Pelataanko kalliossa tällä kaudella?

Helsingin Uutiset julkaisi tänään verkkosivuillaan uutisen, johon tartumme

Kentällä ei tänä talvena ole luisteltu mittavan remontin takia. Viime vuoden lopulla alkanut tekojään remontti on kaupungilta saadun tiedon mukaan vielä viimeistä silausta vaille valmis.

Korjaustyöt aloitettiin lokakuussa 2021, sitä ennen kentän vanhat rakenteet purettiin. Remontin ennakoitiin olevan valmis Joulua edeltävällä viikolla.

– Keväällä meille kerrottiin, että hankkeen suunnittelu oli käynnissä, ja toteutus olisi alkanut jo heinäkuun alussa. Syksyllä oli hiljaista, kysyimme asiasta. Meille vastattiin, että remontin aloitus onkin vasta loka-marraskuussa, HIFK jääpallon toimija Mika Mutikainen hämmästelee.

Kaupungin valitsema urakoitsija Unisport on luovuttanut urakkansa tammikuun 2022 ensimmäisellä viikolla. Heidän osaltaan se mitä on tilattu, on myös tehty.

Mielenkiintoisen kommenti saa jälleen Helsingin kaupungin edustajalta: “Odotamme vielä pumppujen osia, ne ovat olleet tilauksessa parin viikon ajan. Eivät ole hyllytavaraa”

–  Maalaisjärjellä ei voi ymmärtää että jos kaupunki on suunnitellut korjaukset keväällä 2021, ja toteuttanut urakan jälleen kerran jääpallokaudella. Vähintä mitä olisi voinut odottaa – että tarvittavat tarvikkeet olisivat tilattu ajoissa.

Ainoa hyvä asia kentän uudistamisessa on se, että kunnostustöiden lisäksi alueen päätyaidat ja suojaverkot on saatettu uuteen uskoon sekä valaisimet muutettu led-valaisimiksi.

HELSINGIN jääpalloilulle kentän remontti on aiheuttanut suurta harmia, vaikka remontti on tullutkin tarpeeseen. Suurin vahinko on koitunut HIFK:lle, joka on menettänyt useampia tuhansia euroja kaudelle budjetoituja rahoja. Kaupunki tietysti on ilmoittanut, ettei se korvaa HIFK:lle menetettyjä euroja mitenkään. Uskomatonta!!

Jääpalloväki voi miettiä miten suhtautuisi pääsarjan jalkapalloseura, tai jääkiekkoseura? Helsingin liikunnan tasapuolisuus ei kyllä näy lajien välillä mitenkään. Suuret saa mitä haluavat, ja pienet kuten jääpallo tekee kuten kaupunki määrää…

Välillä käy jääpalloihmisenä mielessä, että pitäisikö jääpallon pääkaupunkiseudulla siirtyä Vantaalle tai Espooseen, jossa esim. Jääpallohalli olisi ollut pystyssä pari vuotta.

Vielä asia joka myös vaikuttaa oudolta. Helsingissä on kymmeniä jalkapallokenttiä ja vain 2 jääpallon pääsarjaan soveltuvaa tekojäätä. Niistä toisella tekojäällä nyt koko kauden ruuhkaa kun vuoroja jakavat myös pikaluistelijat, retkiluistelijat ja yleisöluistelu. Eikö remonttia mitenkään olisi voinut tehdä kesällä??

Vielä voi huomioida, että koko kesän Kallion kenttä oli tyhjillään, ja kuukausia viereisen työmaan parkkipaikkana. viimeiseen 10 vuoteen tämä on kolmas kausi kun HIFK on joutunut oman kotikenttänsä jättämään. Toivottavasti Markus Larsson saa yhdessä Luisteluareena Oyn, ja WasaGroup Oy:n kanssa nopeasti luvat Luisteluareenalla, jossa ei enää vastaavaa pääse tapahtumaan.

Urheilu – Tasa-arvo – Oikeudenmukaisuus – Tasavertaisuus – Olosuhteet – Päätökset

BandyliigaToimitus

Leave a Reply