Porvoossa pisteet tasattiin

Laitiset eivät saaneet selvyyttä toisistaan – tasuri

Ottelun alku kotijoukkueen…

Akilles lähti otteluun terävämpänä ja iski lähes joka tilanteesta jonka sai maalin. 15 minuuttia oli pelattu ja Porvoon kentän päädyssä taululla lukemat 3-0, ja HIFK:n Teemu Laitinen oli pakotettu aikalisään. Akilles iski vielä seuraavankin, mutta sen jälkeen alkoi myös HIFK:n syötöt, ja syötön ajoitukset osua kohdalleen ja tilanteita syntyi myös kotijoukkueen maalille. Aku Ojanen pääsi iskemään rankkaria kun maalin edessä Dylan Lindblad löi HIFK peluria mailaan kun hän oli juuri yrittämässä maalia.

Ottelun läpi ”läpät silmillä” luistellut Kaipia olisi antanut tilanteesta vain kulman, mutta onneksi avustava oli hereillä, ja 100m päähän näkynyt tilanne johti oikeutetusti rankkariin. Ojanen kuitenkin tuhri ohilaukauksella tilanteen, ja taululla kimalsi edelleen pyöreä nolla.

Heti perään Ojanen syötti Ilia Sokolovin avo paikkaan, mutta jotenkin Akilleksen molari sai torjuttua tilanteen kulmaksi. Siitä ei sitten HIFK onnistunut maalia iskemään.

Tänään luisteltiin vauhdilla päästä päähän, vaikka hiukan paakkuuntunut lumi haittasi pelaajien kuljetuksia, ja syöttöjä mutta silti vauhti oli kovaa.

HIFK aloitti kirin ja uransa ensimmäisen Bandyliigamaalin iski Juuso Partanen, Ilia Sokolovin syötöstä. Heti perään Sokolov antoi kulman jälkitilanteessa syötön, ja Patrik Huber iski taukonumeroiksi 4-2.

HIFK pääsee mukaan peliin…

Heti toisen jakson alkuun HIFK sai jälleen rankkarin, ja Ojanen asettui jälleen ampumaan sitä. Toista kertaa Ojanen ei erehtynyt, ja HIFK oli kirinyt jo maalin päähän.

Akilleen peli sekosi, ja HIFK pystyi hyvin pitämään Akilleen syöttöpelin kurissa, ja samoin laitojen kautta tulevat yritykset myös hallinnassa. HIFK oli ehkä hiukan niskan päällä ja näin se myös pääsi jälleen kulmalyönnistä iskemään 4-4 tasoituksen kun Ilari Nikula antoi, ja jälleen Patrik Huber teki illan toisen nyyttinsä.

Onneksi ottelun avustavat tuomarit pitivät ottelun edes jotenkin hallinnassa, mutta kummankin leirin taustat olivat todella pettyneitä päätuomari Kaipian esitykseen.

Jälleen Porvoossa pelaaja loukkaantui Akilleksen rikkeeseen, josta he eivät saaneet edes jäähyä, tämä hiukan ihmetyttää – eikö tuomarit uskalla viheltää jäähyjä kotijoukkueelle? Vai näinkö tilanteen oikein?

Yhteenvetona ottelusta se että Akilleksen konkarit pyörittävät täysin joukkueen peliä, ja ainakin ensimmäisellä jaksolla kyllä Akilles löysi paremmin omat pelaajat, ja syöttökuviot toimivat paremmin kuin HIFK:lla.

Nostiko Akilles jalkaa kaasulta, mutta HIFK joka tapauksessa paranteli otteitaan, ja nousi tasuriin. Ehkä he olisivat jopa ansainneet enemmän? tiedä häntä?

Hienoa oli myös HIFK:n faniryhmän kannustus vierailijoiden hyväksi, ja tässä kyllä voitto meni Helsinkiin, Trömpperit jäivät tänään kannustuksessa toiseksi.

Lopuksi mietin vielä omaan silmään kyllä tuo agressiivinen rikkominen, varsinkin sen jatkuminen tilanteesta toiseen, pitäisi kyllä joitakin jäähyjä myös tuoda tullessaan – tänään ei niin asiaa nähty?

Toki täytyy todeta, että Akilles oli luistelevampi, ja ehkä paremmin hyökkäys sommitelmia luonut joukkue. HIFK kuitenkin taisteli suurella sydämellä, ja siksi tuo 4-4 on tänään oikea tulos, ja sitä on kunnioitettava.

Akilles kommentoi ottelua näin: Ensimmäisen puoliajan johto ei kestänyt loppuun saakka ja HIFK tuli tasoihin toisen puoliajan maaleilla. Joukkue palkitsi ottelun vahvimpana lenkkinä hyviä torjuntoja esittäneen Lukas Tallbergin ja päivän der bomberina 2 maalia tehneen Iisakki Kaivolan🟢⚪️

HIFK Kommentoi tasuria näin: Tasapeli! Pisteet jaettiin Porvoossa, ja 1. piste tuodaan kotiin.