Ruotsista mielenkiintoisia uutisia

jääpallo haluaa salibandyn vaihtavan nimeään (Bandy vs InneBandy)

Ruotsissa on noussut pieni kohu, kun Länsi-Götanmaan jääpallopiiri haluaa salibandyn vaihtavan niemeään.

Ruotsissa keskustellaan, että kohu saattaa vaikuttaa suosittujen lajien väleihin. Vaatimus herättää varmasti kitkaa sanoo eräs Salibandypelaaja.


Bandy vs InneBandy

Jääpallopiirin hallitus näkee, että lajit sekoitetaan liian helposti. Jääpallopiiri on myös sitä mieltä, että Bandy-nimi on tavaramerkillä suojattu jäällä pelattavalle lajille – Jääpallolle.

Piiri ehdottaa Ruotsin jääpalloliitolle, että se keskustelisi asiasta Ruotsin salibandyliiton kanssa.


Märit Bergendahl Ruotsin salibandyliiton puheenjohtaja kertoo kysyttäessä, ettei Salibandy suunnittele nimen vaihtoa. Bergendahl tuumii, ettei ainakaan heidän mielestä ole mitään ongelmaa. Bandy ja Salibandy ovat 2 eri lajia, niin myös niiden nimet. Nimet sopivat hyvin lajeille, ja tietenkään emme suunnittele nimen vaihtoa jatkaa Bergendahl.


BandyliigaToimitus on myös joskus keskustellut asiasta Suomessa, mutta ehkä lajit tunnistetaan toisistaan. Tosin urheilua seuraamattomien kanssa kun keskustelee bandystä – yhdistävät he sen heti Salibandyyn. Pitäisikö meidän Suomessa käyttää selkeästi Jääpallo nimeä? Vai onko tämä liian pieniin asioihin tuijottamista? Herättää ainakin naapureissa vahvoja tunteita 🙂

Leave a Reply