Narukerä & Veiterä ottivat edun

Kiihkeästi odotetut Välierät starttasivat

BandyliigaToimitus seurasi etänä ottelua Kampparit – Veiterä, joten kommentteja toisesta välieräparista Narukerä – Akilles ei ole. Kuitenkin saatujen tietojen mukaan ottelu oli tasainen, ja kun katsoo tilastoja Akilles taisteli ensimmäisen jakson niin, että 1-1 lukemat tauolla eivät olleet vääryys.

Toisella puoliajalla sitten Narukerä meni nenojaan, ja voitot ovat nyt 1-0 Narukerälle

Kamppareiden kotiottelu alkoi todella heille murheellisesti, kun peliä oli käyty vasta 13 minuuttia – ja taululla 0-3 tappioasema.

Kampparit kuitenkin taisteli itsensä vielä mukaan, ja oli jopa ottelussa se hallitsevampi osapuoli. Tämä ei kuitenkaan riittänyt kun Veiterä oli harvoissa tilanteissaan terävä ja näin tilanne 90 minuutin jälkeen olikin 4-4.

Kuvaavaa jälleen Kamppareiden taistelulle oli se, että 4-4 tasoitus tuli aivan jakson lopussa kulmalyönnistä – kun peliä oli pelattu 90 minuuttia.

Jatkoaika päättyikin sitten ensimmäiseen kunnon hyökkäykseen, johon kului noin 6 minuuttia Niklas Valtanen vei pallon hienosti Kampparialueelle, ja syötti maalin eteen vapaana olleelle Santtu Nurmelle joka sai rauhassa viimeistellä 4-5 voiton, ja näin kenttä tyhjeni, ja voitot ovat 0-1 Veiterälle.

Narukerä – Akilles 5-1

Voitot: 1-0

Narukerän tunnelmia heti voitetun ottelun jälkeen:

Tunti katseltiin, jonka jälkeen karhunkämmen löi. Narukerä voittaa ensimmäisen välieräkamppailun selvin luvuin 5-1.

– Saatiin toivottu startti. Alku oli odotetun tarkkaa molemmilta, mutta lopulta kärsivällinen pelaaminen ja liike alkoi purra vastustajaan. Huolellinen valmistautuminen seuraavaan otteluun täytyy kuitenkin aloittaa heti. Mitään ei olla vielä saavutettu, valmentaja Tuomas Erkkilä summaa.

Maalintekijät:

Paavola 🎯🎯

Mustonen 🎯

Rajala 🎯

Arponen 🎯

Akilles ei ole kommentoinut vielä ottelua…..

Kampparit – Veiterä (4-4) JA 4-5

VOITOT 0-1

Kamppareiden pidemmät kommentit ottelusta:

Kampparit pelasi Bandyliigan välieräavauksessa hyvää jääpalloa, mutta se ei aivan riittänyt.

Lappeenrannan Veiterä onnistui jatkoajan kuudennella minuutilla oikeastaan ensimmäisessä hyökkäyksessään ja ratkaisi välieräottelun keskiviikkona Hänskissä.

Varsinainen peliaika päättyi tasan 4-4 (2-3). Pöytäkirjaan tuli merkintä 4-5 Veiterän hyväksi.

Kamppari-ryhmän päävalmentaja Olli Manninen tuumi tyynesti, että lopputulos harmittaa. Toisaalta hän oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.

-Peli oli meiltä hyvä ja tasonnosto aikaisempiin Veiterä-peleihin verrattuna, sanoi Manninen pelin jälkeen.

Hyvän pelin pelannut Rasmus Kettunen oli hankala pideltävä Veiterälle

Kampparien ja Veiterän ensimmäinen välierä tarjosi dramatiikkaa kentän täydeltä.

Ensijakson alussa Kampparit loi tukun hyviä maalintekotilanteita, mutta Veiterä teki maalit.

Lappeenrantalaiset rymysivät kolmen maalin johtoon ennen kuin Kampparit sai peliä takaisin haltuunsa.

Kolme maalia eteen Veiterälle ei ennakoinut hyvää, mutta shokkialusta huolimatta kolmen maalin ei vastannut pelin kuvaa.

-Ei menty kipsiin, vaan toteutettiin omaa peliä ja noustiin, sanoi Manninen.

Veiterä-valmentaja Tero Nieminen puolestaan tuumi, että Kampparien vastaiskuihin ei päästy kunnolla kiinni ja kun Veiterä passivoitui, Kampparit kavensi.

Kampparit oli tehokkaana erikoistilanteissa. 15. minuutilla Santeri Laitinen tälläsi ensimmäisen kulman sisään ja 26. minuutilla saman tempun teki Valtteri Hauska.

-Kamppareille ei saa antaa kulmia. Joukkueella on liian hyvää lyöntivoimaa, sanoi Nieminen.

Toisen jakson 58. minuutilla pallo pomppi Kamppari-vahti Lasse Korhosen hanskoista ja Veiterä lisäsi johtoa.

