HIFK vahvistaa rivejään

Sokolov Kampparipaidassa

Ilia Sokolov pukee HIFK-paidan päällensä

HIFK:n vahvuuteen on liittynyt Porvoon Akilleksessa viime kaudella pelannut Ilia Sokolov. Ennen Akillesta Sokolov pelasi kaksi kautta Mikkelin Kamppareissa. Sokolov on 30-vuotias keskikenttäpelaaja, jonka kasvattajaseurana on Vodnik Venäjän Arkangelista.

BandyliigaToimitus tapasi Oulunkylässä Sokolovin, ja kysyimme miten hän saapui takaisin Suomeen?

HIFK otti yhteyttä ja viikossa HIFK:n Ari Kukkonen oli hoitanut tarvittavat viranomaisluvat, selvitykset ja seuran kutsun, joten kaikki tapahtui todella nopeasti. On hienoa päästä takaisin Suomeen, ja Bandyliigaan. Itsellä jäi viime kaudesta hieman haikea olo, vaikka voitimme Akilleksessa Suomen mestaruuden, mutta koronan aiheuttamat tyhjät katsomot olivat tunnelmalle tuhoisat.

Odotan paljon tulevalta, ja pyrin auttamaan HIFK:ta parhaani mukaan, ja uskon että yleisön kannustus saa minutkin syttymään.

Millaisena näet HIFK:n rosterin?

Meillä on hyviä pelaajia, ehkä hieman nuori joukkue, mutta taitoa kyllä löytyy. Tulemme varmasti olemaan muille Bandyliigaseuroille hankala vastustaja. Itse en näe omaa rooliani pisteiden tekijänä, vaan enemmän joukkuetta kokonaisuudessa auttavana, ja nuoria opettava pelaaja.

Mitä tiedät HIFK:sta?

Olen pelanut HIFK:ta vastaan sekä Kamppareissa, että Akilleksessa ja mielestäni HIFK on fyysinen joukkue. Tämä sopii myös minulle, koska pidän fyysisyydestä ja nyt saan varmasti näyttää sen myös HIFK-paidassa. Tiedän myös että HIFK.lla on pitkät perinteet jääpallossa, ja seura on eniten mestruuksia saalistanut joukkue.

On ollut hienoa päästä seuraan, ja minut on hyvin otettu vastaan – joten tulkaa katsomaan HIFK:n pelejä, siellä näette sitten minunkin pelaavan.

Tietojemme mukaan Sokolov pelaa ensimmäisen ottelun HIFK-paidassa jo tänään Varkaudessa, WP35 vastaan…

Leave a Reply