Tänään se ratkeaa

Kumpi on mestari 2021-22

Kotimaisen jääpallokauden huipentaa tänään pelattava Bandyliigan finaali, jossa kohtaavat Lappeenrannan Veiterä ja Porvoon Akilles.

Tämä kaksikko on viime vuosina ollut loppuottelupaikan kestotilaaja, oli kyseessä sitten Suomen Cup tai Bandyliigan finaali. Veiterälle Bandyliigan loppuottelupaikka on jo kuudes perättäinen.

Lappeenrannassa odotetaankin huomista finaalia kuin kuuta nousevaa.

Veiterän valmentaja Tero Nieminen odottaa jo Finaalia, jota kommentoi seuraavasti:

Finaalit ovat odottavat ja huomaa että pelaajien ajatukset ovat jo muutaman päivän aikana pyörineet finaalissa. Vähän on joutunut jopa rauhoittelemaan tilannetta.

Veiterä on ollut odotetun vahva koko kauden aikana. Runkosarjan voitto, ylemmän jatkosarjan voitto sekä 3-0 voitto Kamppareista välierävaiheessa puhuvat puolestaan.

Veiterän valmentaja toivoo, että huominen finaali kerää ennätysyleisön. Itse ottelusta hän odottaa tiukkaa ja tasaista, mutta ei kuitenkaan mitään asemasotaa.


Vierasjoukkue Akilleen lähtee Lappeenrantaan nauttimaan kommentoi Valmentaja Jari Hyttinen

Olemme nyt pari viime vuotta opetelleet voittamisen kulttuuria ja voimme lähteä pelaamaan ilman paineita. Veiterän edellinen mestaruus on neljän vuoden takaa ja seura on varmasti kotiyleisön edessä asettanut itselleen kovat tavoitteet, mikä myös tuo paineita.  Meillä on vakaa aikomus mennä Lappeenrantaan voittamaan ja pilaamaan heidän juhlasuunnitelmansa.

Akilleen kausi on ollut rikkonainen ja joukkue ei ole läheskään aina päässyt harjoittelemaan suunnitelmien mukaa

Hyökkäyspelin parantaminen oli Akilleen pääteemana tähän kauteen lähtiessä. Siinä joukkue on Jari Hyttisen mukaan onnistunut.

Parhaimpina päivinä hyökkäämme monipuolisemmin ja paremmin kuin kertaakaan aikaisemmin minun kolmevuotiskauteni aikana, mutta kun hyökätään aktiivisesti ja monella pelaajalla niin siihen liittyy myös aina riskejä.

Veiterä on porvoolaisille tuttu ja myös tietyssä mielessä mukava vastustaja.

Veiterä on siinä mielessä mukava vastustaja, että he satsaavat myös hyökkäykseen, eikä pelkkään puolustamiseen. Heillä on oma pelityylinsä, joka on helposti tunnistettavissa. Siihen kuuluu muun muassa aktiivinen paineistaminen ja lyhytsyöttöpeli, Hyttinen sanoo.

Ottelu Lappeenrannan Kisapuistossa alkaa klo 16.00. Ottelu lähetetään suorana Yle Areenassa

Linkki suoraan lähetykseen löytyy osoitteesta: https://areena.yle.fi/1-61973138.

Ottelun suomenkielisenä selostaja toimii YLE Urheilun Jarmo Lehtinen ja asiantuntijakommentaattorina ”jääpallolegenda” Esko Tammilehto.

Parempi voittakoon!

Leave a Reply