Illan tulokset

Veiterä Finaaliin – JPS selkä seinää vasten

Lappeenrannassa oli odotettavissa mielenkiintoinen ottelu. Pääseekö Botnia sarjaan mukaan vai ei? Jauhaako Veiterä voiton väkisin? No kohta saamme nähdä miten käy – Alle tulee vähän ottelun seurantaa sen alkaessa.

Jatkuuko Jyväskylässä vierasvoittojen sarja? kotijoukkue on kyllä edelleen ennakkosuosikki, paitsi juuri tuli tieto ettei kotijoukkueen Tuukka Ässämäki ja Jasu Koljonen pelaa illan ottelussa – nyt kyllä ennakkosuosikki kääntyy Akilleen eduksi – vai miten käy? Seuraamme myös tätä ottelua, ja siitä myös hiukan alle luvassa tulkintaa….

Veiterä vs Botnia Lopputulos: 10-5

Botnia joutui lähtemään otteluun vain 14:sta pelaajalla – eli kahden vajaalla – ei hyvä asetelma liikkuvaa Veiterää vastaan. Poissa olivat edellisestä kokoonpanosta Aapo Pulkkinen, Micke Peräjärvi, Niilo Rouhiainen – Onni Autinen puuttui jo edellisestä pelistä, ja oli poissa myös tänään syystä tai toisesta.

Botnia jaksoi 5 minuuttia kamppailla tasaisesti kunnes Aleksi Seppänen viimeisteli Tomi Hauskan syötöstä – taululle 1-0 kotijoukkueelle.

Hieman ihmettelyä BandyliigaToimituksen porukalle aiheutti se kun katsoimme Botnia TV:n lähetystä, ja samaan aikaan oli Jääpalloliiton tulosjärjestelmä avoinna – Miksi Botnian laukauksia ei kirjattu järjestelmään? Ainakin itse pyrimme puolueettomasti kirjaamaan tilastot kun työskentelemme Helsingissä kirjanpito tehtävissä, miksi näissä pitäisi huijata? No ehkä kirjanpitäjällä oli roska silmässä 🙂

Pekka Niska harhautti Kankkusen Eetu Pulkkisen nostosta maalille. Näin Niska siirsi pallon tyhjään maaliin, ja näin taululle 1-1 lukemat.

Botnia sai maalista intoa, pari kulmaa – pari laukausta – mutta Veiterä kesti. Tämä ei auttanut kun Samppa Äikäs kävi väkisin viimeistelemässä taululle 2-1 lukemat.

Samppa Äikäs syöttää läpi Matias Valtasen vaikka kuinka Botnia yritti roikkua Valtasen hihassa – hän viimeistelee kauniisti harhauttaen 3-1 on totta.

Viimeisen reilun minuutin peliä hallitsee jälleen Veiterä, siitä osoituksena 3 laukausta, ja 2 kulmaa.

Tässä kohtaa täytyy todeta, että alkumme ei sinänsä pidä paikkaansa – koska Botnia oli hyvin mukana koko ensimmäisen jakson, mutta ne maalintekopaikat puuttuvat edelleen, tai laukaukset jäävät puolustukseen. Kirjoitimme tästä maalinteko-ongelmasta ja tänään ennakossa.

Veiterä ensimmäisellä jaksolla: 3 maalia, 4 kulmaa, 17 laukausta, joista 3 ohitse.

Botnia ensimmäisellä jaksolla: 1 maali, 4 kulmaa, 11 laukausta, joista peräti 8 maalin ohitse.

Puoliaika, kisamakkaraa ja pillimehua….

Toinen jakso käynnistyy Botnian hyvällä otteella, ja kulmalyönnin jälkitilanteesta Juri Schreck iskee kavennuksen 3-2.

Huuhtasen Paavo ottaa jäähyn, ja Botnialla vapaalyönti pisteeltä, Markus Kumpuoja antaa, ja pienestä kulmasta Ilmari Pesonen tasoittaa lukemat 3-3 – Botnia TV huutaa….

Puolesta kentästä syöttö läpi Botnia puolustuksen – tämän hienon syötön antoi Aleksi Seppänen. Pallon ottaa hienosti mukaan Samppa Äikäs, harhautus ja lukemat muuttuu kotijoukkueelle 4-3.

Heti perään Botnian harhasyöttö, ja vanha herra Janne Hauska siirtää pallon Veeti Hyväriselle joka harhauttaa Topi Pihlajamaan kuten edellä kaverit, näin taululle 5-3 lukemat. Botnia ottaa aikalisän – peli ei nyt enää ole hallussa.

Peli tasoittuu, ja vielä 20 minuuttia ottelua jäljellä. Nyt Botnian on aloitettava nousu tai muuten kutsuu pronssiottelu. Veiterä painaa päälle – Joonas Peuhkuri harhauttaa, mutta Topi Pihlajamaa torjuu kulmaksi. Loistava torjunta!

Kulmalyönti ja naks taitaa Botnian selkäranka naksahtaa poikki – tilanne 6-3 – Kulmalyönnin antaa Tomi Hauska, ja maalin viimeistelee Ere Verhelä. Peliä vain 13 minuuttia jäljellä.

