Kalliossa ongelmat jatkuu

HIFK vs Veiterä – PERUTTU!

Valitettavasti myös sunnuntain HIFK – Veiterä ottelu on jouduttu perumaan. Syy peruuttamiselle on sama kuin 125-juhlaottelun, Brakun jäätä ei edelleenkään olla saatu pelikuntoon. Tiedotamme kun uusi ajankohta matsille on tiedossa.


Apulaispormestarin viesti twitterissä

HIFK ei ole saanut mitään virallista tietoa miten, miksi, koska, miten, kuka korvaa – tai yleensä yhtään mitään mitä seura olisi voinut kertoa omille jäsenilleen, junioreiden vanhemmille tai edustusjoukkueen otteluiden katsojille. Arhinmäki kuitenkin kommentoi asiaa sosiaalisessa mediassa 🙂

Arhinmäki on liikuntamiehiä? vai onko? ja oikeasti tasapuolinen kaikille?

  • Arhinmäki valittiin Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestariksi elokuussa 2021
  • Arhinmäki on toiminut valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajana vuodesta 2019 alkaen
  • Kontula – jälleen remontti talvella – miksi ei kesällä?
  • Lassila – Koneet hajoavat aina jäädytyksen aikana? Huolletaanko, tai testataanko niitä koskaan?
  • Braku – Kentälle asennettu vääränlainen jalkapallopinta
  • Jätkäsaari – Meri ongelma? Miten Porvoossa? Espoossa tai luonnonjäät pitkin etelärannikkoa onnistuvat – mutta Helsingissä ei edes tekojää?

Taustaa liittyen Kallioon

Kesälle 2021 suunniteltu mittava remontti viivästyi, ja Brahen kentän uusiminen alkoi vasta syksyllä 2021. Tämä tarkoitti sitä, että HIFK joutui pelaamaan koko kauden 2021-2022 evakossa Oulunkylässä.

HIFK-Bandyn toiminnan kannalta tämä 10 vuotta jatkunut Kallion kenttään liittynyt sählääminen ei ole hyväksyttävää ja ratkaisu asiaan pitäisi vihdoin löytyä. Meidän kotikenttämme, ja hermokeskuksemme on Kallion kenttä, pyöritämme siellä kahvila & vuokraus- ja teroituspalvelua,sekä houkuttelemme ihmisiä Kallioon aivan eri tavalla kuin evakko Oulunkylään, sanoo HIFK-Bandyn puheenjohtaja Erik Hörhammer.


Nyt suurin ongelma on väärä pelialusta

Yksi remontin uudistuksista liittyi pelialustaan. Kaupunki oli päättänyt uusia kentän pinnan niin, että talvisin jäänteko olisi helpompaa, ja jäälle pääsisi jo aikaisemmin. Kuitenkin kaupunki ilmoitti, että kesken urakkasuunnittelun Kulttuuri- ja vapaa-ajan apulaispormestari oli saanut Jalkapalloväeltä palloliittoa myöden “vaateen” korvata vanha tekonurmi uudella modernilla versiolla. Versio tietysti uusimmasta mallista mitä jalkapalloon on tarkoitettu. BandyliigaToimituksen saamien tietojen mukaan, Arhinmäki apulaispormestarin asemassa myös sai suunnitelmat muutettua, jalkapaloilijoiden toiveiden mukaiseksi.


Kallioon asennettua joustonurmea ei ole jäädytetty missään maailmassa

Ymmärrämme, että apulaiskaupunginjohtaja Paavo Arhinmäki (vasemmisto) halusi parasta jalkapallon kannalta Kallioon. BandyliigaToimituksen mielestä tällainen tekonurmi oli uhkapeliä, koska kukaan ei ole koskaan ennen yrittänyt tehdä jäätä juuri tällaiselle pinnalle. Ikävintä on se, että tämä asia ei painanut Arhinmäen päätöksessä mitään, vaikka siitä erikseen oli mainittu asiaan liittyvissä kokouksissa BandyliigaToimituksen saamien tietojen mukaan.


Nyt kenttää ei olla osattu, tai onnistuttu vanhoilla keinoilla jäädyttämään

Pahin skenaario toteutui, koska ohuella langalla tässä oltiin alusta alkaen. Asiantuntijoilla, tai HIFK:n jääpallotoiminnalla ei asiassa ollut mitään merkitystä. Palloliitto, ja Jalkapalloilijat olivat tärkeämpiä – tässä kohtaa voidaan mainita, että Helsingissä Arhinmäki tunnetaan yleisesti jalkapallon läheiseksi ystäväksi.

Kallion kenttää talvisin käyttävät jääpalloilijat, ja luistelijat ihmettelevät kuitenkin, että Kallion kentän käyttöaste on talvisin suurempi kuin kesällä.

HIFK:lla on normaalia liiketoimintaa kentällä, jota nämä kaupungin toimet eivät mitenkään ole tukeneet – Menetetyt eurot ovat HIFK:n toiminnalle elintärkeitä. Minkäänlaisia korvauksia asiasta on turha edes haaveilla. “Pipolätkän” pelaajat myös odottavat, koska kenttä avataan?

Osa kentällä kävijöistä on miettinyt oliko Arhinmäellä talvi käytön edistäminen mielessä ollenkaan päätöstään tehdessä?


Leave a Reply