Suomalaiset sijoitusotteluissa

Akilles taipui rankkareilla

Akilles, Porvoo pelasi itsensä perjantain, ja lauantai otteluissa sunnuntain Finaaliin. Vastaan asettui Elitserien-joukkue Tellus. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aivan loppuun asti, ja taululla olikin 60 minuutin jälkeen 3-3 lukemat.

Lopulta siis rangaistuslaukauskisa tulisi ratkaisemaan turnauksen voittajan. Sovittu oli, että pari kerrallaan edetään aina ratkaisuun asti. Akilles sai kunnian aloittaa, ja pilkkua asettui ampumaan Denis Sadakov. Valitettavasti Sadakov iski rankkarin päin Telluksen maalivahti Jere Korhosta päin.

Seuraavaksi vuoroon Telluksen Marcus Magnusson, jos hän iskee maali – vie Tellus turnauksen. Halli hiljeni, Magnusson keskittyy, lyö – ja sinne se uppoaa – Akilles on turnauksen toinen.

Akilleksen pistemiehet:

• 00:30 0-1 Joakim Nordström (Denis Sadakov)
  • 32:47 2-2 Kasperi Hirvonen (Joakim Nordström)
  • 58:20 3-3 Denis Sadakov
  • 60:00 ERL Denis Sadakov

BandyliigaToimitus tavoitti valmentaja Jari Hyttisen

Hyttinen kommentoi ensimmäisenä leirin olleen erittäin onnistunut, mutta rankka. Muutamaan päivään matkustaminen, kahdet harjoitukset (torstaina 2h, ja perjantaina 1h 15 min) ja vielä siihen päälle 5 peliä.

Valitettavasti edelleen se ensimmäinen halli uupuu Suomesta, jos olisi – jäisi ainakin matkustaminen vähemmälle, kommentoi Hyttinen.

Kyselen miten Hyttinen näki Akilleksen suoriutuneen otteluista? Nopeasti Hyttinen vakavoituu ja sanoo turnauksen ensimmäisen pelin olleen heiltä huono. Hyttinen analysoi, että tasapeli 5-5 johtui todella heikosta puolustamisesta, varsinkin kun niitä tuli harvoin.

Kyselen myös miten joukkue hitsaantui yhteen ensimmäisissä ison jään peleissä? Hyttinen muistuttaa, että heiltä puuttui kokoonpanosta todella 6 pelaajaa kevään finaalikokoonpanosta. Vastaus kysymykseen tulee kuin apteekin hyllyltä: Uudet pelaajat pääsivät heti hyvin mukaan, ja esim. Kasperi Hirvosen rooli oli iso.

Hyttinen jatkaa: Tämän päivän finaali Suomen mittakaavassa erinomainen jääpallo-ottelu. Toisella puoliajalla olimme selvästi hallitseva osapuoli. Vähän harmittaa, että Tellus pystyi tekemään kolme maalia meidän maalin edestä. Nämä kaikki olivat seurausta sijoittumisvirheistä, jotka ovat meille epätyypillisiä. No nyt kolme viikkoa Suomessa harjoittelua. Testit joukkueelle 10.10, tämän jälkeen jälleen leireilemme täällä Ruotsissa 21.10 alkaen. Harjoittelemme muutamaan kertaan, ja peleissä vastaan asettuvat Nässjö, Motala, ja Örebro (kaikki pelit 2 x 45min).

Lopuksi oli vielä kysyttävä tunnelmista kun Hyttisiä oli lauantain ilta-ottelussa enemmänkin kentällä? Vihdoin Hyttisen kasvoille nousi hymy, ensimmäistä kertaa pelasin poikani kanssa samassa pelissä. Olihan se urani yksi kohokohdista, vaikka niitä on kaikenlaisia pitkällä uralla tullut jo koettua – mutta tämä tosiaan oli uusi kokemus.

Toivotan vielä Hyttiselle, ja Akillekselle Tsemppiä näihin tapahtumiin….

Kuva: Johan Lönnqvist

Isä Jari Hyttinen 44v, ja Poika Jonathan Hyttinen 15v historiallisessa yhteiskuvassa

Pasi Virtanen / BandyliigaToimitus

JPS uutisoi leiristään seuraavaa

Kolmen päivän rutistus Ruotsin Västeråsin jääpallohallissa pelatussa Skärås Cupissa päättyi sunnuntaina, kun Jipsillä oli edessä turnauksen neljäs ja viimeinen ottelu. Ottelussa pelattiin turnauksen viidennestä sijasta, ja vastassa oli Norjan liigassa pelaava Solberg. Turnaus sai jyväskyläläisittäin iloisen päätkösen, kun päätöspelistä korjattiin voitto maalein 5-1.

JPS sai ottelun alusta alkaen toteuttaa hyvin omaa peliää, mutta myös norjalaiset haastoivat varsinkin alussa vahvasti. Heille siunaantuikin kymmenen peliminuutin kohdalla paikka mennä johtoon rankkarista, mutta sen Samuel Gerovoi pysäytti Jipsin tolppien välissä hienosti ja lukemat pysyivät maalittomina.

Parinkympin kohdalla Jipsillä oli hyvä tehohetki. Ensin Tuukka Ässämäki vei joukkueen johtoon, ja pian Juho Kaaretkoski laukoi komealla kaukolaukauksella punapaitojen toisen maalin. Lukemissa 2-0 päättyi ensimmäinen puoliaika.

Toisellakin jaksolla peli oli hyvin Jipsin hallussa, eikä vastustaja takaa-ajoasemasta huolimatta varsinaisesti osoittanut vaarallisuutta. Pelikellossa oli jäljellä kymmenen minuuttia, kun Jaakko Manninen viimeisteli Jipsin hienon hyökkäyksen päätteeksi lukemat 3-0 ja ottelussa alkoi olla ratkaisun makua.

Vielä viimeisten muutaman minuutin aikana maaliverkot heiluivat molemmissa päissä. Ensin Jarno Eronen ja Jasu Koljonen tekivät maalit mieheen ja JPS johti jo 5-0. Näihin lukemiin ja Gerovoin nollapeliin ottelu näyttikin jo päättyvän, kunnes aivan viime hetkillä norjalaiset osuivat kertaalleen ja tuomarin viheltäessä pilliin loppulukemat olivat 5-1.

Jipsin sijoitus turnauskessa oli siis viides, saldona kaksi tappiota ja kaksi voittoa. Turnauksen finaalissa kohtasivat Ruotsin pääsarjajoukkue Tellus, jolle JPS hävisi alkulohkossa 0-2, sekä tuttuakin tutumpi Porvoon Akilles. Tuon matsin Tellus voitti lukemiin 3-3 päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen rankkareilla ja nappasi turnauspokaalin Tukholmaan.

JPS pääsee kotimatkalle takaisin Suomeen hyvillä mielin. Neljästä hyvästä ottelusta tarttui mukaan arvokasta ison jään pelituntumaa uudistuneelle nuorelle joukkueelle ja uudelle pelitavalle. Nyt jatketaan treenailua Jyväskylässä kohti talvea ja kotimaan matseja!