Tapanin Tulokset

Narukerä – Akilles 5 – 1

Narukerä kommentoi ottelua näin:

Tappioton putki sen kuin jatkuu. Perjantaina kerä kohtaa vuoden viimeisessä ottelussa Amiko-Areenalla Botnian.

Tomi Mustosen kommentit pelistä:

Ensimmäisellä puoliajalla pallotempomme kovaan vastatuuleen oli aivan liian hiljaista, mutta myötätuuleen pääsimme hyville maalintekopaikoille. Tästä on hyvä jatkaa kohti vuoden viimeistä ottelua. Hyvän joukkueen merkki on ettemme ole vielä kärsineet tappioita, vaikka peli ei aina kulkisikaan täydellisesti.

Akilles ei ehtinyt kommentoimaan ennen uutistamme

Kampparit – Veiterä 2 – 2

Kamppareiden lyhyet kommentit:

Tiukasta Tapaninpäivän pelistä tasatulos 2-2. Kuvassa parhaaksi palkittu maalivahti Lasse Korhonen, joka piti joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan.

Perjantaina jatketaan, kun vastaan asettuu taas Veiterä. Peli pelataan Lappeenrannan Kisapuistossa.

VeiteräMedia on nykyisin Bandyliigan nopeimpia, ja nytkin raporttia tullut jo seuraavasti:

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vauhdikasta peliä, jossa molemmat joukkueet osoittivat olevansa vahvasti luistelevia ja palloa liikutellaan terävästi pelaajalta toiselle. Molempia joukkueitta hotsitti voittaa.

Kamppareiden osalta pelin rakentaminen perustuu jättöpalloihin ja ”jätönjättöihin” – Veiterän koko kentän puolustus oli lukenut tämän hyvin ja ahdisti Kamppien kovalyöntisen Rasmus Kettusen usein joko pieneen kulmaan ja sitten Veiterän keskuspuolustus blokkasi Rassen vedot. Kettusen tehot tänään 0+0.

Veiteräkatsomon epävirallisessa pyttykerhossa jaettiin kotijoukkueen pytty jo ensimmäisen kympin aikana: Lasse Korhosen otteet olivat todella terävät ja miehekkäät. Ei ollut epäilystäkään siitä, kuka oli ”Man of the Match”. Vierasjoukkueesta pytyn ansaitsi Mölli Laibert hyvällä pallollisella pelillä sekä uhrautuvalla puolustusasenteella – ei virheitä tänään(kään).

Kampparit aloitti maaliteon, kesken kaiken hyvän Veiteräpainostuksen, kun Elmeri Eehoo Hämäläinen pääsi sutimaan maalinedustalta pallon Saku Herrasen selän taakse. ”Räkämaali”, todettiin Veiteräkatsomosta. Oli miten oli, niin syöttöpointsi saatiin merkittyä vahvaa kautta pelaavalle Aki Manniselle, joka muutenkin vastasi tänään paljon Kamppareiden pelin rakentamisesta – Kimmo Huotelin jäi pois pelaavasta ryhmästä toisen puoliajan alkuvaiheessa.

Veiterän poikien päät eivät Hämäläisen painuneet. Jaksoa mentiin vartti eteenpäin, niin Ere Verhelä upotti pallon Korhosen selän taakse. Maalin pohjustus Eetu Peuhkurin nimiin. Numeroissa 1–1 mentiin hörppäämään mehua. Hänninkentän katsomoissa oli harmillisen vähän yleisöä vaikka kenttäkuulutus hehkutti yli 400-päisen yleisön olleen paikalla. Ehkä siihen lasketaan myös kotiin jääneet kausikorttilaiset?

Toisella jaksolla vahvasti luistellut Veiterä otti aloitteen: Kampparien pelin tekeminen ei muuttunut ja Niklas Valtanen haisteli yhden jättöpallon itselleen ja sivalsi, zup, jannehauskamaisella littarilla Veiterän johtoon. Kellotaulussa oli 66. minuutti menossa.

