Puolivälierät ratkesivat

Välieräparit selvillä

Välieräparit ovat Narukerä vs Akilles, ja Kampparit vs Veiterä. Perjantaina pelatut puolivälierät olivat tiukat, ja varkaudessa Veiterä voitti lähes 800 katsojan edessä, ja kuumien tunnelmien jälkeen ottelun 5-6, ja jatkaa välieriin Kamppareiden vastustajaksi.

Porvoossa Akilles vei lopulta Andreas Flinckin maalilla 4-3 voiton ja jatkaa välieriin Narukerää vastaan. JPS:n ”kirous” ei tunnu hellittävän vieläkään, vaikka joukkueen piti ennakkoon olla lähes varma 4 joukossa. Nyt tilanne vain on se, että kausi on ohitse. Porvoossa maalintekijöinä vanhat tutut nimet Nordström, Flinck, ja Laakkonen.

Akilles – JPS 4-3 Voitot: 2-0 Akilles Välieriin!

Akilles kommentoi ottelua seuraavasti:

Efter att Akilles besegrat JPS på bortaplan tidigare i veckan, hade borgålaget “matchboll” hemma på fredag. Den utnyttjade hemmalaget och säkrade en plats i vårens medaljmatcher efter en 4-3 seger.

Matchen var en verklig nagelbitare från första stund. JPS tog ledningen efter endast 39 sekunder när Jarno Eronen kunde slå in en målvaktsretur efter att Tuukka Ässämäki dribblat sig till ett friläge. Joakim Nordström utjämnade till 1-1 med ett frislagsskott i bortre krysset 24 minuter in i matchen. JPS återtog dock uddamålsledningen efter en halv timmes spel då Eronen satte sin andra målvaktsretur för kvällen. Akilles och Andreas Flinck såg till att halvtidskorvarna kunde avnjutas med 2-2 på ljustavlan, när Picke ännu före paus rakade in sitt första mål för kvällen assisterad av Matti Vainio.

JPS fick en drömstart även i andra halvlek och lyckades återta ledningen på hörna endast två minuter in i den andra halvleken, men Akseli Laakkonen gjorde 3-3 ännu samma spelminut när han vackert plockade ner Raoul Karlqvists perfekta passning och rundade Samual Gerovoi i Jyväskylämålet. Efter en timmes spel började matchens betydelse märkas i vartdera laget, man försökte minimera misstagen, speltempot sjönk samtidigt som Trömpperit dock skruvade upp volymen. Matchens avgörande kom då knappa tio minuter återstod. Joakim Nordström hittade med en långboll Picke Flinck, som från kanten smugit sig till ett friläge och helt ostört kunde runda Gerovoi och sätta 4-3.

Semifinalserien inleds på onsdag i Björneborg mot Narukerä och fortsätter lördag 25.2. i Borgå, den hemmamatchen börjar redan klockan 15:00 eftersom det även spelas damlandslandskamp i Borgå senare samma kväll.

JPS kommentoi ottelua seuraavasti:

JPS ja Akilles pelasivat Porvoossa tasaisen ja hyvätasoisen puolivälierän. JPS pelasi hyvin, mutta kokemus käänsi ottelun Akillekselle luvuin 4-3.

JPS sai otteluun loistavan alun, kun Tuukka Ässämäki vei heti aloituksen jälkeen pallon Akilleksen päätyyn, syötti Jarno Eroselle ja Jarno pani pallon maaliin. Peli 0-1 ensimmäisellä peliminuutilla.

Akilles tasoitti pelin 24 minuutin kohdalla, kun Joakim Nordström löi pallon sisään vapaalyönnistä JPS:n muurin ohi. JPS siirtyi uudestaan johtoon, kun Jarno teki jo toisen maalin Joonas Hiltusen syötöstä  maalin edustalle.

Akilles kuitenkin tasoitti taas pelin. Andreas Flinck oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa pallon pomppiessa JPS:n rangaistusalueen sisällä. Tauolle lähdettiin lukemissa 2-2.

Toisella jaksolla alkoi näyttää hyvältä, kun JPS painosti ja Topi Pesonen löi kulman sisään. JPS kuitenkin nukahti pieneksi hetkeksi maalin jälkeen. Raoul Karlqvist vapautti pitkällä ilmapallolla Akseli Laakkosen heti seuraavassa hyökkäyksessä ja Akilles tuli taas tasoihin alle minuutti JPS:n maalin jälkeen.

Tämän jälkeen pelattiin pitkään tasaisesti ilman maaleja JPS:n ehkä kuitenkin hienokseltaan painostaessa. Ottelun ratkaisu nähtiin aluksi vaarattoman näköisessä tilanteessa, jossa JPS unohti Andreas Flinckin yksin vasempaan laitaan.  Akilles yllätti JPS:n toistamiseen pitkällä kaaripallolla, joka vapautti Flinckin yksin maalivahti Samuel Gerovoin kanssa ja peli Akillekselle 4-3.

Tämän jälkeen Akilles pelasi taas Jyväskylässä nähdyn pelin tapaan järkevästi. Akilles puolusti hyvin, otti pikkuvirheitä oikeissa paikoissa, kulutti aikaa kellosta aina kun mahdollista ja jäädytti peliä sopivasti. Vaikka JPS painoi päälle loppuun asti, todella hyviä maalipaikkoja ei enää nähty.

