Veiterä Finaaliin

Ottelussa iskettiin 17 maalia?

Aivan normaalit lukemat ei taululla komeillut ottelun jälkeen. Taululla todellakin oli 11-6 kotijoukkue Veiterälle mikä tarkoittaa, että Finaali pelataan 12.3.2022 Lappeenrannassa.

Veiterä on siis toinen finalisti, mutta toinen osapuoli vielä puuttuu. Akilles/Narukerä pelaavat vielä vähintään perjantaina, tai vielä tarvittaessa viikonloppuna viidennen ottelun ennen kuin siitä parista löytyy finalisti.

Veiterän leirissä iloisia, ja helpottuneita pelaajia.

Molemmat joukkueet pelasivat suhteellisen avointa hyökkäyspeliä ja maaleja haettiin ahnaasti molemmissa päädyissä. Ensimmäisellä jaksolla Veiterä oli yhden–kahden maalin johdossa ja Kampparit joutui takaa-ajajaksi. Suurin maalisuma nähtiin noin puolen tunnin paikkeilla (min 27–36), kun numerot muuttuivat 3–1:stä 5–3:een. Näistä maaleista erityisesti Kamppareiden 3–2-kavennusmaali oli hieno, jossa T. Hauska lähetti pitkän pystysyötön Karo Liimataiselle, joka ohitti Veiterä-maalia vahtineen Topi Peuhkurin.

Ensimmäisen puoliskon loppupuolella vaikutti siltä, että Veiterä hallitsi tapahtumia kentällä ja piti palloa pitkiä aikoja – Kampit oli hetkittäin potkun perässä ja kotijoukkue rauhoitti tilannetta. 5–3-numeroissa mentiin mehutauolle. Veiterän miehistöstä erottui kahden maalin mies Joonas Peuhkuri, joka on parantanut peliään kohti tärkeimpiä pelejä.

Toisella jaksolla samat humpat jatkuivat: maaleja iskettiin vuorotahtiin, joista varsinkin Kamppareiden J. Hauskan kaksi mieletöntä ”littarimaalia” (50 min., 5–4 ja 53 min., 6–5) osoittivat hienoa taituruutta.

Veiterä lisäsi tahtia: T. Peuhkuri osoitti pelisilmää vapauttaessaan Tero Liimataisen yksin maalintekoon ja siitä ratkaisevan oloinen 8–5-osuma. Tämän jälkeen Kampparit otti aikalisän ja koitti keksiä keinoja lisätä tehoja, mutta Veiterä rankaisi: ensin Samppa Äikäs 9–5:teen (79. min) ja hetken päästä Tuomas Liukkonen Tuke Loikkasen esityöstä 10–5:teen: Game Over.

Kampparileirissä päät painuivat, kun unelma särkyi

-Harmittaa totta kai tappio. Kuusi tehtyä maalia oli hieno asia, mutta liikaa tuli omiin, sanoo päävalmentaja Olli Manninen.

Suurista numeroista huolimatta Kampparit oli koko ajan pelissä mukana, mutta niukasti lähes koko ajan takaa-ajajan asemassa.

Puolustuksen nostaminen ja hyökkäysvoittoinen ote antoi paikkoja myös Veiterälle, joka onnistui maalinteossa mikkeliläisiä paremmin.

Tulos merkitsee sitä, että Kampparit pelaa pronssiottelussa ja Veiterä finaalissa.

Tuomitsematta jäänyt kulmuri päästi Veiterän karkaamaan

Kamppareilla oli vielä tilaisuutensa ennen Veiterän kahdeksatta maalia toisen jakson 16. minuutilla.

Manninen arvostelee tuomarityöskentelyä. Kamppari-pelaajat odottivat kulmurituomiota. Tuomaristo ei tuominnut kulmaa, vaan peli jatkui, mikä johti Veiterän läpiajomaaliin.

-Siinä vaiheessa meillä oli tunne, että saadaan Veiterä kiinni. Vieraiden kahdeksas maali oli ottelun kulminaatio, tuumi Manninen.

Lue koko uutinen Kamppareiden sivuilta!

Pronssiottelu vieraskentällä

Kamppareille tulos tietää pronssiottelua, sillä välieräsarja meni nyt poikki.

Pronssiottelun vastustaja on ratkaisematta, sillä Porvoon Akilles ja Porin Narukerä eivät ole vielä päättäneet välieräsarjaansa. Pronssiottelu pelataan joko Porvoossa tai Porissa 11.3.2022

Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus (Veiterä Media)