Kampparit Finaaliin

Kampparit ryösti jälleen voiton Lappeenrannasta, matka jatkuu Finaaliin!

Mikkelin Kampparit vei väkisin voiton perjantain ottelussa Veiterää vastaan, lukemin 3-6. Samalla Kampparit jatkaa Bandyliiga finaaliin. Topi Saukkonen oli ottelun hahmo, viimeistellen hattutempun.

Kuten Jääpallon Ystävät toteavat: ”Finaalissa kohtaa 2 parasta Suomalaista jääpallojoukkuetta” eli Kampparit ja Narukerä.

Alla vielä seurojen mietteet pelatusta välierästä

Veiterä – Kampparit 3-6

Voitot: 1-3, Kampparit Finaaliin

Veiterä kommentoi ottelua näin:

Neljäs välieräsarjan ottelu päästiin pelaamaan erittäin hyvissä olosuhteissa ja ilmassa väreili suuren urheilujuhlan tuntua kun Veiterän talkooväki saapui Kisapuistoon valmistelemaan ottelua.

Ensimmäinen tappio koettiin jo ennen peliä: paikalliset pitkäkyntiset olivat ryöstäneet Veiterä-kioskin. Kaikki (paitsi grilli) oli mennyt: pohjakassa, kahvit ja keitin, makkarat – jopa pääsyliput kohta alkavaan matsiin. Harmillinen takaisku, josta Veiterän kekseliäs talkooporukka kuitenkin selvisi hyvin. Kioski palveli noin 250 bandyjännäriä koko pelin ajan.

Päätuomari Gustafsson vislasi pelin käyntiin ja pian oltiin jo Veiterän päädyssä: aivan rankkarialueen rajalta, pienestä kulmasta Kimmo Huotelin pääsi sihtailemaan vaparia ja sen jälkitilanteesta Tuomas Liukkonen teki ensimmäisellä peliminuutilla avausmaalin.

Taas mentiin hetki ja Liukkosen avaamasta ovesta Kamppien parhaana tänään palkittu Topi Saukkonen iski kaukolaukauksen ohi Joonas Kankkusen: 0–2 ja huhhuh. Vaan eipä mitään! Aloituksesta seurannut hyökkäys ja Veiterä kaventaa – Tuomas Antikainen päätti maalin edestä sähäkän hyökkäyksen, esityön maaliin teki Joonas Peuhkuri.

Alku oli räväkkä ja ensimmäisen jakson aikana nähtiin todennäköisesti paras jääpalloa tällä kaudella Kisapuistossa: Kamppareiden puolustus oli todella tiivis nippu ja Veiterä oli aavistuksen enemmän aktiivisempi pallon kanssa, pyöritti omaa syöttöpeliään keskialueella ja yritti heilauttaa Kamppi-puolustuksen sivuittaisliikkeeseen. Ei auttanut, vaan reilun puolen tunnin kohdalla Kamppareiden Korhonen teki kulmurin jälkitilanteesta illan toisen ja taukonumerot 1–3.

Veiterä jäähyili toisella jaksolla

Veiterä lisäsi hyökkäysaktiivisuuttaan toisen jakson alussa. Tilanteita saatiin painettua kohti hyvin pelanneen Kamppari-veskari Lasse Korhosen maalia, mutta lisäosumia ei saatu. Sen sijaan Veiterälle sattui heikompi jakso vajaan tunnin pelin jälkeen ja Rasmus Kettunen astui ratkaisijan rooliin: 1–4 ja 1–5 -maalit syntyivät terävistä vastahyökkäyksistä, joiden taustalla oli Veiterän hieman yli menneet hyökkäystilanteet.

Veiterä otti aikalisän tunnin kohdalla ja lähti vielä rynnistykseen kohti finaalipaikkaa – joukkue taisteli armotta ja armotta toimivat myös oikeudenjakajat. Ensin Paavo Huuhtanen riuhtoi itselleen kiinnipitojäähyn ja hetken perästä Eetu Peuhkuri pelasi väkivaltaisesti laidassa ja teki Mosselle seuraa. Joukkue oli kahden vajaalla. Peukurin jäähystä Kampeille tuomittiin tietysti vapari, jonka annon Niklas Valtanen haisteli hyvin, kiitti pallosta ja iski kaaren päältä maaliin: 2–5.

