Törkeää!

On erittäin ikävää että jääpallo pääsee iltapaivälehtiin vain kun tapahtuu jotakin negatiivistä.

Valitettavasti tilanne on rajusti muuttunut vuosista 1907-1970 kun jääpallosta kirjoitettiin talvisin pääurheilulajina. Pikku hiljaa kirjoitukset vähenivät, ja nyt kynnyksen ylittää enää “raflaavat” uutiset.

Meidän kaikkien lajin parissa olevien tulisi miettiä sivujamme, lehdistötiedotteita yms asiaan liittyvää. Parannettavaa on kaikilla.

Palataan tähän aiheeseen vielä kauden jälkeen…


Hyttisen Twitter-tililtä video

Törkeä luistimella potkiminen…

Valmentaja Jari Hyttinen julkaisi Twitterissään videon, missä näkyy kuinka Narukerän Tuomas Antikainen astuu luistimen terällä Akilleksen Denis Sadakovin nilkan päälle. Tilanteen jatkuessa Antikainen potkaisee tahallisesti Sadakovia uudestaan – tämä potku osuu “avuttomana” jäässä makaavaa Sadakovia olkapäähän, mutta on todella lähellä osua suoraan päähän!

Mitä helvettiä? Mikä on pelaajan vastuu, vastustajan kunnioitus? Anteeksi kielenkäyttömme, mutta nyt ollaan todella vaarallisella alueella!!! Monet entiset jäälajien edustajat ovat kommentoineet tilannetta eri lehtien sivuilla yhdeksi törkeimmistä potkuista mitä ovat nähneet!!

13 vuoden aikana, ei päätoimittajamme ole Suomessa nähnyt yhtä törkeää välinpitämättömyyttä vastustajaa kohtaan! Mitä jos luistimen potku olisi osunut Sadakovia päähän??? Tai kaulaan?? Mitä jos terä olisi osunut kaulavaltimoon?? – Hengen lähtö olisi ollut lähellä, tai jopa ikävänä lopputuloksena. Nyt Antikaisella oli onnea, että olkapää esti potkun osumisen päähän!!!

Olemme kehuneet kaudella tuomareita, ja vain vähän kritisoineet heidän suorituksiaan, mutta nyt kyllä pitää tuomarikolmikon tilanteen hoitamista ihmetellä! Ainoa ratkaisu olisi oikeasti ollut punainen kortti, ulosajo, ja raportti kurinpitoa varten. Nyt 6 silmää eivät nähneet tilanteessa edes jäähyä?? Herää kysymys mitä siellä kentällä seurataan??

Jari hyttinen (Akilleksen päävalmentaja) käy vielä maanantaina “lämpimänä” tilanteesta

Tällaista sikailua ei pitäisi hyväksyä missään urheilulajissa. Ei, emme ole tehneet tutkintapyyntöä asiasta. Olisi kentällä olevien tuomareiden tehtävä hoitaa asia, Hyttinen kirjoitti maanantaina Twitter-tilillään.

Miksi Akilles ei vienyt asiaa kurinpidon käsittelyyn? Tämä oli kauden törkein rike, ja vaikuttaa että Antikainen selviää tapauksesta ilman Jääpalloliiton kurinpidon sanktioita. Jos näin pääsee käymään, on se Oikeusmurha!

Kurinpito kädetön?

Jääpalloliiton kurinpitolautakunnan puheenjohtaja Kimmo Suominen on vahvistanut Satakunnan Kansalle että tapauksesta ei ole tehty heille virallista tutkintapyyntöä.

Kimmo Suominen on lausunut seuraavaa: Sääntöjen mukaan kurinpitolautakunta ei voi ottaa oma-aloitteisesti videota käsittelyyn. Me voimme käsitellä tapauksen vain, jos olemme saaneet seuraavaan päivään kello 12:een mennessä videotutkintapyynnön seuralta tai erotuomareilta. Näyttäisi siltä, että meidän kätemme on sidottu, Suominen sanoi.

Valmentaja Hyttinen kritisoi liiton toimintaa Twitter-tilillään.

Tuossa ylittyy sellainen raja, ettei voi vaatia seuran tai pelaajan vaativan videotarkastusta. Kurinpidollisesti asian pitäisi suoraan mennä automaattisesti kurinpitoryhmään tuomarien, tuomaritarkkailijan, tai itse kurinpitoryhmän omasta aloitteesta käsittelyyn.

Jos Bandyliigan säännöissä on tällainen “elefantin” kokoinen vääryys, on se heti korjattava toivoo Bandyliigatoimitus. Valitettavasti tässä kohtaa tulee tunne, että amatöörimäisesti ja naivisti on asiaa mietitty! Vai onko edes mietitty?

