Lauantain tulokset olivat seuraavat

Narukerä – Veiterä 6-4

Narukerän onnelliset tunnelmat:

Kerä hallitsee ottelutapahtumia kahden pisteen arvoisesti ja palaa voittokantaan. Pitkästä aikaa ihanneoloissa pelatussa ottelussa iskettiin maaleja vuoron perään, ja lopulta Narukerä oli parempi luvuin 6-4.

Veiterän kommentit olivat niukat:

Lopputulos Porista 6-4.

Tiistaina jatketaan, kun Kampparit saapuu Veiterän vieraaksi Kisapuistoon!


OLS – Kampparit 2-11

OLS ei ehtinyt kommentoinut ottelua ennen tätä uutista

Kampparit uutisoi kunnolla, tuttuun tapaan:

Oulun Luistinseura ei pysynyt Mikkelin Kampparien kyydissä kuin ensi jakson alun kymmenkunta minuuttia Bandyliigan ottelussa lauantaina Oulussa.

Kampparit takoi taululle vastaansanomattomat numerot ja voitti OLS:n 2-11 (2-6).

-Peli oli meidän hallussamme koko ajan. Hyvä peli meiltä. Ei ollut hätää missään vaiheessa, tuumi kakkosvalmentaja Alpo Kaartinen ottelun jälkeen.

Muuten Oulun ottelun asetelmat eivät olleet Kamppareille mitenkään helppoja. Joukkue lähti Mikkelistä aamukuudelta bussilla Ouluun, pelasi iltapäivällä pelin, voitti ja hyppäsi bussiin kotimatkalle.

-Tällaiset vieraspelit ovat joskus olleet vaikeitakin. On annettava tunnustus joukkueelle, että pojat olivat hereillä pitkän bussimatkan jälkeen, sanoi Kaartinen.

Kampparit aloitti ottelun ripeästi, sillä Kimmo Huotelin täräytti kulman maaliin jo ensi minuutilla.

Rasmus Kettunen lisäsi johtoa hetkeä myöhemmin. Sen jälkeen OLS sai kasattua kaksi tilannetta, joista molemmista se sai maalit puolionnekkailla tuuriosumilla.

-Emme olleet tarpeeksi huolellisia. Asiasta puhuttiin tauolla, ja toinen jakso oli sitten selkeästi meidän. Loppu parikymmentä minuuttia ei ollut enää kuin pelailua, sanoi Kaartinen.

Kampparit hallitsi pallollista peliä, mutta lauantaina joukkue näytti myös lyöntivoimaansa. Kampparit teki maaleista peräti viisi kulmalyönneistä.

Kulmurit iskivät Huotelin (0-1), Valtteri Hauska (2-4), Janne Hauska (2-5 ja 2-8) ja Kettunen (2-10).

Kaartinen oli erikoistilanteisiin tyytyväinen.

-Meillä on hyvä linja. Kun sattuu kohdalle niin kyllä soi.

Yksi erikoistilannemaali syntyi lisäksi, kun Santeri Laitinen löi rankkarin sisään (2-9).

Sen sijaan OLS töhri oman rankkarinsa siinä vaiheessa, kun Kampparit johti 2-4. Hukattuun rankkariin tyrehtyi samalla Oulun kiriyritys.

Kampparien maaleista Santeri Laitinen teki kolme, Janne Hauska ja Kettunen kumpikin kaksi. Ottelussa osuivat myös Tomi Hauska (2-3) ja Severi Noponen (2-11).

Voitolla OLS:sta  Kampparit vahvisti asemiaan Bandyliigan kärjessä. Pisteitä on 24.

Porin Narukerä voitti lauantaina Veiterän, mutta on kolme pistettä Kamppareita jäljessä. Otteluita joukkueilla on saman verran.

Runkosarjassa Kamppareilla on vielä kaksi ottelua. Tiistaina ryhmä  matkustaa Lappeenrantaan Veiterän vieraaksi pelaamaan kohua herättäneen rästiottelun. Runkosarja päättyy iltaotteluun Porvoon Akillesta vastaan perjantaina Mikkelissä Hänskissä.


Akilles – JPS 3-6

Akilles kommentoi tappiota niukasti:

ISO kiitos koululaisille kannustuksesta, toivottavasti viihdyitte, vaikka pisteet eivät tällä kertaa Akillekselle tulleetkaan 🙏🙏💚

JPS kommentoi ottelua seuraavasti:

Akilles järjesti upean jääpallotapahtuman Porvoon pallokentällä. Yli tuhat katsojaa, hieno tunnelma, upea keli ja jännittävä peli tarjosivat varmasti viihdettä koko rahan edestä. Kruununa JPS pelasi itsensä ylempään loppusarjaan.

JPS tuli ensimmäiselle jaksolle todella hyvällä otteella. Luistin kulki ja pallo liikkui. Ensimmäinen maali syntyi, kun Tuukka Ässämäki taklattiin hurjan näköisesti rangaistusalueella. Seurauksena rangaistuslyönti, jonka Jasu Koljonen laittoi varmasti sisään. JPS hallitsi koko puoliaikaa ja pelasi kokonaisuutena ehkä ehjimmän 45 minuuttisen tällä kaudella. Tauolle lähdettiin lukemissa 0-4 Joonas Hiltusen, Jasu Koljosen ja Joni Vuopion maaleilla.

Illan käsikirjoitus ei kuitenkaan ollut vielä tällä selvä. Akilles tuli toiselle jaksolle todella kovaa ja JPS:n puseroon saattoi hiipiä hieman liian aikainen hyvänolon tunne. Akilles painoi päälle seuraavat 30 minuuttia ja JPS ei päässyt rytmistä millään kiinni. Kun peliä oli pelattu 71 minuuttia, peli oli lukemissa 3-4 ja Akilles jatkoi painostusta. Akilleksen hakiessa raivoisasti tasoitusta, esille astui maalivahti Samuel Gerovoi, joka otti jälleen tärkeään paikkaan todella näyttävät ja tärkeät torjunnat ja piti joukkueen pelissä mukana.

Akilleksen pitkään jatkunut korkea karvaus alkoi kuitenkin syödä kotijoukkueen energiaa ja JPS pääsi paremmin peliin kiinni. Pelin kulminaatiopiste nähtiin, kun Nikke Tuhkanen teki upean yksilösuorituksen, kuljetti palloa 60 metriä Akilleksen keskikentän läpi ja viimeisteli tarkalla polven korkuisella laukauksella tolpan viereen. Tuuletuksesta näki, että kyllä maistui!

Ottelun lopullinen raikaisu syntyi lisäajalla, kun Kalle Pesonen ja Joonas Hiltunen pääsivät 2 vs.1 tilanteeseen, josta Joonas viimeisteli pallon maaliin Kallen syötöstä. Lopputulos 3-6.

Tällä voitolla JPS on varmistanut paikkansa Bandyliigan neljän parhaan joukossa. Pelit jatkuvat ensi viikonloppuna kotona Viitaniemessä otteluilla JPS-Veiterä (la 28.1.2023 klo 17:00) ja JPS – HIFK (su 29.1.2023 klo 
15:00). Niissä ratkeaa runkosarjan lopullinen sijoitus, joten kaikki paikalle kannustamaan!

Porvoolaisille vielä isot kiitokset. Toivottavasti vastaavan tasoisia ottelutapahtumia nähdään myös muilla paikkakunnilla!


Leave a Reply