Kampparien loppukiri oli vahva. Rasmus Kettunen suuppasi siistin maalin 81. minuutilla Aki Mannisen syötöstä.

Peli oli hoitua tasoihin 86. minuutilla, kun Veiterän Johan Segerman pelasi rankkarialueella palloa jäästä. Seurauksena oli rankkari, jonka Santeri Laitinen löi ohi.

Kampparien kulmurit olivat keskiviikkona rautaa. Ottelun lopussa 90. minuutilla Kampparit sai kulman, jonka Topi Saukkonen hoiti maaliin.

Topi Saukkonen toi kulmamaalillaan Kampparit tasoihin varsinaisen peliajan loppuhetkillä

Tasapeli tiesi jatkoaikaa, joita Hänskissä ei ole viime vuosiin nähty. Viimeisin on ollut kymmenkunta vuotta sitten mitaliottelussa. Tero Niemisen mukaan Veiterä ei ole ikinä pelannut jatkoaikoja. Manninen muisteli, että välieräsarjoissa on vuosia sitten tahkottu jatkoaikoja useinkin.

Keskiviikkona tiukka ottelu päättyi jatkoajan ensijaksolla. Huolimattomuus keskialueella antoi vastahyökkäyksen Veiterälle. Santtu Nurmi viimeisteli äkkikuolemamaalin.

Välierät jatkuvat lauantaina Lappeenrannassa.

Kampparit matkustaa Kisapuistoon Veiterän vieraaksi. Manninen on luottavainen lauantain otteluun valmistautumisessa.

-Tulosta pitää kunnioittaa, mutta olisi tämä voinut päättyä toisinkin. Ottelu antoi kuitenkin uskoa omiin otteisiin. Peli oli aktiivista ja rohkeampaa, sanoi Manninen.

Mitä pitää parantaa lauantain otteluun?

-On tehtävä paikoista maalit.

-Veiterä on vahva joukkue ja kun ennakoitiin, että kyseessä on kova sarja niin siltä se näyttääkin. Nyt on vain haettava yksi kiinnitys Kisapuistosta, sanoo Manninen.

Veiterä kommentoi voittoaan näin:

Peli päästiin pelaamaan hyvissä, mutta aavistuksen kylmissä olosuhteissa. Rapsakka 18–19 asteen pakkanen lie karkottanut laajat kansanjoukot pois ulkoilmaharrastuksen parista ja jääpallokauden tärkeimpiä pelejä oli seuraamassa parisen sataa innokkaita Kamppi-fania. Tämä oli varmaan illan ensimmäinen pettymys kotijoukkueelle.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta yrittelijästä, mutta samalla varovaista peliä. Lehtereille välittyi se, että molemmat joukkueet tuntevat hyvin toisensa pelitavan. Veiterältä oli vakirosterista poissa sairastumisen takia puolustuksen kovaluinen luutija Emil Segerman, ja Kamppareilta puolestaan kulmurispesialisti Janne Hauska – kentän reunalta tihkuneiden tietojen perusteella JHauska ei enää mahtuisi Kamppareiden pelaavaan kokoonpanoon. Saapas nähdä?

Veiterälle osui tehokas kolmeminuuttinen 10 peliminuutin jälkeen: ensin Tuomas Antikainen tirvautti Veiterän johtoon tilanteesta, jossa Christian Laibert toi pallon hyvällä vauhdilla ylös. 2–0-numerot syntyivät vapaalyönnistä, jossa Ere Verhelä tinttasi Eetu Peuhkurin avauksesta. Vapari ammuttiin noin 22 metristä eikä Kamppi-veska Lasse Korhonen millään ehtinyt ”Ersan” ampuman lyönnin eteen. Ja vain minuutti tästä, niin Matias Lehtonen rävisti suoraan EPeuhkurin passaamasta kulmasta jo kolmannen maalin valkoisissa paidoissa pelanneelle Veiterälle.

Kampparit saivat oman koneensa käyntiin pian tämän jälkeen: 16. minuutilla Santeri Laitinen asettui kulmurissa keskelle ja siitä yläkulmaan: taululle 1–3. Peli jatkui tasaisena ja Kamppareiden pelinteko tukittiin keskialueella ja Veiterän puolustus oli tiivis. Kuitenkin Vallu Hauska kuritti kulmurista kasvattajaseuraansa pelin 27. minuutilla: 2–3 oli pelitilanteisiin nähden kohtuullinen puoliaikatulos.

Ana/lyyttisen Veiterä-katsomon pohdinta puoliajalla oli, että Kampit olivat olleet kenttäpelissä pallon kanssa aktiivisempia , ja Veiterä oli ehkä onnekkaampi lyöntipelissä. Lämmin Kabanossi ja mehu lämmitti mieltä.

