Lauantain tulokset

OLS – WP 35 5-6

OLS ei kommentoinut ottelua

WP 35 kommentoi ottelua seuraavasti:

WP 35 päätti runkosarjan 6-5 (2-1) vierasvoittoon Oulussa OLS:n vieraana. WP 35:n maaleista pistepörssin kärki Niko Nissinen paukutti neljä ja Juho Holopainen ja Joona Pietikäinen yhdet mieheen.

– Oli ihan niin vaikea peli, kun tiedettiin, OLS on hyvin valmennettu joukkue joka puolustaa organisoidusti ja tänään oli kaverin keskusta hyvin tukossa. Saatiin onneksi voitto tästä ja näin on hyvä jatkaa kohti jatkopelejä, summaa päävalmentaja Juha Järveläinen.

WP 35 päätti runkosarjan vahvasti viiden pelin tappiottomaan putkeen ja aloittaa jatkosarjan kakkossijalta keskiviikkona Helsingissä Botnian vieraana.

– Botnia-pelissä on heti isot panokset ja siihen on valmistauduttava huolella. Tänään puuttunut sivutuki Jukka-Pekka Hoffren saadaan vielä mukaan niin hyvillä mielin lähdetään Helsinkiin.

Botnia – Narukeä 1-2

Botnia kommentoi ottelua seuraavasti:

Botnian runkosarjan viimeisessä ottelussa Narukerää vastaan, kova puuskittainen tuuli ja lumipyry pitivät huolen siitä, ettei jääpalloilullisia hienouksia päästy näkemään. Botnia sai pari paikkaa heti alkuminuuteilla Juri Schreckin nostoilla linjan taakse. Ensimmäinen ei tuottanut tulosta, mutta jälkimmäisestä Jyrki Tauschi karkasi maalintekoon. Tämän jälkeen ottelu oli pitkälti myötätuuleen pelanneen Narukerän. Kahdesti Narukerän järjestämä hässäkkä Botnian maalilla tuotti tulosta maalin muodossa ja tauolle mentiin 1-2 tilanteessa. Tauon aikana ei jäätä hirveästi saatu putsattua ja pallon liike pysähtyi joka kerta tehokkaasti lumeen. Pitkien pallojen lyöminen ei tulosta tuottanut, kun ei kummankaan joukkueen puolustukset virheitä tehneet. Jokainen pitkä pallo katkottiin järjestäen, eikä maalipaikkoja syntynyt kuin aivan lopussa. Pari minuuttia ennen loppua Jyry Kortelainen pääsi läpiajoon, mutta kuljettaminen lumisella kentällä oli haastavaa ja yritys meni ohi. Aivan viimeisellä minuutilla Heikki Pesonen sai hyvän lyönnin vapaalyönnistä, mutta Iiro Nurmi torjui. Näin lopputulokseksi jäi 1-2.

Narukerä kommentoi voittoa seuraavasti:

Olosuhteet koettelivat jälleen. Viimeiseen viiteen peliin Kerä on pelannut yhden pelin kunnon jääpalloa. Tämän päivän voiton myötä Narukerä sijoittui runkosarjassa toiseksi ja aloittaa ylemmän jatkosarjan keskiviikkona kotikentällä. Vastustaja selviää huomenna.

Kaikki mukaan kannustamaan Narukerä kohti ylemmän jatkosarjan voittoa, mikä on edelleen omissa käsissä. 🔴

JPS – Veiterä 7-4

JPS kommentoi ottelua seuraavasti:

Ennen ottelua nähtiin hieno hetki, kun joukkueiden lisäksi jäällä olivat jääpallokoululaiset ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Hämäläinen onnitteli 60 vuotta täyttävää Jipsiä. Jukan tarkka syöttö JPS:n kapteenin Nikke Tuhkasen lapaan avasi pelin.

JPS sai otteluun hyvän lähdön, kun Tuukka Ässämäki viimeisteli tilanteeksi 1-0 heti ensimmäisestä kulmalyönnistä. Samalla Tuukka ylitti 100 pisteen rajan bandyliigassa. Onnea Tuukka!!!

Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi kuitenkin kenttätapahtumien valossa Veiterä ja JPS oli jatkuvasti puolustuskannalla. JPS teki kuitenkin maalit. Tuukka Ässämäen komea läpiajo ja Kalle Pesosen viimeistely maalin edustalla sinkoilleesta pallosta vei JPS:n puoliajalle 3-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Veiterä jatkoi vyörytystä ja maali tuoksui ilmassa. Veiterän ensimmäinen tuli rangaistuslyönnistä ja Eetu Peuhkuri laittoi pallon sisään.

Veiterä jatkoi takaa-ajoa kahdella kulmalyöntimaalilla. Tilanteessa 3-3 alkoi näyttää siltä, että juhlapelistä tulee kunnon trilleri. JPS rimpuili kuitenkin eroon turhasta toista puoliaikaa vaivanneesta säheltämisestä (valmentaja Rytkösen termi tälle on ”pipeltäminen”), lisäsi vauhtia ja otti uudestaan kuskin paikan Tuukka Ässämäen ja Jasu Koljosen maaleilla.

Peli jatkui kuitenkin tasaisena. Tilanteita oli molemmin puolin ja penkkiväki potkiskeli lunta jännittyneenä.  Veiterän työ palkittiin kolme minuuttia ennen loppua ja Veiterä tuli taas maalin päähän.

