HIFK Yllätti juhlaottelussa

BandyliigaToimitus paikalla

Minulla oli mahdollisuus olla työtehtävissä eilen tuossa HIFK-Bandyn 125v-juhlaottelussa Akillesta vastaan. Muuten järjestelyt ottelussa olivat kohdallaan, mutta sää kyllä verotti katsojamäärää, ja teki välillä ottelun seuraamisen lähes mahdottomaksi. Taivaalta tuli räntää, vettä, lunta ja tuuli kuin merellä.

Ensin sivustoon liittyen…

Ensin täytyy pyytää anteeksi heiltä jotka ovat tämän kauden aikana loukkaantuneet kirjoituksistani. En yleensä hyökkää yksittäisiä pelaajia kohtaan. Tilanteita tai tapahtumia kylläkin. Näkemäni saattaa joskus poiketa jonkun toisen näkemästä, mutta näkemys on minun, ja täällä sivuilla myös BandyliigaToimituksen näkemykset ovat meidän omia näkemyksiä tilanteista – niin kuin me tulkitsemme sääntöjä.

Osaamme toki pyytää anteeksi jos toteamme ylittäneemme ”rajat”. Näin tein myös tavattuani Antti Malaskan Botnia – HIFK ottelun jälkeen seuraavan kerran. Sinänsä näkemykseni eivät olleet vääriä, mutta tunteet sääntöjen tulkinnasta veivät minut liian syvälle – Kiitos Antti että otit anteeksipyyntöni vastaan – Kunnioitan sinua.

Minua on syytetty myös väkivallalla lietsomisesta, ja totean että kannan vastuun, ja en missään nimessä kannata väkivaltaa, mutta sanonta ”isän kädestä” on enemmän vanhempien ihmisten käyttämä ”toteamus” kun sanat eivät enää nuorukaisiin tahdo riittää. En edelleenkään muuta näkökantaani asiassa, mutta pyydän anteeksi jos joku yhdistää tämän väkivallan lietsomiseen.

BandyliigaToimituksen kirjoituksia on myös ”kerrottu” tulevan Suomen Jääpalloliiton liittohallituksen jäsenen Joni Hildénin kynästä. Tunnen kyllä Jonin, kuten jokaisesta seurasta, tai jääpallon parissa toimivassa tahossa olevia ihmisiä. Joni Hildén ei ole kertaakaan kirjoittanut sivustollemme uutista, tai muutakaan tekstiä.

Bandyliiga-sivusto on täysin minun perustama, kehittämä, ylläpitämä sivusto, 100% omilla varoilla, ja omalla panoksella. Saan kuvia, ja tilastoja, yms materiaalia seuroilta, kuvaajilta ja jääpallon seuraajilta, seurojen valmentajilta, ja tuomareilta. Heitä tässä muutamia jääpallo-ihmisiä mainitakseni: Tuomas Hoppu, Pekka Huovila, Nina Latosuo, Ville Koskiniemi, Mikko Saarisalo, jne.. (Anteeksi jos joku tässä unohtui mainita!)

HUOMAUTAN siis ettei sivusto ole jääpalloliiton tai itse Bandyliigan itsensä pitämä sivusto, vaan edelleen 100% minun, ja minun maksama, ja minun tekemä – apujoukkojen avulla kuitenkin. Kaikki mitä sivuilla kirjoitetaan tai kerrotaan, on 100% BandyliigaToimituksen ajatuksia, ja näkemyksiä – ei Suomen Jääpalloliiton!!

Tämä asia on tuotu ja tuodaan esille, heti kotisivujemme ensimmäisessä osiossa YLEISTÄ! Emme ole emmäkä tule väittämään olevamme mitään muuta, kuin BandyliigaToimitus ja www.bandyliiga.fi-sivusto.

Emme ole vielä antaneet edes mainostajille paikkaa sivuiltamme, vaikka niitä on jo kysytty!

