Lauantain tulokset

Jatkosarjat on lähes pelattu, ainoastaan tänään on jäljellä vielä merkityksetön OLS-HIFK ottelu.

Sijoitukset ovat selvillä, ja ne ovat seuraavat:

  1. Narukerä, joka kohtaa välierässä otteluparin JPS-Akilles voittajan – ottelut käynnistyvät Porissa 22.2.2023
  2. Kampparit, Joka kohtaa välierissä otteluparin Veiterä-WP 35 voittajan – ottelut käynnistyvät Mikkelissä 22.2.2023
  3. Veiterä, joka kohtaa puolivälierissä Warkauden WP 35:n
  4. JPS, joka kohtaa puolivälierissä Porvoon Akilleksen

  5. Akilles, Puolivälieriin Jyväskylän PS vastaan

  6. WP 35, Puolivälieriin Lappeenrannan Veiterää vastaan

  7. HIFK, pelit jatkuvat kaudella 2023-24

  8. Botnia, pelit jatkuvat kaudella 2023-24

  9. OLS, pelit jatkuvat kaudella 2023-24


  Alla vielä joukkueiden kommentit lauantain peleistä

  Ylempi Jatkosarja

  Kampparit – Narukerä 3-3

  Kampparit ei aivan saavuttanut tavoitettaan eli Bandyliigan ylemmän jatkosarjan voittoa.

  Kampparit päätyi jatkosarjan kakkoseksi, sillä lauantaina sarjan viimeisestä ottelusta Porin Narukerää vastaan ei saaliiksi jäänyt kuin yksi tasapelipiste.

  Ottelu päättyi tasan 3-3 (1-0).

  -No onhan tämä tasapeli pettymys, sillä ei voitettu sarjaa, tuumi Kamppari-kapteeni Kimmo Huotelin ottelun jälkeen.

  -Mutta ei kuitenkaan synkistellä liikaa. Kotona ei olla tällä kaudella hävitty kertaakaan. Nyt on viikko aikaa harjoitella ja valmistautua jatko-otteluihin.

  Kamppari-ryhmää tasapeli jäi kaivelemaan, sillä käsissä oli ottelun voittokin. Kampparit oli kahden maalin johdossa vielä toisen jakson puolivälissä.

  Ensijaksolla Severi Noponen tarjoili Santeri Laitiselle paikan (1-0). Tilanne syntyi Rasmus Kettusen esityöstä.

  Toisella jaksolla nähtiin hienoista jääpallohistoriaa, kun Kampparien toisen maalin rakensivat isä ja poika Huotelin. Kippari Huotelin valmisteli ja syötti ja vielä juniori-ikäinen Simo Huotelin tinttasi häkin.

  Simo Huotelin teki Kampparien toisen maalin isä-Huotelinin syötöstä

  Ottelu oli hyvää jääpalloviihdettä ja Kampparit piti peliä hallussaan. Tyly vaihe ottelussa osui kuitenkin 60. minuutin tienoille, kun Narukerä teki kolme maalia kymmenessä minuutissa.

  -Oli se musta kymmenminuuttinen, huokasi päävalmentaja Olli Manninen ottelun jälkeen.

  Manninen ei eritellyt sen enempää vaikeaa jaksoa, mutta sanoi, että puolustuksessa sattui herpaantumista. Huotelin oli samaa mieltä.

  -Tuossa hetkessä liike jotenkin loppui ja puolustus oli liian avonaista. Ehkä sitä alettiin jo varmistella voittoa.

  Kampparit järjesti kuitenkin todella näyttävän loppukirin. Manninen antoi kehut joukkueelle lopun väännöstä ja pallollisesta pelaamisesta.

  Puristus toi tekopaikkoja, joista Karo Liimatainen rutisti ruuhkasta tasoitusmaalin. Syötön tarjoili Aki Manninen.

