Ensimmäiset kiinnitykset Veiterälle & Akillekselle

Veiterä ja Akilles ottivat voitot, ja näin ensimmäiset kiinnitykset Finaaliin

Lappeenrannassa Veiterä on kovempi kuin me odotimme – Botnia jäi jalkoihin. Tasoero tänään oli valtava, toivottavasti tasoittuu lauantaiksi?

Jyväskylässä JPS tahmeinen esitys hiukan mietityttää? Akilles sen sijaan pelasi koko joukkueena, ja heille niukka voitto. Vaikka kentällä kyllä varsinkin JPS:lle jäi paljon parannettavaa..

Alla tapahtumat, ja hetken kuluttua myös tilastot…

Veiterä vs Botnia Lopputulos: 10-2

Veiterä lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Botnialla on mahdollisuus yllättää. Mitä pidemmälle Botnia pitää Veiterän nollilla, kasvaa vierailijoiden yllätys mahdollisuus. Miten käy? – Sen näemme muutaman minuutin päästä.

Ensimmäinen jakso – yhtä maalia kohti pelattiin

Heikommin ei vierailija Botnialla olisi ottelu voinut alkaa, jännitys? Playoffskokemattomuus? Kuitenkin taululla 2 maalipaikan jälkeen oli 2-0. Esa Määtän oli heti aika ottaa aikalisä, ja kertoa pelaajistolleen että peli on alkanut, ja mitä nyt tehdään.

No seuraava hyökkäys ja verkko heiluu Veiterälle 3-0, ja pelattu vain 13 minuuttia. Äikäs, Seppänen, ja viimeisempänä Laibert maalintekijänä.

Seuraava ihmettely olikin sitten yhden valotolpan valojen sammuminen, ja peli poikki Mats-Olof Gustafssonin toimesta. Enemmän ja vähemmän ihmettelyä, mitä tehdään? Kotikatsomoon, valon sammuminen ei niin pahasti aiheuttanut ”pimeyttä”, mutta kyllä se hiukan pelaajia tulee häiritsemään.

Peliä jatketaan, ja hetken kuluttua taululla jo 4-0, kun Joonas Peuhkuri maalaa – missä Botnian taistelu?

Ja taas verkko heiluu – kulmalyönnistä reilun puolen tunnin jälkeen maalin iskee Valtteri Hauska, tilanne siis 5-0. On todella yksipuolista, niin paljon että saa kyllä ihmetellä missä on Botnia?

Kulmalyönnistä Markus Kumpuoja kaventaa lukemiksi 5-1, alkaako kiri? Tauolle siirrytään näissä lukemissa…

Toinen jakso

Alku on selkeästi Botnian, mutta tämä tietysti riittää Veiterälle. Sumu myös sakenee niin, että Botnian valkopaitoja on jo vaikea nähdä. No kuitenkin maalin jälleen viimeistelee Veiterä 54 minuutin kohdalla, kun Ensimmäisen Bandyliigamaali Paavo Simpuralle – lukemat jo 6-1.

Onni Autinen väläytteli jälleen taitojaan, ja lähes puolesta kentästä hän pujotteli koko Veiterä puolustuksen lävitse, ja Auvinen vielä harhautti Kankkusen – Botnia kaventaa 6-2 – Todella hieno yksilösuoritus.

Seuraava hyökkäys ja Tomi Hauska tällää pommin Botnian vasempaan maalin kulmaan ja kuitti 7-2.

Kulman jälki tilanteesta Botnian selostajankin hiljaiseksi vetää Veeti Hyvärinen 8-2, pelattu 63 minuuttia. Heti uusi kulma, ja Joonas Peuhkuri tällää 9-2, valitettavasti murskalukemat kotijoukkueelle 64 minuutilla.

Rankkarista Janne Hauska iskee 10-2 kotijoukkueelle kun on pelattu 82 minuuttia – oi voi….

