Janne Hauska tälläsi kulmurin sisään.

Veiterä sai rankkarin 39. minuutilla, kun Kampparivahti Lasse Korhonen pysäytti Veiterän läpiajon.  Rankkari oli Mannisenkin mukaan kiistaton, ja Veiterä meni maalin johtoon.

Korhonen kuittasi rankkarimaalin toisella jaksolla torjumalla 72. minuutilla Veiterän rankkarin.

Veiterä ehti 4-1 -johtoasemaan ennen kuin Kampparien nuori Simo Huotelin onnistui kaventamaan.

Kampparimaalit jäivät siihen, mutta Veiterä onnistui vielä kahdesti.

Tehokkuus maalinteossa oli kahden joukkueen hyvässä peliesityksessä se, joka jätti pisteet Lappeenrantaan. Hyvänä kotijoukkueena tunnettu Veiterä käytti paikkansa paremmin.

-Veiterä tuli voimalla ja survoi maalit sisään. Ehkä annoimme vähän helppoja maaleja vastustajalle, tuumi Maninen.

-Me puolestamme emme vain saaneet palloa maaliin. Laukaukset jäivät piippuun.

Tappio tiistaina tiesi samalla sitä, että Kampparit menetti mahdollisuuden jääpallocupin loppuotteluun. Paikka meni Veiterälle.

Kamppareilla on runkosarjassa jäljellä enää yksi ottelu, joka pelataan perjantaina 27. tammikuuta Hänskissä iltaotteluna.

Tiistain jälkeen joukkueella on 24 pistettä. Uhkaajia ovat Narukerä ja JPS, joilla kummallakin on ottelut tulevana viikonvaihteena.

Kampparit on käytännössä voittanut runkosarjan. JPS ja Narukerä voivat päästä tasapisteisiin, mutta niiden ja Kampparien keskinäiset ottelut kääntyvät Mustien eduksi.

Manninen laskee, että Lappeenrannasta olisi tarvittu sarjapisteet mukaan jatko-otteluihin.

-Perjantaina on vain kaadettava Akilles. Se on tärkeä ottelu, sanoo Manninen.