Tiukka vääntö Finaalipaikasta

Narukerän piti asiantuntijoiden mielestä kävellä finaaliin

Ottelu pelattiin muuten loistavassa säässä, mutta kovahko tuuli oli pelaajien kiusana. Aurinko paistoi ja oli lähes ihanteellinen jääpallosää.

HIFK tuli otteluun hyvällä asenteella ja ensimmäiset 30 minuuttia pelattiin todella tasaisesti, ja jopa HIFK:lla maalinteko oli lähempänä. Tähän asti HIFK:lla oli ollut 3 kulmaa, ja kolme laukausta kohti Narukerän maalia. Narukerän vastaavat lukemat oli 3 kulmaa, ja yksi laukaus. Voimme siis todeta ettei Jarmo Snellmanin kuvaamasta ottelusta kotikatsomoon välittynyt tilastojenkaan valossa väärä tunne.

Tuomari Siniaallolta emämoka – valitettavasti!

Peli siirtyi kuitenkin hiukan Narukerän hyökkäysten suuntaan, vaikka sinänsä tilastot eivät tätä näytä.

Narukerä siirtyi 1-0 johtoon, kun peliä oli pelattu 34 minuuttia. HIFK:n pelaaja pelasi jäässä ainakin 10 metriä Narukerän puoliskolla. Tästä tuomarit vihelsivät vapaalyönnin Narukerälle kuten kuuluikin, mutta sitten ei kukaan ymmärtänyt miksi erotuomari Siniaalto antoi Narukerän suorittaa vapaalyönti vähintään 15 metriä väärästä paikasta, ja vielä Aku Ojasen antamaan liikkuvaan palloon? HIFK:lta jäi tilanteen ulkopuolelle 4 pelaajaa, koska katsomoa myöden kaikki odottivat palloa oikeaan rikepaikkaan.

Sinänsä virheitä sattuu mutta Siniaalto seisoi tilanteessa vain viiden metrin päässä – Miten hän ei voinut nähdä asiaa???. Kaikki muut Raksilassa vaikka osa oli lähes 100 metrin päässä näkivät tapahtuneen vääryyden. Tästä vielä asiantunteva Oululaisyleisö huuteli puoliajan alkaessa – Miksi Siniaalto lahjoitit maalin?

Tulee muistikuvat kun joskus aikoinaan Tuomari Kaj Wallen vihelsi virheellisesti, oli hänessä myös miestä kertoa virheen tapahtuneen, ja vielä korjaavan tekemäänsä virheen. Tässä tilanteessa HIFK:n pelaajat protestoivat heti vaihtopenkkiä myöten mutta ei sillä mitään merkitystä ollut.

Vapaalyönnin antaja joka antoi 15 metriä väärästä paikasta, ja liikkuvaan palloon oli maalin syöttänyt Veeti Kujansuu, joka tilanteesta syötti Leevi Vihtalahden tekemään maalin tilanne siis 1-0. Voidaan tietysti myös miettiä miksi HIFK:n pelaajat odottivat palloa oikeaan paikkaan, ja protestoivat – eivätkä pelanneen? Mietin asiaa, ja päädyin siihen, että peli kulkee kuten shakki, siinäkin on säännöt joita noudatetaan. Vastustaja ei voi esim. Hevosella liikkua miten tahtoo, ja jos hän näin tekee kaikki reagoivat – voisin verrata kyseistä tilannetta HIFK:n pelaajien ajatuksissa saman tyyppiseksi – no tämä maksoi maalin.

Peli jatkui edelleen hiukan Narukerän merkeissä, ja ensimmäisen jakson yliajalla vielä Narukerän Eero Paavola luisteli vaarattoman näköisesti aina HIFK:n rankkarirajan tuntumaan, vasempaan reunaan ja kaikkien yllätykseksi pallo löysi tiensä HIFK:n maalin yläkulmaan. Veto oli upea, ja ehkä aivan loistavasti pelannut Pete Pättiniemi ei ollut hereillä tilanteen vaarallisuudesta – Tauolle siis 2-0 Lukemin.

Narukerä jatkoi hyviä otteita myös toisella jaksolla

15 minuuttia toista jaksoa pelattiin taas tasaisesti, mutta jälleen Narukerä pääsi yllättämään, kun pitkän luistelun päätteeksi yksin hyökännyt Joona Rajala viimeisteli miehekkäästi taululle 3-0 lukemat. Nyt ihmetellä saa mitä tekivät HIFK:n pelaajat kun kukaan ei mitenkään estänyt tai rikkonut Rajalaa hänen lähes 35 metrin luistelun aikana. Kunnia Rajalalle – ja näin Porilaiset jo kolmen maalin etumatkalla.

HIFK painoi ottelun viimeiset 10 minuuttia, ja Narukerä oli hetkittäin ihmeissään. Kuitenkin Porilaiset pelasivat hyvin eivätkä antaneet HIFK:lle mahdollisuuksi kunnollisiin maalipaikkoihin (kulmia lukuunottamatta).

Pelin viimeisillä minuuteilla ensin lukemiksi 4-0 pääsi viimeistelemään Rasmus Arponen, ja heti seuraavasta kulmasta, tai lähinnä sen jälki tilanteesta vanha herra Tomi Tastén kavensi lukemiksi 4-1.

Loppumietteet

Itse olin asettanut Narukerän tämän kauden mestarisuosikiksi, mutta viikonloppu jätti hiukan kysymysmerkkejä. HIFK:n pelit esim sujuivat lähtökohtiin nähden mallikkaasti, ja jos huhut pitävät paikkaansa on rosterissa kauden avauksessa vielä muutama pelimies, joita ei Oulussa nähty. Myös esille täytyy nostaa, että maalivahti-osastolla HIFK:ssa on rajua kilpailua, kun peliajasta tasaisesti vääntävät Jesse Järvinen, Pete Pättiniemi, Jani Laakso, Eelis Laitinen.

Hyvää duunia Stadilaiset!

Narukerän Parhaat: Ville Aaltonen & Santeri Rantanen

HIFK:n Parhaat: Pete Pättiniemi & Patrik Huber/Tuukka Järvinen

Näin Narukerä menee ansaitusti 6.1.2023 Finaaliin – ONNEA PORIIN!

Palataan vielä OLS – Akilles ottelun jälkeen näihin kahteen seuraan, ja heidän otteisiin..