  Kampparien parhaana palkittiin nuori maalivahti Lasse Korhonen, joka pelasi taas kerran hyvän ottelun. Korhonen esitti muutaman tyylikkään kopin ja esti Poria karkaamasta.

  Kampparien maalilla Lasse Korhonen pelasi jälleen hyvän ottelun. Korhonen piti torjunnoilla numerot kurissa Porin kovimman painostuksen aikana.

  Mannista tasapeli sapetti siksikin, että Narukerän toinen maali syntyi rankkarista, jonka tuomitsemista kotijoukkue protestoi voimakkaasti.

  Mikkeliläiskatsomoon tilanne näytti siltä, että Porin hyökkääjä ryntäsi omia aikojaan päin puolustusta ja kaatui, ja kun kaatuu tarpeeksi näyttävästi, tuomio tulee hyökkääjän eduksi.

  Ottelun jälkeen Manninen tivasi tuomaristolta rankkariperusteita ja tuumi, että ottelun lopputulokseen oli tuomariratkaisulla iso rooli.

  Tilanne, josta tuomaristo määräsi jupinaa aiheuttaneen rankkarin

  Porin valmentaja Tuomas Erkkilä oli lauantaina tyytyväinen, sillä tasapelipiste riitti Porille ylemmän jatkosarjan ykköspaikkaan. Harvoin näkee, että tasapeliä tuuletetaan kentällä vihellyksen jälkeen.

  -Numerot osoittavat, että ottelu oli kovaa vääntöä. Tosin aika odotettu ottelu. Siihen olen tyytyväinen, että nousimme kahden maalin takaa eikä hyydytty.

  Kampparit aloittaa välierät 22. helmikuuta kotikentällä

  Narukerä kommentoi tasuria seuraavasti:

  Tasapeli Mikkelistä tarkoittaa, että Narukerä voittaa ylemmän jatkosarjan! Kerän pelatessa finaalissa peli pelataan Porissa Amiko-Areenalla. Ennen sitä on kuitenkin tiukka välieräsarja edessä. Vastaan tulee voittaja parista JPS-Akilles.

  Nyt huilataan ja treenataan seuraava viikko. Keskiviikkona 22.2 aloitetaan välieräsarja Porissa. 🔴🔵

  Maalintekijät tänään:

  Rajala 🎯

  Paavola 🎯

  Paukkonen 🎯


  JPS – Veiterä. 3-5

  JPS leiri kommentoi hiukan pettyneenä:

  Lauantaina pelattiin miesten Bandyliigan ylemmän jatkosarjan viimeiset ottelut. Viitaniemessä pelattu JPS-Veiterä päättyi tulokseen 3-5 (1-2). JPS:n seuraava kotiottelu on puolivälierä JPS-Akilles keskiviikkona 15.2. klo 19:00.

  Puolivälierät, jotka pelataan paras kolmesta-periaatteella, pelataan keskiviikkona 15.2. (Jyväskylä Viitaniemi), perjantaina 17.2. (Porvoo) ja mahdollinen kolmas ottelu sunnuntaina 19.2. (Jyväskylä Viitaniemi). Puolivälieräparit ovat JPS-Akilles ja Veiterä-WP 35.

  Veiterä kommentoi voittoaan seuraavasti:

  Voitolla Veiterä varmisti runkosarjan kolmannen sijan. Pelit jatkuvat siis puolivälierissä alemmassa jatkosarjassa toiseksi, eli runkosarjan kuudenneksi tullutta WP 35:ttä vastaan. JPS kohtaa kovassa nosteessa olevan Akilleksen – sarjaykkönen Kerä ja tänään kakkoseksi valahtanut Kampit huilaavat ensi viikon.

  Viitaniemen matsi pelattiin huippuoloissa – mitä nyt aurinko hieman heijasteli jäänpinnasta Veiterä-mokke Saku Herrasen silmiin ensimmäisen puolen tunnin ajan.

