Suomen mestari 2021-22 Veiterä, Lappeenranta

Bandyliigan finaali päättyi 2 tuntia sitten Lappeenrannan Kisapuistossa loistavassa kevätsäässä. Pääosan esittäjät, kotijoukkue Veiterä ja Porvoon Akilles.

Suomen mestaruuden vei tällä kertaa Veiterä, joka loppuottelussa oli parempi lukemin 5-1 (3-1).

– Tunnelma on eeppinen – aivan huikea fiilis. Näin äkkiseltään on vaikea analysoida itse peliä sen kummemmin. On vaan niin uskomattoman tyytyväinen olo, sanoo Veiterän kapteeni Tero Liimatainen

Veiterän Tuukka Loikkanen livahti Akilleen puolustuksen keskeltä karkuun ja siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Puolen tunnin kohdalla nähtiin puolestaan ottelun komein maali. Tuomas Liukkosen kuti 30 metristä suuntautui ylänurkkaan ja Veiterä johti jo 2-0.

Kotijoukkueen kapteeni Tero Liimatainen näytti loistavasti johtajan esimerkkiä ottelussa. Christian Laibertin pitkän syötön jälkeen Liimatainen pääsi nokikkain Akilleen maalivahti Iikka Lempisen kanssa, eikä erehtynyt. Taukolukemat 3-1 viimeisteli Juuso Johansson kulman jälkitilanteesta.

Ensimmäisen puoliajan maalipaikat menivät aika tasan, mutta Veiterä oli vaan huomattavasti tehokkaampi maalin edessä. Ja toisaalta maalissa hääri Topi Peuhkuri, joka loppuottelussa venyi muutaman aivan uskomattomaan torjuntaan.

– Topi Peuhkurilta nähtiin tänään tolppien välissä aivan maaginen suoritus, kehuu Liimatainen omaa veräjänvartijaansa.

Toisen puoliajan alussa Akilleella oli oma etsikkoaikansa kun Veiterä otti kolme jäähyä lyhyen ajan sisään. Mutta miten kävi? Akilles hukkasi tilaisuutensa ja sen sijaan Tero Liimatainen iski taululle 4-1.

– Kyllä minä näkisin että tuo osuma ratkaisi tämän kamppailun.

Akilleen valmentaja Jari Hyttinen on samoilla linjoilla.

– Se oli yllättäen kyllä meidän ehkä heikoin jakso tässä ottelussa. Muuten teimme mielestäni ehjän esityksen ja tuotimme riittävästi maalipaikkoja. Viimeistelyssä emme olleet riittävän teräviä. Olemme pelanneet Veiterän kanssa monta tasaista ottelua ja tällä kertaa oli heidän vuoronsa voittaa. Sellaista urheilu on, sanoo Hyttinen.

Jos miettii ottelua kokonaisuutena niin Veiterä oli ehkä vähän kollektiivisempi yksikkö. Lappeenrantalaiset ovat läpi kauden olleet sarjan kärkipaikalla, ja nyt saatiin kultamitalit Lappeenrantaan neljän vuoden tauon jälkeen.

– Nyt juhlitaan. Ja ISOSTI, sanoo Tero Liimatainen joka viimeisteli hattutemppunsa iskemällä loppulukemat 5-1 noin viisi minuuttia ennen loppua.

Hieno kansanjuhla

Kisapuistoon oli tullut paikalle yli 2900 katsojaa. Porvoolaiset kannustivat hienosti omiaan aivan pelin loppuun saakka. Aurinkoinen lauantai sopi hyvin Veiterän voitolle – kovasti uurastanut talkooväki nautti joukkueen ja yleisön kanssa hienosta kansanjuhlasta.

Peli välitettiin Yle Areenan kautta katsottavaksi ja ottelun on nähtävillä Areenan sivulla.

Veiterän ratkaisi liki yksin joukkueen 25-vuotias maalivahti Topi Peuhkuri.

– Sattui liki paras tai kenties jopa kaikkien aikojen paras pelini, hehkutti maalivahti Peuhkuri.

– Jokainen, joka oli peliä katsomassa, näki, että Topi oli ihan maaginen, mutta myös koko joukkue oli erinomainen, ihan niin kuin on ollut koko kauden ajan, iloitsi valmentaja Tero Nieminen.

Toisen puoliajan alussa Akilleksella oli oiva mahdollisuus kääntää ottelu itselleen, kun pahimmillaan jopa kolme Veiterän pelaajaa istui samaan aikaan jäähyllä.

– Aikalisällä käytiin läpi, että pysytään ihan kilpikonnana, ja jos kestämme sen kymmenen minuuttia, niin viedään finaali melkoisella varmuudella. Tehtiin siinä vielä yksi maali lisää jopa kolmen vajaalla, hehkutti Veiterä-luotsi Tero Liimataisen vapauttavasta 4–1-maalista 55. minuutilla.

Kapteeni-Liimatainen viimeisteli lopulta kolme viimeistä maalia nousten suurimpien sankarien joukkoon.

– Olen aika tyytyväinen pelaamiseemme. Saimme luotua aivan tarpeeksi maalintekopaikkoja, mutta Peuhkuri pelasi vastustajan maalilla loistavan ottelun, kommentoi Jari Hyttinen.

Huomiotava oli myös ottelussa se, että Manu Puumalainen palasi kentille useamman välivuoden jälkeen ja voitti ensimmäisen SM-kultansa 42-vuotiaana.

Näin on Bandyliigakausi 2021-2022 saatu pakettiin ja mestari on vaihtunut. Onnittelut kaikille mitalijoukkueille ja kiitos kaikille pelaajille, joukkueilla ja taustahenkilöille kuluneesta kaudesta

Loppukirjoitus BandyliigaFinaalin jälkeen

Viimeisen viikon aikana Bandyliigasta ja jääpallosta on kirjoitettu mediassa enemmän kuin koko kaudella muuten yhteensä. On ollut mielenkiintoista seurata erilaisia uutisia, ja niiden johdosta käytyjä keskusteluja…

Palaamme varmasti näiden uutisten asiasisältöön, kunhan vedämme toimituksessakin hiukan happea.

Seuraavan 2 viikon aikana Toimitukselta tulee vähemmän uutisia, koska myös meillä alkoi kesäloma!

Jos yhteydet pelaavat, niin en usko että täysin hiljaa olisimme!

Onnittelemme Mestareita, ja kaikkia laji parissa toimivia tahoja, Kausi 2021-22 on nyt pelien osalta ohitse. Kuitenkin kirjoitettavaa varmasti riittää vielä ennen kauden 2022-23 pelaaja/valmentaja siirtojen kilpavarustelua – KIITOS kumarrus ja palaamme asiaan…..

Leave a Reply