Jääpallo ihmiset heräämässä Helsingissä?

Jääpalloväen tuskastuminen yltyy pääkaupunkiseudulla…


Helsingin liikuntajohtaja oli onnellinen luisteluradan valmistumisesta Malmin lentokentälle.

Vihdoinkin myös Helsingissä matkaluistelurata! Tätä on moni kuntalainen meiltä toivonut. Meren jäälle ei rataa voinut turvallisesti toteuttaa, mutta Malmilla jää kantaa kaikkia #ulkoilupalvelut@HelsinkiLiikkuu

Yllä oleva teksti sai muutaman aktiivisen someihmisen kyselemään Miksi malmille saatiin ulos luistelurata, mutta ei sisälle? Monet ihmettelevät jääpallon asemaa Helsinkiläisessä liikunta politiikassa.

Muistaa täytyy että 2 Bandyliigassa pelaavaa Helsinkiläisseuraa ja Perinteikäs Kulosaaren Vesta liikuttavat satoja lapsia viikottain, mutta olosuhteiden takia vain reilu 3 kuukautta vuodessa.

Onko tämä olosuhteiden puuttuminen tasa-arvoa moneen muuhun lajiin verrattuna?.

Rahoituskin tulee Areenalle muualta kuin Helsingin kaupungilla, ja hallia tulee pyörittämään ainakin Luisteluareena Oy (ei Helsingin kaupunki) toimesta, lisäksi ”Areenaan” tulee tuhansia neliöitä muuta liikuntatilaa, mahdollisesti tanssi, voimistelu, futsalia, exc kaikki on mahdollista, kun tarvittavat tilapiirustukset vain saadaan valmiiksi yhdessä vuokralaisten kanssa.

Kaikki toivovat rakennusluvan myöntämistä pikaisesti, jotta kesällä rakentamisen aloittamiseksi työt voidaan käynnistää, tai muuten tulevaisuus on synkkä….


Jari Hyttinen kommentoi asiaa näin

Hieno juttu ehdottomasti. Aika monia asioita, olosuhteita ja lajeja tämä johtaja hehkuttaa. Jääpalloa ja lajimme olosuhteita hän ei kuitenkaan mainitse edes vahingossa. #yhdenvertaisuus #tasaarvo #olosuhteet #jääpallo #syrjintä


Jääpalloliiton Toiminnanjohtaja Ihmetteli Helsingin kaupungin suhtautumista asioihin henkilökohtaiselle facebook sivustollaan seuraavasti.

Bandyliigan runkosarja on saatu päätökseen ja on välisarjojen (jatkosarja) aika. Koronatilanteen kanssa on eletty ja olemme jotenkuten aikataulussa sarjojen kanssa. Talous on kaikilla jääpallotoimijoilla todella tiukassa, mutta siitä huolimatta haluamme viedä kautta suunnitellusti läpi. Joukkueet ja jääpalloyhteisöt kaikkialla Suomessa venyvät huikealla tavalla.

HIFK Bandy on ollut evakossa kotikentältään koko kauden. Syksyllä Helsingin kaupungista vielä kerrottiin, että vuodenvaihteeseen mennessä kenttä valmistuu varmasti. Viimeksi mainittu syy Brahen kentän korjaus- ja muutostöiden viiveelle oli varaosa, jota piti tilata ja ei ollut hyllytavaraa – linkeistä uutisointia asiasta (https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4453925, https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008567823.html…).

Niukkuutta Oulunkylässä on jaettu kaikkien Helsinkiläisten seurojen kesken. Seurat keskenään ovat osoittaneet, että joustavasti sopimalla selviämme lajina tästä(kin).

Annetaan tässä vaiheessa muutama ruusu Helsingille; Jätkäsaaren tekojäälle on onnistuttu sijoittamaan joitakin juniori- ja piirisarjojen pelejä – tämä on auttanut tilannetta.