  Kenttäpeli oli tasaista ja osin myös hieman varoivaista. Tunnustellen lähdettiin liikkeelle. Veiterä nosti hiljalleen karvausta ja pääsi ns. ylähäsyllä estämään Jipsin vahvan pelin rakentamisen akselilla HiltunenKPesonenTuhkanenÄssämäki. Veiterältä Santtu NurmiSamppa Äikäs ja keskialueen kolmikko VerheläEPeuhkuriJPeuhkuri painoivat pelin painopistettä kohti JPS-vahti Karri Leisimon maalia.

  Kahdeksannella minuutilla Joonas Peuhkuri osuikin maalin edustalta ja vei vieraat johtoon. Tämä pakotti JPS:n jo hieman avaamaan peliä ja he saivatkin ensimmäisen puolen tunnin aikana kolme vaarallista kulmatilannetta, jotka eivät onneksi tuottaneet tulosta. Erityisesti kovalyöntinen Joonas Hiltunen saatiin pidettyä aisoissa.

  Veiterä meni kahden maalin johtoon 29. minuutilla kulman jälkitilanteesta, kun Sane Nurmi osui libero Juuso Kärmeniemen esityöstä. Parin maalin johto toi jo vähän vapautuneisuutta Veiterän peliin. Aivan ensijakson lopulla (45. minuutilla) kävi kuitenkin niin, että omat junnut, Kalle ja Topi Pesonen tekivät punapaidoille todellisen koppimaalin: 1–2-numeroissa tauolle.

  JPeuhkuri ottelun hahmona

  Toisella jaksolla Veiterä jatkoi edelleen vahvaa luistelua. JPS on kieltämättä joukkue, jossa on todella taitavia yksilöitä ja hienoja pelaajia, mutta heidän otteet olivat silminnähden ”yksilösuorituksia” – sen sijaan Veiterältä Matias Lehtonen, Eetu Peuhkuri ja tässä pelissä mainioon pistevireeseen päässyt Joonas Peuhkuri (2 + 2) näyttivät mitä tarkoittaa vauhti ja joukkuepeli.

  Ensin 49. minsan kohdalla JPeuhkurin ampumasta laukauksesta Huuhtasen Paavo siirsi ribarin maaliin ja sen jälkeen kenttäpelissä Lehtosen ja EPeuhkurin luisteluvoimalla pelin painopiste kallistui vääjäämättä kohti Leisimon maalia. Veiterä meni JPeuhkurin sivaltamalla rankkarilla jo 4–2-johtoon. Senkin taustalla oli entinen Veiterä-junnu, Kyllösen Jaakko, jolle kenttäkunkku M-O. Gustafsson määräsi huitomisjäähyn.

  Tämän jälkeen pelattiin edelleen vauhdikkaasti ja JPS-luotsi Topi ”ei-se-Ryde” Rytkönen kannusti omiaan kiivaasti kohti Veiterän maalia. Tilanteen kuivuivat tiiviin Veiterä-puolustuksen malttiin, mutta 87. minuutilla vihdoin onnistui, kun Jarno Erosen maila oli sopivasti kohdalla ja Jasu Koljoselle merkittiin sinänsä harvinainen maalisyöttö: 3–4 ja tilanne tiivistyi.

  Veiterän lankulta toivottiin aikalisää ja se saatiin. Heti aloituksen jälkeen JPeuhkuri tavoitti kärjessä viilettäneen Samppa Äikkään, joka löi pallon noin 25 metristä ohi hämmästyneen Leisimon. Se niiautti Jipsin ja loppu oli enää muodollisuus. Leisimo palkittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaana.

  Veiterälle tilille Jyväskylästä arvokas voitto, jonka avaimina olivat luistelu, hyvä koko joukkueen puolustus ja hyvä yhteispeli. Huomionarviosta oli myös se, että Veiterä oli matkassa ilman paria avainpelaajaansa, jotka kärsivät pienistä alaraajavaivoista. He kyllä parantuvat seuraaviin peleihin ja ovat valmiina antamaan panoksensa seuraavissa matseissa.