Tämän jälkeen Kamppien pelin ongelmat alkoivat näkyä selvemmin: taktisesti mikkeliläiset eivät pystyneet muuttamaan peliotetta ja joukkueen tähdet sortuivat sooloiluun. Veiterä puolestaan vaihteli hyökkäyssektoria joko Ere Verhelän tai Matias Lehtosen hallitsemilta laidoilta. Kolmantena vaihtoehtona oli Peuhkurien (Eetu ja Joonas) hyvät pallon ylös tuonnit keskialueen yli. Tuomas Antikainen osoitti olevansa tärkeä linkki Veiterän pelin kannalta ja hän pyrki ruokkimaan kärkipelaajia ahkerasti.

Kampparit otti aikalisän 80. minuutilla ja Ola Manninen muutti kotijoukkueen karvausta aktiivisemmaksi. Lopulta kävi niin, että 87. minuutilla Santeri Laitinen pääsi lyömään A. Mannisen tarjoamasta kulmurista pelin tasoihin.

Loppuluvut 2–2 oli ottelutilanteisiin nähden kuin voitto Kampeille (tämä näkyi myös Laitisen tuuletuksesta) ja kuin pieni tappio Veiterälle. Sarjan kannalta tasuri oli molemmille tärkeä pisteiden kannalta, mutta Veiterä oli himpun verran lähempänä voittoa.

Ottelun tuominnut Harri Pietiläinen oli välillä pienessä paineessa. Ottelu pysyi hyvin päätuomarin hallussa, mutta muutamin kohdin hän sai kovaakin kritiikkiä – molemmista katsomonosista.

Botnia – HIFK 3 – 2

Jos Tuomari Harri Pietiläisellä oli paineita Mikkelissä, ei niitä Helsingissä Antti Malaskalla ollut, hän ei vaan tänään ollut ottelun tapahtumien tasalla.

Avustavat tuomarit Taavi Sulander & Jarno Eväkoski eivät lähteneet päätuomarin ylitse viheltämään, ja tämän johdosta ”kavereiden näkemykset” saivat katsomon lisäksi kiehumaan joukkueiden valmennukset.

Tässä kohtaa pitää sanoa ettei tuomarit ratkaisseet sinänsä, peliä – mutta HIFK:n peli sotkeutui täysin allaolevan tilanteen jälkeen – Vaikka tuomarit eivät mitään näkisi – loppuun asti PITÄÄ PELATA! Nyt HIFK:n pelaaminen loppui 99,9% tuohon tilanteeseen – Miksi? Toivottavasti valmennus pureutuu asiaan, tuli monta kommenttia katsomosta!

Ensimmäinen jakso oli täysin HIFK:n (Botnia sai vain 2 laukausta koko jaksolla kohti HIFK:n maalia), mutta ei HIFK myöskään paikoista huolimatta saanut palloa maalin kuin 2 kertaa ( Niittylä, ja Sokolov). Katsomossa osa jo tuomitsi Botnian Bandyliigan huonoimmaksi joukkueeksi. Toiset taas sanoivat ettei ottelu ollut ohitse, ja katsotaan loppuun asti.

Toinen jakso pyöri muutaman minuutin sekavana, ja tämän jälkeen Botnia sai jopa pallon HIFK:n maaliin, mutta se hylättiin paitsiona. Sitten tämä tapahtuma 49 minuutin kohdalla (video alla) johon HIFK:n peli sekosi, edelleen kysymys miksi?

Ensin Botnian Kasimir Johansson menetti pallon, ja tämän jälkeen huitaisee mailallaan Tommi Niittylän naaman verille. Vielä Botnian videon katsottua olen sitä mieltä, että Johansson ei tahallisesti tee rikettä, mutta hän on vastuussa mailasta – Penalty olisi ollut oikea ratkaisu. Mitä tilanteessa teki Malaska – antoi vapaalyönnit – Olisi hienoa saada häneltä vastaus miksi näin?