Eilen (4.2) illalla satoi lunta ja oli navakka tuuli. Ogelissa piti pelata alemman jatkosarjan peli HIFK Bandy – Botnia69. Kaikki oli valmista. Aurauskalusto oli pienimmästä päästä ja oli haastavaa saada lumi pois kentältä. Lopuksi Zamboni rikkoi jään ja peli peruttiin. Tuli lisää kalenterihaasteita – lisää pitää venyä!

Tästä, päästäänkin itse aiheeseen; kuka on vastuussa tästä kaikesta? Tarkoitan siis sitä, että näillä näkymin HIFK Bandy ei pääse kotikentälleen koko kautena – tässä on siis kysymys huippu-urheilusta.

Kuka korvaa HIFK Bandylle ja Botnia69:lle aiheutuneet taloudelliset menetykset (tästä lisää kysyttäessä)?

Auttaako ja joustaako Helsingin kaupunki, kun lisää pelejä joudutaan siirtämään tiukassa aikataulussa jne.?

Kuinka joukkueet, pelaajat ja toimitsijat jaksavat?

Tämä kaikki on niin uskomatonta ja en edes viitsi luetella mitä kaikkea on tapahtunut aiempina kausina. Toivon kuitenkin, että Helsingin kaupunki tarkastelee miten näitä prosesseja ja liikuntapaikkoja johdetaan!

Eikö puuttuvaa varaosaa olisi voitu tilata vaikkapa syyskuussa? Miksi kentän hoitoon tarkoitettu laitteisto on toistuvasti rikki? Miksi paikalliset jääpalloyhteisöt joutuvat rämpimään epävarmoissa ja umpi surkeissa olosuhteissa vuodesta toiseen?

Miksi kukaan ei tee mitään asian parantamiseksi?

Eilen illalla ja tänään on taas ollut kunnon puhelinrumba päällä. Tälle päivälle suunniteltu Botnia – JPS peli on siirretty alkavaksi klo 19 koska uskotaan, että jää saadaan kuntoon siihen mennessä. Minä haluan taas vastauksia; kuinka kaikki tämä on mahdollista?

#yhdenvertaisuus#huippuurheilu#helsinki#jääpallo#finbandy#bandyPaavo ArhinmäkiYle UrheiluYle SportenHS UrheiluMTV UrheiluIlta-Sanomat UrheiluIltalehti UrheiluHelsingin kaupunki – Helsingfors stad – City of Helsinki


Kiitos Teille kaikille jotka olette puhuneet lajista nimeltään jääpallo, ja sen puolesta eri foorumeilla!

Emme enää kommentoi BandyliigaToimituksessa Hallihankkeita, ennen kuin luvat, ja rakentaminen alkaa – oli se sitten Lappeenrannassa, Helsingissä, Porissa tai jossakin muualla!

Lajimme kuolee jos emme pysty muuttamaan olosuhteita, kuten jääkiekko teki jo yli 50 vuotta sitten. Siihen asti lähes 60 vuotta jääpallo oli suurempi laji kuin jääkiekko. Olosuhteet auttavat lajia siis todella merkittävästi!

Tiedämme ettei jääpalloväki hae jalkapallon tai jääkiekon lisenssimääriä, mutta edes mahdollisuus harrastaa lajia ympäri vuoden on toiveena (mikä on nykyisin mahdotonta)!

SURULLISTA !

BandyliigaToimitus

Viimeinen tervehdys

Ei aukene hallin ovi, jää sydämeen suuri lovi,

Ei saavu jäälle pelaaja, olisipa poliitikko relaaja,

Ei maalivahti palloa torju, Ei hän myöskään jäähyyn sorru,

Ei saada lapsia liikuttaa, Ei edes yrittää,

Ei meillä ole jäätä, Ei päättäjillä päätä,

Ei edes seiniä saatu, Ei kattoa vielä tärkeämpää,

On byrograatti jyrkkä, ja jääpalloilija synkkä.

Lämmöllä Jääpalloa muistaen!

Leave a Reply