Juhani Utela kuollut

Ikikerän pitkäaikainen toimija kuollut

Surusanoma on koskettanut jälleen Narukerän ja Ikikerän yhteisöä. Ikikerän pitkäaikainen toimija ja talkoolainen Juhani Utela menehtyi 81-vuotiaana 30. kesäkuuta 2021. Hän oli syntynyt 18.4.1940 Tampereella. Koulutukseltaan hän oli fysiikan maisteri ja teki elämäntyönsä Outokumpu-yhtymän piirissä.

Pojan harrastus toi hänet vähitellen yhä kiinteämmin jääpallon pariin ja Ikikerän toimintaan. Hän oli aina valmis talkoisiin ja auttamaan seuraa, kun terveys vain suinkin salli. Sairaudet koettelivatkin Jussia todella monin tavoin, mutta hän ei antanut niiden häiritä. Keväästä lähtien hän joutui kuitenkin sairauskierteeseen, josta ei ollut poispääsyä.

Jussi hoiti viimeisinä vuosinaan Ikikerän talousasioita jämäkällä ja varmalla otteella. Eurot ja sentit pysyivät jämttisti hallinnassa, oli kyse sitten Ikikerän tai yleisöluisteluvuorojen tilityksistä. Kanttori-isän peruja oli varmaan Jussin kiinnostus musiikkiin ja erikoisesti kuorolauluun. Hän oli aikanaan innokkaasti mukana mm. Outokummun kuorotoiminnassa. Kesät kuluivat pitkälti mökillä Kurussa, mutta syksyn tullen veri veti jälleen Karhupaanan kupeeseen Narukerä-talolle. Ikikerän joululaulutapahtumissa hänen kantava bassonsa sai kaikki hyvin mukaan yhteislauluun.

Seura on menettänyt tärkeän tukihenkilön, vilpittömän ja hyvän ystävän. Narukeräläisten päät painuvat.

Teksti: Narukerän kotisivut / Hannu Neva

BandyliigaToimitus ottaa osaa läheisten suruun

Leave a Reply