SKÄRÅS CUPIN TOINEN PELIPÄIVÄ

JPS päivän saldo

JPS:n ottelut Ruotsissa Västeråsin jääpallohallissa pelattavassa Skärås Cupissa jatkuivat lauantaina kahdella ottelulla. Aamulla vastassa oli Ruotsin pääsarjassa pelaava tukholmalainen Tellus, ja iltapäivällä Norjan liigan kärkijoukkueisiin kuuluva Stabek.

Aamun pelissä ei maaleilla juhlittu. Tasokas vastustajajoukkue oli pelissä hallitsevampi osapuoli, mutta Jipsin hyvä puolustus piti vastustajan pois vaarallisemmilta maalipaikoilta. Muutama oma tilaisuus maalintekoon jäi myös hyödyntämättä, joten taukolukemat olivat 0-0.

Toisella jaksolla JPS oli edelleen hyvin mukana pelissä. Pienen virheen myötä Tellus pääsi kuitenkin rankaisemaan ja meni ottelussa johtoon. Lopussa Jipsin kiriä häiritsti hieman alivoimalla pelaaminen, ja aivan viime minuuteilla ruotsalaiset iskivät vielä toistamiseen ja loppulukemat olivat 0-2.

Tappiosta huolimatta joukkueen ilme oli perjantai-illan tapaan hyvä, ja tasokasta sekä syksyn aikana reilusti enemmän ison jään kokemusta saanutta vastustajaa haastettiin hyvin. Tästä olikin hyvä jatkaa kohti iltapäivää.

Iltapäivän ottelussa norjalaisia vastaan oli panoksena lohkon kolmossija. Jos aamulla ei maaleilla juhlittu, niin tässä matsissa pelin kuva oli hieman erilainen. Norjalaiset osoittivat vaarallisuutensa heti alussa ja tekivät ottelun avausmaalin kuuden minuutin kohdalla. Tuukka Ässämäki toi heti perään kuitekin Jipsin tasoihin, mutta Stabek kuittasi itsensä yhtä nopeasti takaisin johtoon.

Avausjakson lopussa JPS sai karistettua karstat koneesta. Tehokkaan viisiminuuttisen aikana syntyi kolme maalia. Ensin Kalle Pesonen teki ensimmäisen maalinsa JPS-paidassa, seuraavaksi pallon laittoi verkkoon Jarno Eronen ja taukolukemiksi 2-4 tarkalla laukauksella kaarelta löi Nikke Tuhkanen.

Heti toisen jakson alettua Eronen kasvatti toisella maalillaan johdon kolmeen maaliin. Loppua kohti peli hieman tasaantui, mutta JPS pääsi silti kaunistelemaan lukemia vielä parilla osumalla. Ensin Jasu Koljonen paikkasi avausjaksolla missatun rankkarin tekemällä maalin, ja viisi minuuttia ennen loppua Toni Ässämäki naulasi ensimmäisellä miesten pelien maalillaan loppulukemiksi 2-7.

Voiton myötä JPS oli siis lohkon kolmas. Ottelusta voit katsella Stabekin tuottaman hienon koosteen tästä linkistä.

Sunnuntaina JPS pelaa sijoitusottelussa turnauksen viidennestä sijasta kello 11.30 Suomen aikaa. Vastassa on toisessa lohkossa kolmanneksi sijoittunut Norjan liigan Solberg. Tulospalvelu osoitteessa elitrapport.se.

Akilles uutisoi niukasti

Lauantain norjalaiskohtaamisista 2 voittoa ja lohkon ykköstila. Aiemmassa ottelussa kaatui Ready tyylipuhtaasti 4-0 ja illalla Solberg suurinumeroisesti 8-3. Huomenna on turnauksen finaaliottelu, jossa on vastassa Elitserien-joukkue Tellus. Ottelu alkaa näillä näkymin 13.30