Veiterä oli tänään todella ylivoimainen, vaikka kuinka ottelua katsoisimme…

Mitään ihmeellistä ei enää tapahdu – Lopputulos 10-2 – Lauantaina kello 12:00 jatketaan Oulunkylässä

JPS vs Akilles Lopputulos: 4-5

Tässäkin ottelussa kotijoukkue on se ennakkosuosikki, mutta paljon pienemmällä marginaalilla kuin Lappeenrannassa. Katsotaan kuitenkin ensin ottelu, ja tutkitaan sitten mikä on tulos?

Ensimmäinen jakso niukasti vierailijalle

Aluksi on kyllä sanottava, että JPS:n automaattikamera kadottaa turhan usein pelipallon, ja katsoja saa ihmetellä mitä oikeen tapahtuu..

JPS:n ensimmäinen maali meni toimituksen silmien ohitse, kun kahta ottelua yhtä-aikaan seurasimme. Tuukka Ässämäki iski tuon maalin kun peliä oli pelattu 13. minuuttia. Akilles ei anna periksi ja lähes seuraavasta hyökkäyksestä puolen kentän jälkeen jälleen Akilles heittää maalille pitkää. Otto Huopalainen lähetti tuon pallon, jonka hienosti ilmasta ohjaa Andreas Flinck sisään – Lukemat 1-1.

Viisi minuuttia mennään sinne sun tänne, ja Akilles saa maalinedessä avopiakkaan ponnahtaneen pallon maaliin, kun siinä oikeaan aikaan paikalla on kukas muu kuin Santeri Laitinen, näin 1-2 taululla.

JPS ei aivan ole saanut konettaan runkosarjassa tutuksi tulleeseen lentoon. Akilles puolustaa koko joukkueena, ja tilaa on todella vähän.

Mitään ihmeellistä ei saada aikaan, ja tauolle 1-2 lukemin.

Toinen jakso – sekin vierailijalle

JPS tulee hyvällä liikkeellä ja vie ottelua ensimmäiset 5 minuuttia siihen asti, kun Atte Niiranen kaataa Akilles pelaajan rankkari-alueella – Iisakki Kaivola iskee – lukemat 1-3 vierailijoille.

Akilles tekee töitä koko joukkueena, mutta jostakin syystä JPS ei koko joukkueena pelaa? Paineita? Tauko? vai mikä vaikuttaa?

Jälleen Akilles saa hyökätä rauhassa siirtää palloa laitaan josta puolustajan ohitse, harhauttaen maalivahdin ja taululle 1-4 – Taituri maalin takana – kukas muu kuin Iisakki Kaivola – Mielestämme Helmikuun pelaaja – Jos Jääpalloliiton viestintävaliokunta on yhtään hereillä. 17 osumaa helmikuussa, ja todella tärkeä mies Akilleen ilmeessä.

Aikalisä JPS:lle ajassa 65 minuuttia, katsotaan mitä valmentaja Rytkönen antaa kotijoukkueelle viimeiselle 25 minuutille?

No perskules, JPS kaventaa muutamaa minuuttia myöhemmin tilanteeksi 2-4, maalin viimeistelee Jarno Eronen – Alkaako nyt JPS pelaamaan?

71 minuuttia pelattu, ja nyt taisi naksahtaa kotijoukkueen selkäranka, kun Santeri Laitinen iskee illan toisen osumansa – 2-5 on tilanne juuri nyt.

Hitto että tämä automaattikamera on surkea! 82 minuuttia pelattu kun Jarno Eronen iskee myös illan toisen – Tilanne 3-5. Aikaa vielä 10 minuuttia – Miten käy?

Atte Niiranen kaventaa vielä lukemiin, 4-5 aikaa jäljellä noin 6 minuuttia – Tasoittaako kotijoukkue?

Lopputulos 4-5 ja niukka voitto vierailijalle, Akilles on kyllä tänään se parempi, ansaiten voiton.

JPS:n vaisuus jää ihmetyttämään BandyliigaToimitusta.