Kode 60 Charity Golf

Veitsiluodon Vastuksessa, Kemin Palloseurassa, Keminmaan Pallossa jääpalloa ja KePS:ssa jalkapalloa Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelannut Kotkansalo järjestää Kode 60 Charity golf-tapahtuman.

Kuva: Jouni Valikainen

Lapin Kansa / Jouni Valikainen

Tapani ”Kode” Kotkansalo, 59, sai henkilökohtaisesti todeta vanhan viisauksen paikkansa pitävyyden, että terveyttä ei osaa arvostaa ennen kuin itse on sairas. Elokuussa 60 vuotta täyttävä kemiläinen palloiluvirtuoosi sai alkuvuodesta tiedon, että hän sairastaa syöpää. Hoidot ovat tehonneet niin hyvin, että heti haastatteluhetken jälkeen hän lähti golfkierrokselle Kemin golfkentälle.

- Sytostaattihoidot ovat loppusuoralla, jäljellä on enää yksi hoitojakso. Tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä ja hoidot ovat purreet, Kode kertoi.

Kotkansalo sai ensimmäisen kerran oireita 2019 syksyllä. Hän makasi yhden päivän 40 asteen kuumeessa, nakkasi nykyisten ja entisten urheilumiesten tapaan kourallisen Buranaa naamaansa ja kuume laski, mutta vai hetkeksi. Vuorokauden kuluttua kuumetta oli 40,8 astetta ja oli lähdettävä akuuttiklinikalle.

- Makasin OYKS:ssa yhdeksän päivää ja kohdallani puhuttiin verenmyrkytyksestä ja alkavasta veritulpasta. Kokonaisvaltaisia tutkimuksia jatkettiin ja  lääkärit tutkivat myös Kotkansalon pernan. Sieltä löytyi yllätys.

- Aikuisen perna painaa noin 150 grammaa. Minulla se painoi kolme kiloa. Perna poistettiin ja sanoinkin lääkärille, että synnytin potran pojan.

Huumori ei ollut täysin kadonnut tuossakaan vaiheessa.

- Aluksi syöpädiagnoosin saaminen tuntui pahalta. Positiivisella asenteella, perheen ja ystävien tuella on ollut valtava merkitys – eteenpäin mennään ja murehtiminen ei auta. Ikänsä urheilua harrastavana, myös hyvä fysiikka on ollut eduksi paranemisprosessissa.

Kode halusi käydä epikriisinsä läpi, sillä hän oppi arvostamaan aivan eri tavalla suomalaista lääketiedettä ja syöpätutkimusta. Aiemmin hän on ollut sairaalassa urheilijoille tuttujen olkapää- ja polvivammojen vuoksi. OYKS:n sekä Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalan henkilökunta – sisätautien osaston hoitajat ja lääkärit saavat erityiskiitokset. Saamastaan hoidosta Kode haluaa kantaa kortensa kekoon ja vastaa hyvään hyvällä järjestämällä Kode 60 Charity Golf -kilpailun, joka pelataan Kemin kentällä 7.8. Varsinaiset syntymäpäivät ovat päivänsankarilla 4.8.

–Kilpailusta saatu tuotto menee Länsi-Pohjan keskussairaalassa olevien syöpälasten ja syöpää sairastavien hyväksi. Turnaus pelataan parikilpailuna. Mukaan mahtuu ensimmäisinä ilmoittautuneet kolmekymmentä paria.

Idea hyväntekeväisyysturnauksesta tuli talvella toipilaan mieleen. Kotkansalon perhetuttu Jussi Jokinen on järjestänyt Oulussa golfin hyväntekeväisyysturnauksia, joihin Kode on osallistunut useana vuotena.

– Turnauksen yhteydessä järjestämme myös huutokaupan syöpälasten hyväksi. Jokinen sekä Pekka Rinne ja Sebastian Aho ovat luvanneet huutokauppaan NHL-pelipaitansa. Kysyn pojilta myös mahdollisesta osallistumisesta turnaukseen, Kemin kaupungilla palveluesimiehenä työskentelevä mies sanoo.

Kemin Palloseurassa, Keminmaan Pallossa ja Veitsiluodon Vastuksessa jääpalloa ja KePS:ssa jalkapalloa Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelannut Kotkansalo jäi golfin koukkuun jo viisitoista vuotta sitten. Se on miehen päälaji.

Golfista ei voi puhua, jos ei mainitse tasoitusta. Kodella se on 6,5.

BandyliigaToimitus Lähettää terveisiä tapanillke, ja Tsemppiä tapahtumaan


Tapani Kotkansalon Pääsarjatiedot Jääpallossa:

Seurat: KePS, KemPa ja Vastus

Pääsarjakaudet: 15

Pääsarjaottelut: 250

Pääsarjamaalit: 108

Syöttöpisteet pääsarjassa: 202

Pisteet yhteensä: 310

Leave a Reply