Viikonlopun jääpalloilut

Puretaan hiukan tapahtumia

Ensimmäisenä on kunnia esitellä Suomen viimeisimmät Maailmanmestarit – P17 Mestarit

huoltaja: Niiranen Tom

17-vuotiaiden MM-kultaa kotikisoissa! HUIKEA!

Loppuottelussa kaatui Ruotsi jatkoajalla lukemin 2-1.

Alla Tuomas Hopun hieno raportti ottelusta:

Suomi aloitti ottelun hyvin, mutta yksi puolustuksen virhe antoi Ruotsille 1-0 etumatkan. Suomella oli avausjaksolla hieman enemmän maalintekopaikkoja kuin Ruotsilla, mutta siinä määrin tarkkaan pelattiin, ettei avopaikkoja kertynyt kummallekaan. Suomi sai myös seitsemän kulmalyöntiä avausjaksolla ja ne olivat vaarallisempia kuin aiemmin turnauksessa. Lisämaaleja ei avausjaksolla kuitenkaan nähty.

Takaa-ajoasemasta huolimatta ei Suomi toisella jaksolla hätäillyt. Pienen lumentulonkin haitatessa hiljalleen peliä Suomi yritti pelata pitkää palloa, mutta yksinäinen kärkimies ei ruotsalaisten puristuksessa tuntunut paljoa painavan.

Kun parikymmentä minuuttia oli jäljellä joutui Suomen Kasperi Kumela jäähylle. Suomi joutui odottamaan jäähyn loppuun kulumiseen saakka, ennen kuin se voisi panostaa enemmän hyökkäykseen. Valmennusjohto ehti jo pyytää aikalisää, kun Suomi sai kulmalyönnin. Suomalaiskatsomon riemuksi Niilo Puhakainen iski Olavi Erkkilän antaman kulman verkon perille ja peli oli tasan. Pelikellossa oli silloin pelattuna 80 minuuttia.

Varsinaisen peliajan lopussa Ruotsi heitti pitkää Suomen maalin edustalle, mutta maalivahti Iivo Korhosen ja libero Eelis Arposen johdolla taistellut Suomen puolustus kesti ruotsalaisten yritykset. Mentiin sudden death -jatkoajalle. Sitä ei ehditty pelata kuin vajaat kolme minuuttia. Jere Immonen nosti pitkän pallon Ruotsin maalille ja Oskari Kokko vispasi ilmasta pallon ohi loistavasti koko ottelun torjuneen ruotsalaisvahti Theo Benkeliuksen. Suomalaisten voitonjuhlat saattoivat alkaa.

Finaalin voi sanoa olleen varsin tasainen. Kumpikaan joukkue ei ollut selvästi toista parempi, joten marginaalit olivat pienet. Oikeastaan on vähän turha nostaa monta elintärkeää torjuntaa tehneen maalivahti Iivo Korhosen ja kisojen parhaan pelaajan Simo Huotelinin lisäksi ketään finaalissa erityisesti esille. Suomen nippu oli varsin tasainen. Ehkä nostaisin kuitenkin vielä sellaiset nimet esille kuin Kasperi Kumela, Arttu Väkiparta, Niilo Puhakainen ja yhdestä maaliin johtaneesta virheestään huolimatta ehdottomasti Eelis Arposen. Hän hyvitti ottelun aikana moneen kertaan alkupelin hairahduksensa. Mutta jokainen pelaaja täytti paikkansa loistavasti ja oli viemässä Suomea mestaruuteen.

(Tuomas Hoppu kirjoitti tämän hyvän raportin Jääpallon Ystävät – Facebook sivustollaan)

Kuten Tuomas tuossa yllä raportoi oli saavutus todella huikea, ja BandyliigaToimitus onnittelee jokaista joukkueeseen kuulunutta!

P-19 MM-Kisat

Joukkue pettyi kun finaalipaikka karkasi niukasti, kun Ruotsi voitti ratkaisevan ottelun luvuin 4-3. Tappio Ruotsille tarkoitti sitä, että Suomi ei edennyt MM-finaaliin, siellä pelasivat Ruotsi ja Norja.

Joni Hildén raportoi Norjasta näin: Ottelun ensimmäinen puoliaika oli taistelua lumessa, sillä ennen puoliajan alkua ja vielä puoliajan aikana lunta satoi todella runsaasti. Toiselle puoliajalle lähdettiin paremmissa olosuhteissa ja toisen puoliajan alussa näyttikin hetkellisesti siltä, että Suomi olisi mennyt menojaan. Parhaimmillaan Suomi johti ottelua jo 3-1, mutta Ruotsi pääsi sitten ensin kaventamaan, sitten tasoittamaan ja meni lopulta myös ohikin.

– Oltiin hyvällä liikkeellä toisen puoliajan alussa ja saatiin ne tarvittavat maalit, mutta se ei vaan riittänyt, Suomen päävalmentaja Pekka Hiltunen toteaa.

– Peli oli hyvää, mutta sitten he pääsivät tuollaisista puolittaisista maalipaikoista, eivät olleet edes puhtaita maalipaikkoja, vaan pienestä kulmasta saivat ne maalit.

Kokonaisuutena Suomen urakka MM-kisoissa oli hyvää, mutta pienestä jäi kiinni finaaliin eteneminen. Pelitavallisesti Hiltunen on tyytyväinen joukkueeseensa.

– Se saatiin, mitä lähdettiin hakemaan joukkueen pelitavassa. Puolustuspeli saatiin toimimaan niin tiiviinä kuin näissä ympyröissä tarvitsee ja tällä aikataululla on mahdollista. Siinä onnistuttiin tosi hyvin ja olimme pallollisesti aktiivinen joukkue. Marginaalit olivat pieniä jokaisessa ottelussa ja ne vain kääntyivät vastustajalle, Hiltunen pohtii.

BandyliigaToimitus lähettää kaikille joukkueenjäsenille tsemppiä – huonosti ette pelanneet.