Jari Hyttiselle rangaistus?

Koomiseksi asian tekee vielä se, että halutessaan kurinpitoryhmä voisi käsitellä sääntöjen mukaan Jari Hyttisen Twitter-tilillään antaman lausunnon, jääpalloa halventavana, kritisoivana, ja tuomita sääntöjen mukaan tästä kaikesta rangaistuksen Hyttiselle! Koska Iltasanomat, Satakunnan kansa, Iltasanomat, MTV 3, ja useat muut mediat “ovat huonontaneet” jääpallon mainetta!

Vaikka BandyliigaToimitus kritisoi Akillesta suuresti asian huonosta jatkohoidosta, ja mokasta jättää asia viemättä kurinpitoon – Kysymme kuka tässä uutisessa on “rikollinen” ja kuka “uhrin/Kärsijän” puolella???

BandyliigaToimituksella ei ole mitään ketään vastaan (olemme Puolueettomia), otamme nyt vain vahvasti kantaa tähän tapahtumaan, ja sääntöjen “hölmöön” tasapuolisuuteen.

Miten on mahdollista, että Akilleksen on tehtävä tutkintapyyntö Tuomas Antikaisesta, ja maksaa siitä? Kun Jääpalloliitolla on mahdollisuus – koska tahansa ottaa käsittelyyn esim Jari Hyttisen Twiitit?? Emme voi käsittää ettei Kurinpitoryhmällä ole mahdollisuutta ottaa käsittelyyn kyseisen tapahtuman kaltaisia selkeitä rikkeitä – pitääkö jonkun vammautua, tai pahimmillaan kuolla ennen kuin sääntöihin saadaan järkeä?

Onneksi nyt ei tapahtunut Sadakoville pahempaa, mutta kuten alla Tony Salmelainen kirjoittaa – luistin voi olla “ase”, jolla pahimmillaan saa sellaisen viillon aikaiseksi, että jopa kuolema on mahdollinen.

Jäälajeissa luistimella potkaiseminen on yksi pahimmista “rikkeistä”

BandyliigaToimitus ei voi hyväksyä Antikaisen toimia, ei auta vaikka hän on pyytänyt asiaa anteeksi, ja pahoitellut tilannetta. Kaikki on tapahtunut, ja rikkeentekijä (tässä tapauksessa Antikainen) kärsiköön rangaistuksen! Tähän on puututtava, tai järjestelmässä on vikaa!

Ex-jääkiekkoilija Tony Salmelainen otti Twitterissä tapaukseen kantaa seuraavasti:

Laittakaa eteenpäin. Ei ole missään lajissa eikä lajin ulkopuolella hyväksyttyä.  Luistin on vaarallinen ja voi toimia aseena. Tässä ei mitään muuta tarkoitusta kuin vahingoittaa.

Narukerä määrää yhden ottelun pelikiellon sisäisesti

Narukerä tiedotti maanantaina, että seuran hallitus on määrännyt Antikaiselle omatoimisesti yhden ottelun pelikiellon. Se tarkoittaa, ettei Antikainen ole mukana Narukerän ja Kamppareiden välisessä pronssiottelussa.

Hallitus Kuuli asiasta myös itse Tuomas Antikaista, Narukerän hallitus päätti yksimielisesti määrätä pelaajalle yhden ottelun pelikiellon. Mikäli jääpalloliiton kurinpitovaliokunnalta tulee lisärangaistusta, seura kunnioittaa valiokunnan päätöstä luottaen sen objektiivisuuteen, Narukerän Twitter-tilillä kerrottiin.

Mitä tarkoittaa Narukerän hallitus kurinpitovaliokunnan objektiivisuulla? Tämä asia jää mietityttämään myös suuresti! Edelleen rike on törkeä, eikä yhden ottelun “penalty” tulisi riittää – ainakin BandyliigaToimitus seisoo kovemman rangaistuksen puolella!

Narukerän mukaan Antikainen pahoittelee syvästi tekoaan. Akilleksen valmentaja Hyttinen kertoi Twitterissä Antikaisen olleen suoraan yhteydessä myös häneen. Tämä ei tee rikkomusta yhtään oikeutetummaksi! Narukerä on asiassa sivustakärsijä (toki pelaajan seurana osallinen). Antikainen kantaa pääosin vastuun itse!

KURINPITO KUNTOON! Tasapuolisesti, ja oikeuden mukaisesti – pelaajien oikeudet huomioiden!!

Tapaus ei saa jäädä tähän!

Leave a Reply