Tilanne jatkuu, jostakin syystä Botnian Veikka Lintula päättää luistella päin HIFK:n Pyry-Peetri Piiroista. Tilanne jatkuu tämän jälkeen hiukan kuumempana ja Botnian Veikka Lintula päättää antaa poikittaista mailaa Piiroseen, jonka voimasta Piironen kaatuu kyljen kautta selälleen – jääden jäähän makaamaan. Tuomari Eväkoski näkee tilanteen, ja lähtee luistelemaan tapahtuma paikkaa kohden – yleisö raivostuu! Tuomarit eivät anna minuutteja – ottelu jatkuu…

Botnia kiitti, ja toimitti pallon 3 kertaa ohi HIFK:n maalivahti Pete Pättiniemen ohi – ja ansaitsi pisteet

Tähän vielä lopuksi on pakko ottaa kantaa muihin kuin pelillisiin asioihin, seuraavassa lyhyt kooste:

91 minuutin pelin kohdalla vielä Botnian jo kertaalleen ”sikaillut” Lintula saa katsomon vihat niskaansa! Monet olivat taklauksesta sitä mieltä, että se tehtiin polvella – Mitä vieressä toteaa jälleen Malaska vapari ja peli jatkuu – että näin…. Itse koen tilanteen täyttävän polvitaklauksen kriteerit (ehkä olen sokea? enkä ole tuomari), mutta vähintään jäähy olisi tullut ottelussa kun ottelussa kyseisestä tilanteesta – Onneksi HIFK:n Ilia Sokolov ei loukkaantunut tilanteessa.

Vaikka en kannata väkivaltaa, toivon että Botnian kavereita, jotka käyvät ottelun jälkeen vastustajan vaihdon edessä (8 vuotiaden pikkupoikien tapaan) ilkkumassa – annetaan jossakin ottelussa Isän kädestä – jotta tämä syljettävä tapa loppuu…

Alla ottelu tiivistettynä 3 lyhyeen pohdintaan….

Parempi voitti! – Ylilyöntejä tuli? – Tuomarit eivät puuttuneet?

3 tilannetta, jotka saivat katsomon raivoihin, mutta Malaskan mielestä yksikään ei ollut jäähyn arvoinen, Jokainen saa päätellä mitä mieltä ovat tilanteista – Me lopetamme spekuloinnit tuomareista tähän – PISTE!

Avoin viesti Botnian pukukoppiin

Valmentaja Esa Määttä, sait joukkueesi pelaamaan voitosta, ja jopa ansaitsitte voiton – Onnea! mutta nämä muut jääpalloon kuulumattomat teot toivomme sinun saavan karsittua joukkueesta – Jääpallon etua ajatellen – Kiitos!

Botnia ei ehtinyt vielä ottelua kommentoimaan

HIFK ehti kirjoittaa seuraavaa: Botnia vie tapaninpäivän derbyn lukemin 3-2. Katseet ja fokus ensi vuoden puolelle.

JPS – WP 35 6 – 4

JPSn niukat kommentit olivat nämä:

JPS pyöritti tapsan tansseissa varkautelaisia lukemin 6-4🔥

Kuvassa oleva Jasu Koljonen iski 2 tärkeää maalia 🏑

Pelit jatkuu heti perjantaina 30.12 kun JPS matkustaa varkauteen!!

WP 35 Media on kyllä myös Suomen kärkikastia – Kiitos! Tänään kommentit olivat seuraavat:

JPS otti värikkäiden vaiheiden jälkeen 6-4 (2-1) voiton varkautelaisten kustannuksella. WP 35:llä alkaa olemaan pahin flunssa-aalto takana ja se näkyi pelissä. WP 35 taisteli pelissä mukana koko 90 minuuttia ja oli vielä 20 minuuttia ennen loppua täydessä pistepotissa kiinni.

– Kahden heikomman suorituksen jälkeen saatiin juna raiteille taas. Harmi, että tuomarikolmikko ei ollut missään vaiheessa tämän pelin arvoinen, päävalmentaja Juha Järveläinen manaili tuomareiden suuntaan.

Kauhean väärässä ei Järveläinen ollut, JPS 2-1 maaliin johtanut rankki tuli, kun JPS hyökkääjältä petti kantti luistimesta ja voittomaali oli täysin selkeä paitsio.

– Pelaajille iso kiitos tämän päiväisestä, harmitus on kova, mutta jo perjantaina saadaan revanssimahdollisuus, päättää Järveläinen.

WP 35:n maaleista vastasivat Niko Nissinen kolmesti ja Juho Holopainen kerran. Syöttöpisteitä keräsivät Holopainen, Väinö Aho ja jälleen huippupelin maalissa pelannut Ari-Pekka Aho.

WP 35 ja JPS kohtaavat kalenterivuoden viimeisessä kamppailussa Kämärillä perjantaina 30.12. klo 19.00.