WP 35 tänään parempi

Päivän ainoassa ottelussa WP 35 kaatoi Botnian Oulunkylässä, lopputulos 1-6

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat tasaiset, ja peliä käytiin päästä päähän. Tämän jälkeen sitten vieraat ottivat hienoisen hallinnan.

WP 35:n Jimi Heinonen iski sisään ensin yhden ja vielä ennen taukoa toisen oikean puolen kulmista. Myös Botnia pääsi yrittämään useasti kulmureista, mutta tuloksetta.

Tauolle siirryttiin vierailijoiden 0-2 johdossa.

Toisen jakson alussa käytiin ehkä jopa hiukan Botnian merkeissä, mutta kun maalinteko ei Botniaa kiinnostanut, niin ensin Jimi Heinonen iski rankkarista 3-0.

Kauaa ei tarvinnut odottaa kun tilanne taululla muuttui Niko Nissinen maalilla 0-4. Botnian peli oli ohitse.

Luukas Holopaisen 5-0 maali hienosta lyönnistä oli hänen uransa ensimmäinen bandyliigamaali.

Kumpikin viimeisteli vielä yhden, joten lopputulos 1-6.

Botnia kommentoi ottelua näin: Avausjaksolla WP oli pallollisempi joukkue. Ensimmäiset 20 minuuttia Varkaus teki hyökkäyskolmanneksella todella heikkoja ratkaisuja ja Botnian puolustus toimi erinomaisesti. Näin kauden ensimmäistä peliään Botnian maalilla torjunut Micke Peräjärvi sai olla kohtuullisen rauhassa. Botnia sai avausjaksolla paikkansa lähinnä kulmalyönneistä ja myös kotijoukkueen pallollista peliä leimasi huolimattomuus. Joukkueiden hyökkäyspeliä kuvasi ehkäpä parhaiten se, että avausjakson molemmat maalit tulivat kulmalyönneistä. Botnia jätti aivan liikaa Varkauden kulmissa tilaa Jimi Heinoselle, mikä on lähinnä vaikeuksien keräämistä. Heinonen paukuttikin kulmalyönneistä kahden maalin taukojohdon Varkaudelle.

Toiselle jaksolle jäälle luisteli avausjaksoa parempi Botnia. Maalipaikkojen aihioita alkoi olla useampikin ja maalejakin olisi voinut tehdä. Varkauden maalilla torjunut Ari-Pekka Aho on aiemminkin ollut vaikea ohitettava Botnialle. Sitä Aho oli tänäänkin ja otti isoja koppeja. Kun Botnia ei tehnyt, niin Varkaus iski. Vastahyökkäyksistä WP sai paikkansa. Ensin Niko Nissinen kaadettiin rangaistusalueella ja Heinonen kävi lyömässä illan kolmantensa. Tämän jälkeen Nissinen pääsi itse viimeistelemään ottelun ensimmäisen pelitilannemaalin. Botnian pelihuumori hiipui näihin kahteen maaliin ja WP pääsi tekemään vielä aivan liian helposti kaksi maalia lisää. Aivan loppuminuuteilla Onni Autinen pääsi vielä pilaamaan Ahon nollapelin viimeistellen loppulukemiksi 1-6.

WP 35 kommentoi ottelua seuraavasti: WP 35 avasi Itsenäisyyspäivänä voittotilinsä Bandyliigassa voittamalla Botnian Helsingissä 6-1 (2-0).

Vaikeat lähtökohdat otteluun, eikä peli ollut todellakaan helppo, puolustuspeli ja AP oli isossa roolissa vaikeina hetkinä. Viisi tärkeää kaveria oli poissa, illalla ja vielä aamulla hälytettiin kylmiä miehiä mukaan ja esimerkiksi Luukas ei vielä illalla tiennyt, että on tänään mukana, mutta oli heti valmis mukaan ja nyt on uran eka Bandyliigamaali taskussa, hienoa sitoutumista koko joukkueelta, kiitteli valmentaja Ilkka Hoffren.

Voitolla WP 35 nousi sarjassa viidenneksi ja jatkaa pelejään lauantaina, kun OLS tulee Kämärille.

– Kopissa nautittiin tästä voitosta ja jo bussissa käännetään ajatukset lauantaille. Varmasti saadaan tarvittaessa tänään poissaolleita miehiä peliin mukaan, mutta mietitään niitä enemmän perjantaina. Todella tärkeät pisteet tänään, päättää Hoffren.