Viikonlopun tulokset

Odotukset, ennakot, ja todellisuus

Etukäteen jääpallon asiantuntijat olivat varmoja, että Akilles, Veiterä, JPS, Kampparit ovat kärki nelikko. Tämän lisäksi veikattiin OLS:n nousseen lähelle Narukerän, HIFK:n, Botnian joukkoon. WP 35:n tielle povattiin vaikeaa kulkua.

Ensimmäinen viikonloppu ei vielä kerro totuutta, ja kausi on vielä pitkä.. Heitetään nyt kuitenkin pelatusta viikosta jonkinlaisia ajatuksia alle.

Akilles

Akilles on liigan paras joukkue ainakin juuri nyt. Onko koko kauden? Mikä voi estää heidän marssin loppuun asti? On ehkä ikävä sanoa, että suurin vastustaja ovat he itse? En tarkoita että valmennus tai pelaajat näin tekisivät, mutta jos taululla on ottelun jälkeen 0-15 voiko tämä olla vaikuttamatta jatkoon, vai pystyvätkö kaikki pitämään fokuksen seuraavassa pelissä. Lisäksi kaikki puhuvat Akilleksen ylivoimasta, vaikuttaako tämä ajatuksiin sekä Porvoossa, että vastustajissa? No tätä on turha spekuloida katsotaan rauhassa miten sarja etenee – ja joukkueet suorituksiaan parantavat. Akillekselle kuitenkin kunnia he ovat juuri nyt ylitse muiden.

Narukerä

Narukerästä ei vielä voi sanoa mitään, koska heidän pelinsä Porissa jäi pelaamatta jään kunnon takia.

Veiterä

Veiterän avaus HIFK:ta vastaan herätti kysymyksiä, onko Veiterästä haastajaa Akillekselle – No seuraava kotiottelu Botniaa vastaan toi selvän 8-1 voiton, mutta silti ainakin BandyliigaToimitukselle jäi vielä pieni kysymysmerkki tämän hetken tasosta. Uskomme kuitenkin Lappeenrantalaisten parantavan, joten katsotaan rauhassa seuraavat ottelut..

JPS

JPS ei päässyt aloittamaan Porissa, vaan ensimmäinen sarja-ottelu oli Oulunkylässä HIFK:ta vastaan. Myöskään JPS ei vielä näyttänyt kuuluvansa tuohon top neljän joukkoon. Maalipaikkoja oli, mutta silti HIFK onnistui ottelussa, ja taululla sopuisa tasapeli 3-3. Parannettavaa JPS:lle jäi paljon..

HIFK

HIFK oli piristävä, taisteleva HIFK. Vaikka HIFK:n rosterissa esiintyy 8 juniori-ikäistä pelaajaa, ja lisäksi 4 alle 26-vuotiasta pelasi joukkue kuitenkin positiivisesti. Uusi valmennus on luomassa uutta pelitapaa, ja sen sisäistäminen varmasti kestää vielä hetken, mutta emme voi olla nostamatta joukkuetta hyväksi kärkipään haastajaksi, jos esitykset jatkuu samankaltaisina. Edelleen joukkueella on vaikeuksia rosterin kapeuden kanssa, mutta BandyliigaToimituksen tietojen mukaan HIFK:lla on tähän varalla jopa ottelukohtaisia tuuraajia, jos tilanne näin vaatii. Tarkoittaako tämä, että esim. Mika Mutikainen esiintyy vielä Bandyliigassa? Se jää nähtäväksi..

Kampparit

Kampparit voittivat kummatkin ottelunsa viikolla, mutta vastustajina oli ehkä Bandyliigan häntäpään joukkueet. Vielä ei uusi valmennus päässyt näyttämään, miten joukkue on hioutunut valmennusvaihdoksen jälkeen yhteen. Lisäksi joukkue lepää edelleen Hauskan veljesten pisteiden varaan, nytkin kaksikko tehnyt yli puolet koko joukkueen maaleista. No Kampparit on aina noussut kärkipeleihin, vaikka kuinka ennustettu keskikastiin – jäädään seuraamaan seuraavia pelejä, ja suuntaa mielenkiinnolla…

OLS

OLS pelasi hyvin ensimmäisen puoliajan Akillesta vastaan, mutta toinen puoliaika toi sitten tasoeron esiin lopputuloksen ollessa 2-9. Kuitenkin OLS:n joukkueessa Ilari Moisala on tuonut jotenkin uutta kipinää, ja odotamme innolla mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan, vai pysyykö OLS edelleen keskikastin alapuolella?

