Naisten Bandyliigan Mestari 2024

Wiipurin Sudet, Lappeenranta

Sudet vei mestaruuden kymmenennen kerran kukistamalla finaalissa mestaruutta puolustaneen Akilleksen 11-0 (4-0).

Akilleksen toiveet finaalissa lepäsivät sen varassa, että joukkueen onnistuisi pitää kamppailu vähämaalisena. Maalintekokilpailussa porvoolaisilla ei ollut toiveita menestyä. Sudet painoi kuitenkin päälle heti alusta lähtien. Viiden minuutin kohdalla Anna Tiippana vei erinomaisella laukauksella kotijoukkueen 1-0 johtoon. Siihen mennessä Akilles ei juuri ollut päässyt yli puolen kentän. Jatkossa Akilles pääsi hieman mukaan otteluun. Yliote oli kuitenkin koko ajan Susilla, mutta puolisen tuntia Akilles kesti ennen kaikkea maalivahti Linda Rintalan erinomaisten torjuntojen ansiosta.

Puolen tunnin kohdalla Petra Verhelä vihdoin vei pilkulta Sudet 2-0 johtoon. Sen jälkeen kotijoukkue latoi kymmenessä minuutissa kaksi maalia lisää. Taukotulos oli 4-0, eikä voittajasta enää suuremmin ollut epäilystä. Akillekselle ei mainittavimmin ollut mahdollisuuksia kontrolloituun hyökkäyspeliin. Siinä mielessä ottelu olikin pitkälti joukkueiden aiempien tämän kauden kohtaamisten toistoa. Porvoolaisilla Elsa Oras yritti ajoittain murtautua yksin läpi, mutta tämä oli toivotonta Petra Verhelän johtamaa tiivistä Susirivistöä vastaan. Porvoolaisilta puuttuu pelinrakentaja ja sen vuoksi he tälläkin kertaa turvautuivat pitkälti Tytti Lempisen ristikkäissyöttöyrityksiin.

Sudet on luistelussaan ja pelinrakentelussaan jatkuvasti selvästi porvoolaisia edellä, ja kun pelaajamateriaalikin on varsin laajaa, voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Kuntopuolikin lappeenrantalaisilla on kovempi, joten tälläkin kertaa toisella jaksolla numerot repesivät entisestään – huolimatta Linda Rintalan urheasta taistelusta. Loppunumerot ansaitusti Susille 11-0.

Susien pelin sielut olivat tänäänkin Susanna Simola (5 maalia), Joanna Nykänen (0+4) ja Petra Verhelä, joka alakerrasta ehti vielä tykittämään hattutempun. Heidän ohellaan parhaiten onnistuivat Anna Tiippana ja Fei Ikonen. Akilleksen parhaat olivat edellä mainitut Linda Rintala ja Elsa Oras.

Yleisöä oli kentän laidalla naisten finaalitapahtumassa kohtuullinen määrä. Tästä on hyvä parantaa seuraavina vuosina

Teksti: Jääpallon Ystävät / Tuomas Hoppu

BandyliigaToimitus onnittelee Mestareita – Onnea!