Narukerä Finaaliin

Ennakkosuosikki marssi Finaaliin

Näin torstai-aamuna seurat eivät vielä kaikki ole eilisestä kommentteja sivuilleen heittäneet, mutta selvää on että Narukerä marssi Finaaliin (11.3.2023 klo: 19.30 Pori) ja Akilles jatkaa pronssiottelussa.

Mikkelissä kotijoukkue Kampparit murskasivat lopun 5 maalilla Veiterän peräti 9-3. Suraava ottelu tuossa sarjassa on huomenna Lappeenrannassa klo: 19.00. Veiterällä on selkä seinää vasten ja pakkovoitto on otettava jos haluaa vielä taistella pääsystä Finaaliin.

Palataan huomenna asiaan… Alla vielä seurojen mietteitä eilisestä..

Narukerä – Akilles 3-0

Voitot: 3-0 – Narukerä Finaaliin

Narukerä kommentoi Finaaliin pääsyä seuraavasti:

Finaali pelataan lauantaina 11.3 Amiko-Areenalla. Lisätietoa vielä tänään Narukerän sivustolla.

Akilles kommentoi ottelua seuraavasti:

Uppförsbacken blev för stor för Akilles i Björneborg och laget avskutar sin säsong i bronsmatch fredag 10.3.

När väl matchen började kraftigt försenad kl 20:30, inledde Akilles matchen starkt, men lyckades inte få hål på Narukeräs försvar och efter första kvarten kom hemmalaget bättre med och skapade fler målchanser i synnerhet med lyft bakom försvarslinjen. Första målet kom på ett framspel när Rasmus Arponen lite enkelt slank igenom i en situation som osade offside. Akilles hade färre målchanser i den första halvleken än motståndarna och 1-0 stod sig halvleken ut.

I inledningen av den andra halvleken drog Otto Huopalainen på sig en 10 minuters utvisning för våldsamt slag i en aningen oklar sitiation och i nästa  situation fällde Niels Främling sin motståndare och Malaska dömde utvisning och straff. Iikka Lempinen räddade straffen, men Akilles spelade i cirka nio minuter med två man utvisade. När Akilles blev fulltaligt hade laget ett visst momentum när björneborgarna visade tydliga tecken på nervositet. Tyvärr lyckades inte borgålaget utnyttja läget för att kvittera matchen och när 2-0 målet kom i den 77e spelminuten började orken tryta för bortalaget.

Akilles lyfte upp flera spelare och jobbade hårt, försökte hitta möjlighet till reducering, men som det ofta går resulterade det i 3-0 efter en kontring på ett snabbt slaget frislag.

Glädjen var stor i Björneborg och skadeglädjen kanske ännu större bland vissa lokala förmågor, då de tillresta borgåsupportrarna styrde stegen mot Forsbloms buss.

Årets bandyligafinal spelas således i Björneborg, om bara vädret hålls kallt och mulet så att isen säkert håller. För motståndet står antingen Kampparit eller Veiterä. Kampparit tog på onsdag en övertygande seger, leder serien 2-1 och kan avgöra serien på fredag i Villmanstrand.

Kampparit – Veiterä 9-3

Voitot: 2-1

Kampparit kommentoi ottelua seuraavasti:

Kampparit otti vahvan peliesityksen päätteeksi toisen kiinnityksen Bandyliigan välieräsarjassa keskiviikkona kotikentällä Hänskissä.

Kampparit murjoi Lappeenrannan Veiterän suurinumeroisesti 9-3 (3-1) yli 600 katsojan edessä.

Päävalmentaja Olli Manninen oli ottelun jälkeen todella tyytyväinen, mutta muistutteli, että nyt pelataan välieräsarjaa.

-Totta kai tällainen voitto maistuu hyvältä, mutta se on vain yksi kiinnitys. Perjantaina on edessä kova peli, jäähdytteli Manninen.

Kampparit ja Veiterä ovat nyt kohdanneet kolmasti ja voitot ovat Kamppareille 2-1. Fiinaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Keskiviikon iltaottelu oli mikkeliläisen jääpalloilun juhlaa. Alun hienoisen takertelun jälkeen ottelu oli Kamppari-ryhmän hallussa.

Rasmus Kettunen oli jälleen vauhdissa. Keskiviikkona maaleja syntyi kaksi.

Hyvän ottelun pelannut Rasmus Kettunen tuumi tyynesti, että hyvältä maistui.

­-Saatiin koko joukkueelta onnistumisia. Puolustus pelasi hyvin ja sen mukana aukesi paikkoja, sanoi Kettunen.