3 vuoden, 36 kuukauden, lähes 160 viikkoa, ja tuhansia tunteja olen sivustoa kehittänyt, käsin syöttänyt tietoja! Paljon saanut lukijoita, seuraajilta, Pelaajilta, Vanhemmilta kiitosta! Kiitos Teille kaikille soitoista, viesteistä, kirjeistä! Valitettavasti en ole kaikkien mieleen, ja pahoittelen – toivon kuitenkin että itse sivut ja sen sisältö on suurempaa – kuin viha minua tain minun tulkintojani kohtaa.

Jääpalloa etua, ja tulevaisuutta (historia huomioiden) ajatellen

Pasi Virtanen, Päätoimittaja

Palataan takasin itse asiaan:

HIFK – Akilles 6-3

Ennen ottelun alkua palkintojen jako

Ottelun alussa pelaajat hieman kylmettyivät, kun Kuuluttaja Joni Hildén luetteli HIFK:n 125v-palkittuja henkilöitä. Kaikille palkituille tässä kohtaa Onnittelut!

Teikkauksessa puolia vaihdettiin, ja HIFK sai myötätuulen taakseen (myräkkä), josta varmasti tulisi olemaan hyötyä. Jää oli niin hyvä kuin Helsingin kaupungin kentänhoitajat vaan olivat pystyneet tekemään. HIFK:n Joukkueenjohtaja Ari Kukkonen vietti jäällä ennen ottelun alkua tovin, kentänhoitajien hioessa kenttää kuntoon – Heille kaikille suuret kiitokset – jää oli niin hyvä kun se vain pystyi tuossa säässä.

Ottelun alku

HIFK aloitti myötätuulessa todella vahvasti, ja taisteli joka pallosta. Akilles oli jopa hätää kärsimässä, ja ehkä jopa yllättynyt HIFK:n agressiivisesta pelaamisesta, ja hyökkäämisestä. 24 minuuttia oli pelattu kun taululla jo 3-0 tilanne, katsomossa Kingit lauloivat, ja Porvoolaiset olivat hiljaa(oliko paikalla edes Porvoolaisia?). (maalintekijät: Aku Ojanen x 2, ja Paluun kentälle tehnyt Jaakko Liukkonen)

Kun katsoi live-lähetyksenä Akilles-HIFK ottelun huusivat Trömpperit 95% huudoista vastustajalle halventavia huutoja, mutta toisin oli tänään Kalliossa. Kingit kannustivat ensiminuuteista alkaen omiaan. Ottelun tuoksinnassa kyllä muutamia huutoja vastustajalle kuultiin, ja varsinkin loppua kohden päätuomarille huudot lisääntyivät – syyttä? emme ota kantaa!

Vielä ennen taukoa HIFK lisäsi taukoluvuiksi 5-0, siis todella 5-0! (Maalintekijöinä: Otso Ikävalko, ja nuori Iiro Väkiparta)

Toinen jakso

Ottelun tauolla kuuluttamossa vieraili muutama jääpalloihminen, jotka kaikki veikkasivat Akilleksen ottavan HIFK:n kiinni tulevalla toisella jaksolla myötätuulen turvin.

Akilles aloittikin todella vauhdikkaasti ja ”ennustukset” näyttivät toteutuvan. Akilles painaa päälle, ja 53 minuutilla Joakim Nordström iskee taululle 5-1 lukemat. Nytkö ottelu kääntyi?

Tommi Niittylä ottaa 10 minuutin jäähyn, ja HIFK:n peli rauhoittuu – eikä Akilles saakkaan enää tuota hurrigaania pyörimään mikä pyöri toisen jakson ensimmäiset 10 minuuttia..

Peli jatkuu tosin Akilles painotteisesti, mutta paljon tasaisempana vaikka HIFK:n Aleksi Hilmola joutuu jäähylle, heti Niittylän jäähyn lopuksi.

