Lappeenrannan Veiterä

Suomen Mestari 2023-24

VEITERÄ – Lappeenranta

Veiterä kukisti Kisapuistossa pelatussa loppuottelussa Porvoon Akilleen lukemin 3-1 (1-1).

Ottelun alku oli hyvin odottavainen ja molempien joukkueiden otteista näkyi selvästi, että riskejä ei oteta ja virheitä halutaan välttää. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina 27. peliminuuttiin asti. Veiterälle tuomittiin kulmalyönti ja etukikan kautta Joonas Peuhkuri pelasi pallon Samppa Äikkäälle, joka siirsi pallon verkon perukoille.

Ainoastaan puolitoista minuuttia tästä ja Akilles tuli tasoihin. Rasmus Kettunen pääsi karkaamaan Veiterän puolustukselta ja sijoitti pallon Joonas Kankkusen jalkojen välistä maaliin. Lukemista 1-1 siirryttiin myös tauon viettoon.

Toisella puoliajalla vesisade yltyi, mutta silti palloa pystyi liikuttamaan paremmin jäätä pitkin. Haastavissa olosuhteissa Veiterä oli hivenen terävämpi ratkaisevissa tilanteissa, ja onnistui tekemään mestaruuteen tarvittavat maalit.

Voittomaalin ottelussa iski nuori Paavo Simpura, joka jo aikaisemmin tänä talvena oli voittamassa P17-ikäluokan MM-kultaa, kun ottelua oli takana runsas tunti.

– Aika hyvältä tuo tuntui. Joonas Peuhkuri pääsi etenemään päätyviivaa pitkin ja syötti pallon maalin eteen, josta onnistuin sohimaan sen sisään. Ja sitten juhlittiin, sanoo Simpura.

Viimeisen niitin ottelulle iski Joonas Peuhkuri, kun ottelukello näytti 73 minuuttia. Akilleella oli vielä kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua mahdollisuus kaventaa, mutta kotijoukkueen loistavasti pelannut maalivahti Joonas Kankkunen torjui Iisakki Kaivolan rangaistuslyönnin ja sinetöi loppulukemiksi 3-1.

– Tämä oli tyypillinen pienten marginaalien peli. Pienet huolimattomuusvirheet kostautuivat ja samalla täytyy myöntää että Veiterä oli tänään napsun verran parempi ja käytti paikkansa hyväksi, sanoo Akilleen valmentaja Juha Laitinen.

Veiterä Juhli

– Fiilikset on tosi hienot, ei paljon paremmalta voisi tuntua. Hieno ja tasainen kausi ja onneksi se päättyi näin ja saatiin se mikä ansaittiin. Toisella puoliajalla jää pysyi pidempään hyvässä kunnossa ja se oli ehdottomasti meidän etu. Pystyimme pelaamaan jäätä pitkin ja olimme siinä minusta selkeästi Akillesta parempi, sanoo Veiterän valmentaja Joonas Ylä-Outinen.