Kavennusmaalista pelattiin noin kymmenisen minuuttia ja Kampparit nosteli palloa pois omalta puoliskotaan kohti yksittäistä kärkeä. Ere Verhelä innostui hyppäämään ilmapalloon ja otti taitavasti pallon alas korkealla mailla: siitä sabotaasikymppi ja istumaan. 82. minuutilla, Veiterän pelatessa vajaalla, Veiterän parhaana palkittu Matias Lehtonen oli hyökkäyspäässä terävänä maalin edustalla ja nostatti tunnelmaa kotiyleisön keskuudessa. Enää oltiin kahden maalin päässä!

Veiterän kiihkeä kiri päättyi Kamppareiden Saukkosen ampumaan kulmaan pelin 87. minuutilla ja hattutemppunsa oli valmis. 3–6-tilanne kuumesi Veiterän pelaajia ja osalla vihreäpaidoista läikähti tunne yli. Kampparit marssi voitoin 3–1 Bandyliigan loppuotteluun ja Veiterän poikien on nyt syytä nollata tämä ja keskittyä huolella tulevaan arvo-otteluun pronssimitaleista Akillesta vastaan ensi viikon perjantaina.

Neljännen välierän ottelupöytäkirja

Kampparit kommentoivat Finaaliin pääsyä näin:

Ottelu alkoi Mustien salamamaalilla Tuomas Liukkosen viedessä omansa johtoon ennen kuin peliajan ensimmäinen minuutti ehti täyttyä. Muutamaa minuuttia myöhemmin ottelun sankari, kolmen maalin mies Topi Saukkonen vei Kampparit kahden maalin johtoon Tumppu Liukkosen syötöstä.

Veiterän Tuomas Antikainen kavensi pelin 1-2:een pian tämän jälkeen ja Veiterällä oli hyvä jaksonsa. Se loi paikkoja, mutta tehot jäi piippuun Kamppareiden puolustuksen pitäessä hyvin.

Puolen tunnin kohdalla Topi Saukkonen tälläsi kulmasta 1-3:een, joka jäi taukonumeroiksi.

Toista jaksoa väännettiin noin vartti, kunnes Rasmus Kettunen käytännössä ratkaisi ottelu kahdella maalillaan. Taululla komeili reilun tunnin kohdalla jo vakuuttavat 1-5-numerot. Aikalisän ottanut Veiterä muutti peliään, ja onnistui jäähyilyn lisäksi kaventamaan kahdesti (67. ja 82. min) kunnes Topi Saukkonen iski lopullisen niitin Kampparivoitolle kulmalyönnistä.

Kamppariluotsi Olli Manninen oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies

– Tuntuu kyllä todella hyvältä! Meidän peli saatiin kauden parhaaseen kuosiinsa tärkeällä hetkellä. Tällaisessa pitkässä sarjassa parempi voittaa ja niin mielestäni kävi nytkin. Oltiin tänään valmiita katkaisemaan sarja ja onnistuttiin siinä hienosti.

– Meidän joukkue on hieno koostumus, upea kokenut kaarti ja varsin ratkaisevissa rooleissa peräti 7 juniori-ikäistä pelimiestä jotka ovat saaneet kasvaa ja kehittyä upeassa ympäristössä kokeneiden pelimiesten mukana.

– Saadaan viettää viikonloppu huilaten perheiden parissa ja aloitella sen jälkeen valmistautuminen Porissa ensi lauantaina pelattavaan finaaliin.

– Päivän peliin Veiterä lähti vähän kuin meidän aseilla – puolustuksen kautta, muuttaen peliään selvästi passiivisemmaksi. Hienosti pystyttiin löytämään aseet ja viemään tärkeä peli!

Sekä ottelujärjestäjän palkintoraati. että Kamppareiden joukkue valitsi ottelun parhaana pelaajana Topi Saukkosen

BANDYLIIGAN FINAALI PELATAAN PORISSA LAUANTAINA 11.3.- NARUKERÄ-KAMPPARIT

KAMPPARIT JÄRJESTÄÄ ENSI VIIKON LAUANTAINA PELATTAVAAN FINAALIIN TARVITTAVAN MÄÄRÄN FANIBUSSEJA – SEURAA ILMOITTELUA!