  Tero Nieminen: Puolustus ratkaisi

  Ottelun jälkeen Tero Nieminen välitti iloiset tunnelmat Viitaniemen kentältä:
  – Puolustettiin tänään hyvin. Oltiin kypsiä ja pidettiin JPS:n taitava hyökkääjät laidoilla.
  – Oli myös hienoa, että pelihuumori alkaa löytyä ja oltiin muutenkin terävänä koko pelin ajan. Runkosarja on hyvä päättää voittoon ja nyt aletaan pelaamaan vain voitosta, Nieminen sanoi.

  Veiterän seuraava vastustaja on WP 35 Varkaudesta. Se sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Toisen puolivälieräparin muodostaa JPS ja Porvoon Akilles. Hifkin, Botnia ja Olssi kausi päättyi tähän. Tero Nieminen mietti jo tulevaa ottelusarjaa:
  – Sanoin jätkille, että tästä pelistä otetaan hyvät asiat mukaan ja keskittyminen keskiviikkona alkavaan sarjaan alkaa joka jannulla. Meidän pitää olla valmiina kun ratkaisupelit alkavat.
  – Tavoite luonnollisesti on, että päästään lyömään tämä poikki heti ensi viikon aikana. WP 35 tiedään hyväksi joukkueeksi, joilla riittää luisteluvoimaa. Mutta niin riittää meilläkin.
  – Tästä tulee kokonaisuuden kannalta hyvä ja mielenkiintoinen jääpallokevät, myhäili Nieminen arvokkaan vierasvoiton jälkeen.


  Alempi Jatkosarja

  WP 35 – HIFK 1-5

  WP 35 kommentoi onnellisena pudotuspelipaikasta näin:

  Mahdollisuudet puolivälieräpaikkaan menettänyt HIFK pelasi loistavaa puolustuspeliä ja voitti kotijoukkue WP 35:n ansaitusti 1-5 (0-1).

  WP 35:n maalista vastasi Arvi Lindlöf kauden ennätysyleisön edessä.

  – Kyllä pitää hattua nostaa HIFK:lle miten hyvällä asenteella he tulivat tänne ja hakivat pisteet ansaitusti. Meille tämä oli haastava peli lähestyä, kun keskiviikkona tuli jo jatkosarjan osalta ulos puhallus eikä saatu tänään parasta irti, toteaa päävalmentaja Juha Järveläinen.

  Kun Akilles haki pisteet Oulusta tippui keltapaidat alemman jatkosarjan toiseksi ja kohtaa keskiviikkona alkavissa puolivälierissä hallitsevan Suomen mestarin Veiterän. Ensimmäinen osa pelataan keskiviikkona Lappeenrannassa ja toinen osa pelataan Kämärillä perjantaina.

  – Lähdetään haastamaan Veiterää keskiviikkona ja ensin vedetään pari ehjää treeniä alle maanantaina ja tiistaina. Veiterä on huippujoukkue, mutta kuten edellinen kamppailu Lappeenrannassa osoitti niin täysin voitettavissa, päättää Järveläinen.

  Runkosarjassa Veiterä oli parempi Kämärillä 4-2 lukemin ja Lappeenrannassa päädyttiin 2-2 tasatulokseen.

  Ke 15.2. klo 19.00 Veiterä-WP 35

  Pe 17.2. klo 19.00 WP 35-Veiterä

  HIFK kommentoi voittoa seuraavasti:

  Röda katkaisee WP35:n pisteputken ja vie pisteet Kämäriltä. Lopputulos 1-5.

  Maalintekijät tänään:

  Ojanen 2

  Sokolov

  Huber

  Laibert


  OLS – Akilles 0-8

  OLS ei kommentoinut tappiota

  Myöskään Akilles ei kommentoinut ottelua


  Leave a Reply