-Numerot nyt olivat isot. Veiterä joutui panemaan kaiken yhden kortin varaan ja meille aukesi tilaa. Hyvä suoritus meiltä.

Veiterä on luisteleva joukkue, joka piti alusta saakka vauhtia. Kettunen tietää Veiterän elkeet.

-Veiterällä on hyviä pallollisia pelaajia, mutta me löysimme lääkkeet. Nyt ei muuta kun ladataan joukkue perjantain otteluun.

Veiterä meni heti alussa maalin johtoon, ja Kamppareilta meni parikymmentä minuuttia päästä peliin kiinni.

-Veiterä tuli alussa kovaa ja sai maalin. Tuntui, että ollaanko mukana ollenkaan. Mutta kun jakso eteni, kärsivällisesti pelaamalla päästiin peliin mukaan, tuumi Manninen.

Kampparien puolustuspeli oli kunnossa. Manninen tuumii ottelun jälkeen, että puolustuspeli itse asiassa ratkaisi koko ottelun.

Samaa mieltä oli Veiterä-valmentaja Tero Nieminen, mutta tosin vain toisin päin.

-Olimme mukana 75. minuuttia, mutta sitten piti alkaa hyökätä, kun oli pakko saada maaleja, eikä puolustettu enää. Kun tuli tilaa, Kampparit käytti sen hyväkseen, sanoi Nieminen.

Veiterän maalin johto kuittaantui 24. minuutilla, kun Tomi Hauska ja Rasmus Kettunen puhkoivat Veiterän puolustuksen. Hauska syötti, Kettunen viimeisteli.

Kampparien 2-1 maalin teki mikkeliläisyleisön suosikiksi noussut nuori, vasta 15-vuotias Simo Huotelin, joka kulman jälkiruuhkassa survoi pallon maaliin.

-No se oli sellainen rynnimismaali, vähätteli Huotelin.

Kamppari-ryhmä sai maalista henkeä ja Kettunen teki juuri ennen taukoa taukonumeroiksi toisen maalinsa.

Kamppareilla oli toisen jakson edetessä kolme-neljä todella hyvää tekopaikkaa, mutta osumia ei tullut.

Manninenkin myönteli, että nousi pelko vastustajan heräämisestä.

Veiterän vauhtipeli ei kuitenkaan tuottanut minkäänlaista tulosta. Kampparit sen sijaan onnistui, kun Karo Liimatainen ryösti karvaamalla pallon ja tuikkasi maalin.

Karo Liimatainen tekee tärkeän 4-1 osuman

Veiterä pääsi vielä kaventamaan, mutta sen jälkeen alkoivat Kampparien maalintekoharjoitukset. Tuomas Liukkonen teki 5-2, Aki Manninen 6-2, Aapo Pulkkinen 7-2, Elmeri Hämäläinen 8-2 ja Santeri Laitinen 9-2.

Kampparien kahdeksas maali oli siitä erikoinen, että syöttöpisteen sai hyvän pelin pelannut maalivahti Lasse Korhonen. Pitkä avaus vapautti Hämäläisen maalintekoon.

Veiterä sai kolmannen lähinnä vain siksi, että kaikki seisoskelivat odottelemassa vihellystä 93. minuutilla.

Simo Huotelin on urakoinut useassa joukkueessa ja kasvattanut mainetta edustusjoukkueessa.

Nuori mies on myös vastustajan tarkkailussa, mikä tietää sitä, että pelitilanteissa saa ottaa osumia.

-Peli edustusjoukkueessa ja juniorijoukkueessa ei sinänsä niin paljon poikkea, kun pelaan samoja paikkoja. Junioripeleissä tulee enemmän vastuuta ja peli ei ole niin fyysistä kuin miesten pelissä.

Huotelin näkyy kentällä ja ottaa roolia kumartelematta aikamiehiä mitenkään. Asenne on kuitenkin kohdallaan ja realistinen.

-Meillä on osaavia pelaajia, jotka tekevät pisteitä. Loppupeleissä ei ole sikäli merkitystä kuka niitä tekee. Nyt taisteltiin 90. minuuttia. Oli upea voitto.

Juniori-ikäinen Simo Huotelin pelaa hyvällä otteella, eikä kumartele ketään aikamiesten pelissä. Keskiviikkona syntyi Kampparien 2-1-johtomaali.