Peli Akillekselle 4-3, Akilles välieriin ja JPS kesälomalle.

WP 35 – Veiterä 5-6 Voitot: 0-2 Veiterä välieriin!

WP 35 kommentoi ottelua seuraavasti:

Suuren suuri kiitos teille kaikille🙏🙏

785 katsojaa. Ihan super💪💪

Veiterä kommentoi ottelua näin:

WP 35 ja Veiterä tarjosivat viihdyttävän, yleisöön menevän ottelun perjantai-iltana Kämärin kentällä. Varkautelaiset olivat tehneet hienoa työtä uusien katsomoiden ja ottelutapahtuman kehittämisessä. Paikalla oli kaikkiaan yli puolituhatta katsojaa.

Peli alkoi vauhdikkaasti ja jo toisella minuutilla Veiterän Matias Lehtonen iski kulmalyönnistä avausmaalin, Eetu Peuhkuri tarjoili tilanteessa syöttöpisteen. Tämän jälkeen tilanteet vaihtelivat nopeasti päädystä toiseen ja WP 35 pakotti Veiterän puolustusviisikon vetäytymään omalle rankkarikaarelle. Pelin toinen kulmatilanne toi WP 35:n tasoihin. Maalin iski Niko NissinenVille Hokkanen tarjoili.

Ensimmäisen jakson aikana ottelu kuitenkin siirtyi vääjäämättä Veiterän haltuun: pelin rakentaminen oli monipuolista, pallo liikkui keskialueella hyvin mieheltä toiselle ja vihdoin 20. minuutin kohdalla Joonas Peuhkuri iski EPeuhkurin syötöstä vihreäpaidat 2–1-johtoon. Samalla vaikutti siltä, että Veiterän yläkerta teki Wepsujen pelinteon vaikeaksi: keskikentän moottori Nissinen saatiin pidettyä aisoissa ja keskikaista tukossa. EPeuhkuri vei Veiterän 3–1-johtoon Christian Laibertin esityöstä ja ote oli kokolailla Veiterällä.

Ennen puoliaikaa WP 35 yritti maaleja ehkä hiemankin liian kaukaa ja toisaalta kovat laukaukset aiheuttivat kulmureita, jotka ovat aina vaarallisia Kämärillä. Ne eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja 3–1-numeroissa päästiin viettämään taukoa.

Ratkaisupeli lämmitti tunnelman – myös katsomossa

Tokalla jaksolla jatkettiin siitä, mihin eka päättyi: Veiterä luisteli edellä ja WP 35 perässä. Ensin Veiterä-kippari Ere Verhelä vei Veiterän 51. minuutilla jo vapauttavan tuntuisesti 4–1-johtoon, mutta Nissinen kavensi parin minuutin jälkeen ja haastaja oli taas kahden maalin päässä.

Noin tunnin kohdalla nähtiin jääpallossa harvinainen tilanne, jossa jaettiin ulosajoja ja jäähyjä oikein kunnolla. Tilanne alkoi WP 35:n kovasta hyökkäyksestä, jossa Veiterä-veskari Joonas Kankkunen sai osansa hyökkääjän mailasta ja kalabaliikki oli valmis. Tilanne oli sekava ja katsomon lehtereille ei tilanteesta nähnyt oikein mitään. Myös katsomossa tunteet tuntuivat kuumenevan Veiterän ylivoimasta.

Tilanteen tuloksena Veiterän Emil Segerman ja WP 35:n Niko Nissinen komennettiin punaisella kortilla (törkeä väkivaltainen peli) suihkuun sekä Mölli Laibert ja Teemu Malinen ohjattiin istumaan 10-minuutista keskinäisestä kähinästä. Kentälle tuli tilaa ja WP:ltä odoteltiin uusia sankareita ratkaisemaan peliä. Sitä ei kuitenkaan löytynyt – EPeuhkuri sai yhä enemmän tilaa rakentaa peliä ja 66. minuutilla hän antoikin vapauttavan syötön Niklas Valtaselle, joka savolaisittain tirvautti maalin lähietäisyydeltä.

Webarit kaivoivat kuitenkin hyvän taisteluilmeen jostain huoltajan pakista ja he tulivat peliin mukaan Lasse Karppisen osumalla, Joona Pietikäiselle merkattiin tilanteesta syöttöpiste. Kymmenisen minuuttia ennen päätösvislausta Veiterän puolustuksesta avattiin pallo nopeasti kentän vasempaan reunaan ja Samppa Äikäs sai rouhittua taistelupallon keskialueelle, josta JPeuhkuri polkaisi vauhtiin ja kuskasi pallon maaliin: 6–3. Peli tuntui olevan ohi, kellossa 83. min.

WP:n miehistö halusi kuitenkin tarjota ennätysyleisölleen viihdettä loppuun saakka ja Pitkäsen ja Aleksi Puustisen lyönneillä saatiin yliajalla taululle loppunumerot 5–6. Peli oli ohi ja samalla WP 35:n hieno, nousujohteinen kausi. Veiterä etenee välieriin, jossa vastaan tulee Mikkelin Kampparit. Pelit alkavat nousuviikon keskiviikkona Hännissä. Luvassa on varmasti hieno tapahtuma, josta ei tunnetta ja taistelua puutu. Erään mikkeliläisarvion mukaan tuo sarja voi hyvin mennä viiteen otteluun – ellei Veiterä lyö sarjaa poikki jo aiemmin…