Toista jaksoa odoteltiin pakkasen kiristyessä. Samalla kiristyivät myös mikkeliläiskatsomon kommentit Veiterän pelistä ja osin myös tuomarikolmikon toiminnasta, kun Joonas Peuhkuri osui paluupalloon 58. minuutilla ja vei vieraat jo 2–4-johtoon. Kampparit vaikuttivat tässä vaiheessa aseettomalta Veiterän tiiviin koko joukkueen puolustuspelin edessä.

Käytännössä koko toinen jakso pelattiin Veiterän otteessa: joukkue paransi ensijaksolta luisteluaan, syöttöfrekvenssiä ja pelin levitystä. Veiterä pystyi tuomaan vaarallisia hyökkäyksiä molempien sivuhalvien, Ere Verhelän ja Matias Lehtosen kautta. Hänskissä nähtiin, että Bandyliigan runkosarjan ykkösjoukkue Kampparit juoksi perässä ja Veiterä juoksutti Kamppareiden kärkikarvaajaa Elmeri Hämäläistä ”pitkässä liekassa”.

Toisen jakson aikana Hännin lehtereille paljastui myös, että siinä missä Veiterän maankuulussa maalilaulussa sanotaan, että ”Hauska heittää pikkukikkaa…”, niin tänään entinen Veiterä-pelaaja Tomi Hauska heitti pelissä ns. pikkusikaa tilanteiden ulkopuolella, tuomareiden katseilta piilossa – vaikuttaen näin Veiterä-pelaajien mentaliteettiin. Ovelaa, mutta ehkä tähän lajiin kuulumatonta?

Kampparit kiihdytti kuitenkin tahtia myös pelin puolella ja Rasmus Kettunen iski tahtomaalin 81. minuutilla ja toi isännät jo maalin päähän, pelin rakentamisesta vastasi THauskan sijasta mainiosti tänään pelannut Aki Manninen. Pian tämän jälkeen Kampparit otti aikalisän ja alkoi kaamea Kamppareiden painostusjakso: 86. minuutilla Veiterän Johan Segerman katkaisi Kamppisyötön pelaamalla pitkällään jään pinnassa ja päädumari Matsolof Gustafsson määräsi pienen pohdinnan jälkeen pallon pilkulle ja ”Untin” istumaan sabotaasijäähyä. Ässä-Laitisen ampuma pilkku viuhui kuitenkin ohi ja Veiterän johtoasema säilyi.

Aivan pelin lopulla Kampparit saivat 10. kulmatilanteensa, jossa Topi Saukkonen yllätti etupaikalta Veiterä-ryysin ja lämäsi pallon reppuun ohi hölmistyneen Veiterä-puolustuksen. Höh? Maali syntyi pelin 90. minuutilla – eli 11. hetkellä Kamppareiden kannalta. Vielä pelattiin lisäaika loppuun ja sitten oli edessä 2 x 10 minuutin jatkoaika. Se ratkeaisi ”maalista poikki” -periaatteella – muussa tapauksessa paikalla värjötellyttä yleisöä (noin 56 henkeä) hellittäisiin rankkarikisalla. Voittaja piti saada selville.

Kampparit aloitti jatkoajan aktiivisesti ja saivat aivan jatkoajan alkuun kulman. Se onneksi kestettiin ja peli asettui uomiinsa: Veiterä oli lopulta aktiivisempi ja pelin 97. minuutilla EPeuhkuri katkaisi keskialueella Kamppareiden hyökkäyksen, siirsi pallon täydessä vauhdissa olleelle Mölli Laibertille, joka puolestaan jatkoi peliä Niklas Valtaselle. Hän löysi maalin edustan ruuhkasta Santtu Nurmen, jonka osumalla peli poikki ja Veiterä voittoon. Katsojat pääsivät kotiinsa.

Kamppareiden ryhmästä on nostettava esiin aktiivisesti pelanneen Elmeri Hämäläisen ja ratkaisevan tasoitusmaalin iskeneen Topi Saukkosen lisäksi ennakkoluulottomasti palloa pitäneen ja ahnaasti maalipaikoille edennyt Simo Huotelin – voimme olla varmoja, että hänestä on iloa pitkäksi aikaa suomalaiselle jääpallolle.

Veiterästä erottui Tuomas Antikaisen iso rooli keskialueen pelin rytmittäjänä sekä JPeuhkuri, jonka rooli joukkueelle on entistä tärkeämpi: vaikka hän ei ehkä ole liigan nopein luistelija, niin hänen peliälynsä, sijoittuminen ja syöttötarkkuus ovat vertaansa vailla. Kokeneen pelimiehen otteet kertovat rauhallisuudesta ja tuovat varmuutta myös Veiterän nuoremmille hyökkäyspään pelaajille. Myös Paavo ”Mosse” Huuhtanen on nostanut tasoaan kauden aikana ja tarjoaa hyvän lisän keskialueen pelin tekemiseen. Veiterä maalilla pelannut Joonas Kankkunen kiitti luottamuksesta ja pelasi tänään varmasti.