K-Rauta Mikkeli palkitsi joukkueiden parhaina pelaajina Kamppareiden Rasmus Kettusen ja Veiterän Saku Herrasen

Veiterä kommentoi ottelua näin:

Ensimmäisellä jaksolla toteutui hyvin tämän ottelusarjan ennakkoasetelmat: Veiterä on aktiivisempi pallon hallinnassa ja pyöritti peliä – näennäisen – tehokkaasti keskialueella. Pelinrakentajat Eetu PeuhkuriTuomas Antikainen sekä halvit Ere Verhelä ja Matias Lehtonen kierrättivät palloa toisillaan ja yrittivät löytää suoraviivaisia syöttöpaikkoja Kamppien taskuihin.

Kotijoukkue puolestaan oli tiiviinä nippuna omalla kolmanneksellaan ja liberonsa Valtteri Hauskan äänekkäästi ohjaamana pidätti Veiterän pelin keskialueella.

Käytännössä tämä oli koko ensimmäisen jakson – tai ottelun koko kuva aina 70. minuutille saakka.

Veiterä kuitenkin aloitti maalinteon: jo kolmannella minuutilla Antikainen pääsi Veiterän terävän karvauspelin ansiosta kaksin Kamppi-veskari Lasse Korhosen kanssa – pallo siitä reppuun. Esityön maalin teki Samppa Äikäs.

Kampparit pääsi peliin mukaan aktiivisemmin noin 20. minuutin vaiheilla. Veiterän puolustus töpeksi 1–1-maalia ennen oikein kunnolla ja Saku Herranen oli lopulta yksin kolmea Kamppareiden mustapukuista Nazgulia vastaan… pienellä tsägällä pallon saanut Tomi Hauska siirsi pallon Rasmus Kettuselle ja peli oli tasan.

Ensijaksolla iskettiin kaikkiaan 16 kulmaa – Kamppareiden 2–1-maali syntyi kulmakikan jälkeen, jossa pallo jäi elämään Veiterän maalille ja Simo ”Simppa” Huotelin tuikkasi kotijoukkueen 2–1-johtoon. Ja vielä erän lopulla Kampparit onnistui noin 25 metristä annetun vaparin jälkitilanteesta, jossa Herranen ei saanutkaan korkealle nostettua palloa käsiinsä vaan Tuomas Liukkonen neppasi sen maalin eteen, josta Kettunen teki oivallisen koppimaalin (43. minuutilla). 3–1-numeroissa mentiin tauolle.

Kakkosjaksolla tilanne repesi

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäisen jakso sujui: Veiterä rakensi, siirteli, yritti ja pyöritti peliä – milloin laidoissa, milloin oman kenttäpuoliskon kautta. Ja milloin mitenkin. VHauska ääniohjasi omaa puolustusta ja Kampparit eivät antaneet Veiterälle mahdollisuuksia lisämaaleihin.

Pelin 56. minuutilla Veiterän liberolle kävi kauden enkä toinen virhe ja aiemmissa peleissä hieman piilossa ollut Karo Liimatainen pääsi kaksin Herrasen kanssa. Varma maali ja kotijoukkue oli jo kolmen maalin karkutiellä. Kamppareiden lahjasta ja nuorempaa ikäluokkaa edustavan Liimataisen maali jäi peli voittomaaliksi.

Jälleen pelattiin totuttun tapaan vartti ja Veiterä otti aikalisän: lisää resursseja kärkeen, alakerran kustannuksella. Se tuottikin tulosta, kun EPeuhkuri osui Johan Segermanin esityöstä: 4–2 ja 77. minuuttia taulussa.

Veiterä jatkoi peliä varsin hyökkäyspainotteisesti ja Kampparit kuittasi: 78. minuutilla Liukkonen ja 80. minuutilla myös nuori Aki Manninen osuivat ja peli käytännössä ratkesi tähän: 6–2 ja vajaa vartti peliä jäljellä. Veiterän leirissä alkoi keskittyminen perjantain kotipeliin ja lopulta taululle ilmestyi loppunumerot 9–3. Kotiryhmän maalit jakaantuivat aika monelle pelaajalle. Veiterän viimeisen teki Verhelä pelin viimeisestä tilanteesta yliajalla.

Ottelupöytis

Ottelu oli todellinen pudotuspelitapahtuma, jossa tuomarilinja oli tyyppiä ”salliva”. Mailan käyttö oli puolin ja toisin hieman railakasta, mutta onneksi selvittiin pienillä mustelmilla ja jääpussilla. Lastakipsiä ei tarvittu. Veiterälle tuomittiin kolme kympin jäähyä ja se osaltaan hieman sotki koko kentän puolustuspelaamista ja toisaalta antoi tilaa Kamppareille vyöryttää tilanteita kohti Veiterän maalia. Se siitä.