Vuoden taustavoima

Taustavoima 2023

Eilen illalla järjestettiin Helsingin jäähallissa Urheilugaala. Kyseisessä juhlassa jaetaan lajien parhaiden palkinnot, ja koko suomalaisen urheilun huomionosoitukset.

Uutena palkintokategoriana tilaisuudessa oli eri lajiliittojen Taustavoiman palkitseminen.

Taustavoima on lajin pitkäaikainen toimija, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä lajissaan ja on suurella lajisydämellään ollut mukana lajin pitkäaikaisessa kehittämisessä.

Jääpalloilun taustavoima 2023 – Pertti Helin, Jyväskylä

Jääpalloilun puolella valinta kohdistui jyväskyläläiseen Pertti Heliniin.

Osa valintaperusteluista:

  • Jyväskyläläinen Pertti Helin on aktiivisesti toiminut suomalaisen jääpallon olosuhteiden edistäjänä. Kotikaupungissaan Helin on kehittänyt määrätietoisesti jääpallon ja luistelun olosuhteita ja yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa otettiin käyttöön uudistunut Viitaniemen liikuntapuisto vuonna 2021.
  • Jyväskylässä hän aloitti junioritoiminnan elvyttämisen perustamalla jääpallokoulun vuonna 1997. Hänet valittiin vuoden juniorivalmentajaksi vuonna 2008, kun JPS:n A-juniorit voittivat SM-kultaa.
  • Pertti Helin on toiminut Jyväskylän Seudun Palloseura JPS:n puheenjohtaja vuodesta 2014 nähtien. Hänen puheenjohtajakaudellaan JPS:n miesten edustusjoukkue voitti ensimmäiset SM-mitalinsa, ja vuonna 2019 historiallisen ensimmäisen SM-kultansa (2014 SM-hopeaa, 2017 SM-pronssia, 2020 SM-pronssia) ja on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Bandyliigan kärkijoukkueista.
  • Pertti Helinin merkitys seuran johdossa ja taustavaikuttajana on ollut keskeinen erityisesti yhteistyökumppanihankinnassa ja ottelutapahtumien kehittämisessä.”

BandyliigaToimitus onnittelee Heliniä valinnasta!

Leave a Reply