Ottelun sinetti leimataan kulma tilanteesta 81 minuutilla kun nuori Iiro Väkiparta iskee toisen osumansa ja HIFK:n jo 6-1 johtoon. Kuuluttamossa jännitetään oliko tämä ratkaisu?n Uskaltaako sen jo sanoa ääneen?

82 minuuttia on pelattu kun Joakim Nordstöm lyö hienosti ylänurkkaan tilanteeksi 6-2, Matti Vainion syötöstä. HIFK ei kuitenkaan tänään anna periksi tai taivu. Tämä näkyy heti seuraavissa tilanteissa, ja ainakin kotiyleisö saa tästä voimia laulaa oikeen sydämensä kyllyydestä!

Ottelun loppulukemiksi 6-3 aivan lopussa kaunistelee Akilleksen Filip Svennas, Otto Huopalaisen syötöstä.

Jos HIFK pystyy pelaamaan tällaista peliä, ja taistelemaan samalla tahdolla kuin tänään, saatetaan Baddyliigassa nähdä vielä mielenkiintoisia otteluja – aprikoivat kuuluttamon työntekijät.

Tänään kuitenkin kotijoukkue onnistuu lähes kaikessa, ja on aika kunnioittaa 125v seuraa – Onnea! BandyliigaToimitus onnittelee koko HIFK:n organisaatiota tänään – Juhlapäivänänne!

Onnistumisen ottelun jälkeen myönsi myös Akillesvalmentaja Juha Laitinen, ja harmitteli HIFK:n paremmuutta tässä olosuhteessa.

Kuitenkin HIFK:n kuuluu kiittää Kannattajia, kuten he ottelun jälkeen tekivätkin hienosti – koko joukkue suuntasi katsomon eteen ja he Kiittivät Kingejä kannustuksesta!

Tässä kohtaa eritysmaininta Petra Verhelälle

Ottelun toisena linjatuomarina viilletti Petra Verhelä. Hänen luistelua, sijoittautumista, ja viheltämistä oli ilo katsoa. Hän vihelsi selkeästi, näytti asiat selkeästi, ja ei taipunut isojen garbaasien valittaessa päätöksistä. Loistava suoritus ainakin kuuluttamon henkilökunnan mielestä. Palautteen annoimme jo ottelun päätuomarille, ja terveiset Petralle!

Kuitenkin asia on nostettava tässä vielä esille, koska tuomarit saavat yleensä haukkuja (myös minulta), joten kehut ovat kyllä myös annettava kun siihen on aihetta! BandyliigaToimitus toivoo, että Petra jatkaa hyvin alkanutta tuomarin uraa, ja tuo myös rohkeutta muille naisille hakeutua erotuomarikursseille!

10+ suoritus Petra – Hienoa ja tsemppiä loppukauteen…

HIFK kommentoi ottelua mediassa todella lyhytsanaisesti: Röda juhlii 125-vuotiasta HIFK:ta 6-3 voitolla Akilleksesta.

Akilles ei kommentoinut tappiota mediassa mitenkään. Kuitenkin Timo Pasanen/Uusimaa kirjoitti hyvän uutisen Uusimaan sivuille. Tässä muutama nosto:

Kahden yli satavuotiaan seuran kohtaaminen jääpallossa herättää aina tunteita. Erityisesti HIFK:n ja Akilleen kohtaamiset ovat olleet aina merkittäviä otteluita. Helsinkiläisryhmällä oli muistissa Porvoossa hävitty edellinen peli, joten voitto oli IFK:n mielessä 125-vuotisjuhlapelissä Helsingin Kalliossa.

Kotijoukkueen kannattajaryhmä piti suomalaisittain ihan hyvää rytmiä ja meteliä kentällä. Vierasjoukkueelta ei kuultu pihaustakaan.

Helsinkiläisjoukkue näytti kyllä Akilleen ryhmälle kaapin paikan. Kotijoukkue löi paljon pitkiä palloja Akilleen maalille ja lähti sitten tappelemaan pallosta.

Alta pääset Timo Pasasen kirjoittamaan – Uusimaan Uutiseen (Maksullinen)