Botnia

Botnia on valitettavasti uhoon nähden jäänyt vielä näissä 2 pelatussa ottelussa “pannukakuksi”. Me ainakin toimituksessa odotimme muutaman uuden pelaajan, ja seurasta kantautuneiden kovien harjoitusten nostaneen joukkuetta häntäpäästä vähintään keskikastiin. Nyt yksi tehty maali, ja omiin 12 ei antanut katetta kyllä ennakkoveikkailuille, valitettavasti. Rosteri on paperilla vähintään Bandyliigan keskitasoa, mutta joukkue ei ole saanut itsestään Määttien lähdettyä oikeen mielestämme konetta käyntiin, miksi? Hyvä kysymys… Joukkue on nuori, mutta useat kuitenkin esiintyneet Bandyliigassa jo muutaman vuoden, lisäksi Niska, Pallassalo, ja Karppinen ovat varmasti pelimiehiä. Unohtaa ei saa että joukkueella on vielä kaksi hyvää maalivahtia Kankkunen, ja Peräjärvi. Tosin Kankkunen ei ole vielä esiintynyt ensimmäisissä otteluissa kokoonpanossa. Me toimituksessa emme keksi syytä miksi peli ei kulje kuten monet odottavat? Mitään ei vielä ole menetetty, ja varmasti myös Botnia parantaa, mutta riittääkö se? Haluaisimme uskoa, että lisä harjoitukset tuovat varmasti pirteyttä joukkueeseen..

WP 35

WP 35 on todella nuori, kolmesta Bandyliigajoukkueesta kasattu joukkue. Odotamme heiltä myös parannusta, ja yhteen hioutumista. Kausi on kuitenkin alkanut todella murheellisesti, ja lukema 1-24 on kahteen otteluun todella synkkä. Uskomme kuitenkin Hoffrenin ja Järveläisen saavan joukkueen parempaan iskuun, mutta vaikeaa tulemaan olemaan myös jatkossa vaikka pelaajat tekevät parhaansa. Tsemppiä täältä etelästä Varkauteen, ja jokaiselle pelaajalle voimia taisteluun, tulette varmasti parantamaan – ja seuranne on tärkeä Bandyliigalle! Voittoja tulee, kun jaksatte yhdessä uskoa, harjoitella ja taistella WP.n puolesta…

Mietteitä…

Porissa ei päästy siis Bandyliigaa käynnistämään, koska jää ei ollut pelattavassa kunnossa. Nämä ikuiset uutiset jään huonosta kunnosta puuduttavat vuosi vuodelta enemmän ja enemmän… Lajillamme ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, kuin miettiä halleja… no nyt ei jaksa asiasta purnata, Lappeenranta ja Helsinki nyt ensimmäisinä se halli pystyyn, sen jälkeen Pori, Porvoo, Mikkeli jne…

Lopuksi vielä, ettei tekstimme ole absoluuttinen totuus, vaan hyvin yksipuolinen näkemys miltä pelit ovat näyttäneet toimituksemme mielestä, pyrimme käsittelemään kaikkia tasapuolisesti, ja olemme kaikkien puolella, ja toivomme kaikille menestystä kaudelle 2021-22.


Pistenikkarit

Bandyliiga pistepörssin osalta, on käynnistynyt juuri sellaisissa merkeissä – kuin etukäteen odotettiinkin. Ensimmäisten otteluiden jälkeen pistepörssi näyttää seuraavalta (top 10):

8 (6+2) Sadakon Denis, Akilles

8 (2+6) Hirvonen Kasperi, Akilles

7 (6+1) Kaivola Iisakki, Akilles

7 (2+5) Hauska Tomi, Kampparit

5 (5+0) Hauska Janne, Kampparit

5 (3+2) Larsson Rolf, Akilles

4 (3+1) Loikkanen Tuukka, Veiterä

4 (0+4) Vainio Matti, Akilles

3 (3+0) Flinck Andreas, Akilles

3 3+0) Ojanen Aku, HIFK

Leave a Reply