JPS kuitenkin kuittasi tilanteen nopeasti jo seuraavalla minuutillla, kun Jarno Eronen teki maalin Kalle Pesosen syötöstä.

Ottelun lisäajalla Jasu Koljonen viimeisteli kulmalyönnistä loppulukemiksi 7-4.

JPS:n viimeinen runkosarjan peli on huomenna sunnuntaina 29.1. klo 15:00. Ottelu ei vaikuta enää JPS:n runkosarjan sijoitukseen, mutta siitä on edelleen napattavissa tärkeitä pisteitä mukaan ylempään loppusarjaan. Sunnuntaiksi on luvattu ihanteellista jääpallokeliä, joten tervetuloa!

Veiterä kommentoi tappiotaan seuraavasti:

Jyväskylän Viitaniemen montussa päästiin pelaamaan siedettävissä oloissa. Koko päivän Keski-Suomea piiskannut lumituisku taukosi sopivasti pelin alla. Jäämiehet olivat huoltaneet Viitaniemen tekojään siihen kuntoon kun se vain oli mahdollista.

JPS:n juhlapeliä oli saapunut seuraamaan reilu 400 jääpallojännäriä, mukana muutama innokas myös Lappeenrannasta. Onneksi peliä saattoi seurata myös JPS:n youtube-kanavan kautta.

Veiterä lähti peliin ehkä hienoisena ennakkosuosikkina, mutta pelin alku oli JPS:n: jo toisella minuutilla Suomen sarjoissa täysin ylivoimainen maaliruisku Tuukka Ässämäki sivalsi kotijoukkueen 1–0-johtoon kulmurista.

Tämän jälkeen ote kääntyi Veiterälle. Korkea karvaus puri ja JPS:n keskikenttä oli helisemässä Santtu Nurmen ja muiden Veiterä-hyökkääjien paineessa. Se huomattiin myös JPS:n striimissä. Ainoa pulma Veiterän osalta oli, että maalit teki kotijoukkue: 26. minuutilla Ässämäki pääsi Veiterän hyökkäyspään pallon menetyksen jälkeen polkemaan yksi läpi ja sen jälkeen pallo vietiin keskiympyrään. Hieno 70 metrin spurtti. Ja aivan jakson lopussa Veiterässä jääpallo-opit saanut Kalle Pesonen – joka valittiin myös JPS:n parhaana tänään – teki maalin edustalta taukonumerot 3–0.

Siis: näennäisesti peli oli Veiterän hallussa, mutta aivan terävin maalivainu oli kateissa. Tuomas AntikainenEetu Peuhkuri ja myös Matias Lehtonen pääsivät ajoittain vauhtiin, mutta Joni Vuopion johtama JPS-puolustus piti pintansa. JPS:n maaleille ei Veiterämokke Joonas Kankkunen mahtanut mitään.

Toisella puolikkaalla Veiterä vahva ote jatkui: E. Peuhkuri tinttasi rankkarista avausmaalin (57. min) ja pian tultiin Joonas Peuhkurin (65. min) ja Christian Laibertin (70. min) kulumurimaaleilla on tasoihin. Ote pelistä oli kokonaan Veiterällä. Lisäksi kun JPS:n kansikuvapojaksi noussut Joonas Hiltunen (ToPV, LRK) oli tussannut oman rankkarinsa päätyverkkoon (60. min), niin ajatus oli selvä: Veiterä menee kohta menojaan.

Niin ei käynyt vaan pelin 75. minsan kohdalla kotijoukkueen Jasu Koljonen kojautti JPS:n karkuun: 4–3 syntyi vastahyökkäyksestä ja Veiterän puolustus oli yllätetty. Samalla kotijoukkue sai hengen päälle ja pian Ässämäki vei JPS:n 5–3 -johtoon.

Veiterän Matias Lehtonen murtautui 89. minuutilla läpi JPS-puolustuksen Niklas Valtasen esityöstä ja toi Veiterä vielä 5–4-tilanteeseen – näitä nousuja ja ratkaisuja Lehtoselta kaipaisi enemmänkin! Lopulta Jarno Eronen ja Jasu Koljonen huolehtivat siitä, että pisteet jäivät Viitaniemen monttuun: loppunumerot 7–4 kertoivat, kumpi oli parempi – jääpallo on maalintekopeli. Veiterälle tuli pelin lopulla hieman kiire saada peliä tasoihin ja hyökkäykset menivät ”yli”. Lisäksi aivan peli lopulla myös JPS-vahti Samuel Gerovoi venyi hyviin torjuntoihin ja piti Veiterän maalit neljässä.

Nieminen: ”Ei hyvä.”

Pelin jälkeen Veiterän päävalmentaja Tero Nieminen pohdiskeli nähdyn juhlapelin tapahtumia vakavin ilmein:

– Meillä oli vähän pulmia kentän molemmissa päädyissä. Keskialuetta hallitsimme suhteellisen selvästi.
– Isoimmat ongelmat heijastuivat hyökkäämisessä. Mentiinkö vähän yli hyökkäämisen kanssa, sitä pitää tässä matkalla Ouluun vielä pohtia.
– Lähes kaikki Jipsin maalit syntyivät vastahyökkäyksistä, alakerta ei ollut valmiina ja heidän vaarallisuutensa toki oli tiedossa. Huomenna uusi päivä, uusi peli!, tyytyi Nieminen toteamaan.