Hauskaa on tässä kohtaa kun Veiterä on vyöryttänyt viimeiset 15 minuuttia – selostajat kehuvat Botnian vyörytystä 🙂 Ei auta Veiterä siirtyy jo 7-3 johtoon Tomi Hauska syöttää, ja Aleksi Seppänen viimeistelee.

Seuraava hyökkäys, Kaapo Schreck syöttää ja Pekka Niska kaventaa tilanteeksi 7-4.

Samppa Äikäs iskee kypärätempun, Aleksi Seppäsen syötöstä – taululle tilanne muuttuu näin 8-4. Peliaikaa enää 4 minuuttia – Heti perään Samppa Äikäs vie illan neljännellä – Tomi Hauskan syötöstä 9-4 lukemiksi.

Botnia yrittää ja kulmalyönnistä Pekka Niska iskee myös kypärätempun Juri Schreckin syötöstä 9-5.

Veiterä iskee vielä yhden lopputulokseksi 10-5 Ere Verhelän viimeistellessä, syöttäjänä toimii jälleen Tomi Hauska.

Veiterän toisen jakson tilastot: 7 maalia, 4 kulmaa, 20 laukausta, joista 6 maalin ohitse.

Botnian vastaavat tilastot: 4 maalia, 3 kulmaa, 11 laukausta, joista 2 maalin ohitse

Näin Veiterä Finaaliin 3-0 voiton, ja maalilukemat selvähköt 29-7 Veiterälle.

Finaali pelataan Lappeenrannassa 16.3 kello: 18:00

Botnia näin Pronssiotteluun, se 15.3 Jyväskylä/Porvoo

JPS vs Akilles Lopputulos: 2-8

Mitä vaikuttaa kun kotijoukkueelta puuttuu Tuukka Ässämäki, ja Jasu Koljonen? Vai vaikuttaako?

Ottelun alkua hallitsee Akilles, ja Akilleksen toisesta kulmasta maalin iskee Santeri Laitinen, 0-1 maalin syötti Matti Vainio.

JPS pääsee paremmin mukaan otteluun kun vastustaja on iskenyt tuon ensimmäisen osuman. 15 minuuttia tuosta kulmamaalista pääsee JPS nostamaan pallon Elmeri Hämäläisen toimesta Akilleksen linjan taakse – hieno haltuunotto Joonas Hiltuselta – vielä komea lyönti, näin 1-1 tasoitus on totta.

Peli Jyväskylässä on kyllä huomattavasti nopeampaa kuin Lappeenrannassa. Molemmilla kentillä kyllä taistellaan, mutta Jyväskylässä peli on huomattavasti selkeämpää harjoitelluin kuvioin.

Tasaisesti mennään päästä päähän, mutta aivan huippupaikoille ei kumpikaan vastustajaa päästä.

Ensin Akilles pääsee lyömään kulmalyöntiä, mutta ei maalia. vastaavasti seuraavasta kulmasta JPS iskee 2-1 johdon, kun Jarno Eronen tällää keskeltä sisään, Nikke Tuhkasen syötöstä.

Akilles ei taivu ja Rolf Larsson syöttää jäätä pitkin Santeri Laitisen lävitse – Laitinen ei erehdy taululla 2-2.

Jyväskylässä siirrytään tauolle lukemissa 2-2

JPS:n tilastot jaksolla: 2 maalia, 5 kulmaa, 8 laukausta, joista 4 maalin ohitse.

Akilleksen vastaavat tilastot: 2 maalia, 6 kulmaa, 4 laukausta, joista ei yhtään ohitse.

Toinen jakso lähtee todella tasaisena kunnes kulmalyönnistä Andreas Flinck lyö Raoul Karlqvistin syötöstä tilanteeksi 2-3. Peliä on nyt käyty 54 minuuttia.

Edelleen ottelu on tasainen, mutta Akilles on ehkä hiukan terävämpi maalipaikoissa? Siitä osoituksena Santeri Laitinen tällää maalin kattoon kypärätempun 2-4 on siis tilanne.

Rasmus Kettunen vie Akilleen jo 5-2 johtoon, syöttäjä Otto Huopalainen. Peliä pelattu nyt 67 minuuttia.

Alkaisiko JPS:n nousu? no ei ala – sillä Rasmus Kettunen iskee toistamiseen, Joakim Nordströmin syötöstä – Tilanne jo 2-6. Peliä ainoastaan 10 minuuttia jäljellä.

No tänään on kypärätemppujen päivä, sillä Rasmus Kettunen iskee itselle illan kolmannen, jälleen syöttäjänä Joakim Nordström – ja tilanne muuttuu jälleen 2-7.

Kettunen on tänään hirmu iskussa nyt hän lyö jo neljännen maalinsa, Rolf Larssonin syötöstä – Uskoo ken haluaa, mutta tilanne vierailijalle jo 2-8

Näin ottelusarjassa Akilles siirtyy 2-1 voitoin hiukan JPS:n edelle, kun haetaan Finaalijoukkuetta Veiterän vastustajaksi.

JPS:n tilastot toisella jaksolla: 0 maalia, 3 kulmaa, 7 laukausta, joista 4 maalin ohitse.

Akilleen tilastot seuraavat: 6 maalia, 1 kulma, 10 laukausta, joista 4 maalin ohitse

Voitot nyt 1-2 Akillekselle, Perjantaina jatketaan!