Ensimmäinen naistuomari Bandyliigassa

Pahoittelemme Petra Verhelälle, että tämä uutinen tulee myöhässä

Petra Verhelästä tuli perjantaina 17.12.2022 ensimmäinen nainen, joka on toiminut erotuomarina jääpallon pääsarjatasolla. Verhelä toimi avustavana tuomarina Bandyliigan ottelussa Veiterä-WP 35 (lopputulos 16-0).

Petra Verhelä, joka on Lappeenrannan erotuomarikerhon jäsen, on toiminut jääpallon erotuomaritehtävissä noin kymmenen vuoden ajan. Kokemusta on kertynyt aina nuorimmista juniorisarjoista Nuorten Bandyliigaan asti.

– Aloitin itse asiassa erotuomarin tehtävät jalkapallon puolella ennen kuin siirryin jääpallon pariin. Isäni Jouni on myös toiminut Bandyliigassa erotuomarina – sillä on varmasti myös ollut merkitystä valintaani, Verhelä kertoo.

Mikä erotuomarin tehtävässä kiinnostaa?

– Haastavuus. Tykkään haasteista ja erotuomarin hommassa on haasteita ihan riittävästi. Tietenkin toivon että saan vastuuta myös kansainvälisesti ja olenkin tammikuussa lähdössä T17-ikäluokan MM-kisoihin Ruotsiin, Verhelä sanoo.

Petra Verhelä on tällä hetkellä melkoinen outolintu sillä muita aktiivisia naistuomareita ei ole viime vuosina juurikaan tullut vastaan.

– Toivottavasti pystyn esimerkilläni kannustamaan muita tyttö- ja naisia tuomaritehtävien pariin.

BandyliigaToimitus onnittelee Petraa, ja toivoo että näemme jatkossa lisää naiskauneutta myös tuomaritehtävissä

Leave a Reply