Helsingissä tärkeä päivä 26.10.2021

Helsingin Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kokoontuu Tiistaina 26.10.2021

Kokouksen asialistalla on jälleen:

Asia/7

Esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamisen jatkamiseksi WasaGroup Oy:lle monitoimiliikuntakeskuksen suunnittelua varten Malmin Longinojalta (pdf) (html)

Ensimmäinen hakemus jätettiin Helsingin kaupungille hallin rakentamisesta 1.12.2015, kuten voitte laskea on asiasta neuvoteltu Helsingin kaupungin kanssa viimeiset 6 vuotta. Nyt koko jääpallo- taitoluistelu-, voimistelu-, jääkiekko-, ja muu liikuntaväki toivoo Helsingin kaupungin myöntävän Wasa Group:ille tämän luvan, jotta hankkeessa voidaan edetä tontin vuokraan, rakennuslupaan ja rakentamiseen.

Toiveita on, että jos hanke vihdoin etenee jouhevasti – rakentamista voisi käynnistää jo kevään 2022 aikana. Tämä taas tarkoittaisi sitä, että hallissa luisteltaisiin syksyllä 2023, mikä ainakin Helsingissä todella tulisi tarpeeseen.

Te kaikki jotka tunnette poliittisia päättäjiä, liikuntaväkeä – Puhukaa nyt ehdottomasti hyvän hankkeen puolesta! Kuten voitte lukea itse esityksestä, on halliin suunniteltu rakennettavan tilat mahdollisuuksien mukaan seuraavasti.

  • Luistelutilaa n. 7000m2
  • Pysäköintitilaa n. 3500m2
  • Liikuntatilaa n. 5000m2
  • Liiketilaa n. 6000m2

Kyseessä ei siis ole mikään pieni hanke, ja tiloja on todella suunniteltu useamman lajin ja tahon käyttöön. Halliin on jo ilmoittautunut halukkaita vuokralaisia, kunhan hanke vain etenee. Me kaikki uskomme, että tällaista ainutlaatuista hanketta todella kaivataan suomalaiseen ja varsinkin pääkaupunkilaiseen urheilukulttuuriin!

Huomioitavaa esityksessä = ympäristöarvot ovat olleet keskeisessä roolissa hankkeen suunnittelussa. Jääkoneiden tuottaman hukkalämmön olisi suunnitelmien mukaan tarkoitus kattaa koko jäähallin tarvitseman lämmön, jääkoneiden, suihkujen, lämpimän veden, sekä myös lähes täysin kaikkien muidenkin lämpimien tilojen lämmitystarpeet. Tämä on todella ainutlaatuista, ja nykyisellä tekniikalla todellakin toteutettavissa..

Nyt siis kaikkia hyvän asian taakse, ja jakamaan hyvää eteenpäin!

BandyliigaToimitus toivottaa hankkeelle, ja hankkeen taustoille tsemppiä!


Alla vielä linkit:

Leave a Reply