Veiterän puheenjohtajaksi Ilkka Japola

Ilkalla on yli 20 vuoden kokemus jääpallojoukkueen johtamisesta.

Ilkka Japola on 60 vuotta nuori tyysterniemeläinen, monipuolisen palloilutaustan omaava henkilö.

Ilkka Japolan työkuvio mahdollistaa seuratoimintaan osallistumisen. Keskustelut Veiterän pj:n tehtävästä alkoi jo kevätkaudella ja hetken harkittuaan Ilkka totesi, että hänellä voisi olla annettavaa seuralle.
– Veiterä on hyvässä tilanteessa. Haluan, että Veiterään on hyvä tulla sekä harrastamaan jääpalloa että toiminaan yhdistystehtävissä, Japola kertoo.
– Seuran perusorganisaatio on hyvällä mallilla ja talous on kunnossa. Näen, että Veiterässä on tarjolla tehtäviä jokaisen jääpallosta ja seuratyöstä kiinnostuneelle.

Seuratyöstä vastapainoa

Ilkka Japola on pohtinut paljon sitä, mitä seuratyö voisi olla kiireisen arjen vastapainona.
– Näen, että seuratyö Veiterässä olisi mukavaa ja yhteisöllistä toimintaa, joka voisi toimia vastapainona arkityölle. On tärkeää, että seuratyö ja harrastaminen ovat mahdollisuus viettää vapaa-aikaa hyvässä seurassa.
– Olen kuullut, että sellainen periaate kuin ”tuplaa ja puolita” voisi olla toimia hyvin myös Veiterän toiminnan kehittämisessä. Eli siis lisätään toimijoiden määrää ja vähennetään henkilökohtaisten tehtävien rasittavuutta ja vastuita, Ilkka Japola pohtii.

Jatkossa Veiterän keskeiset toiminta-alueet, edustusjoukkue, kenttätoiminnot ja junioritoiminta, saavat enemmän vastuuta itselleen. Japolan mukaan aivan kaikkia asioita ei tarvitse päättää hallituksessa saakka ja eri toiminta-alueet voivat kevyemmin linjata omaa toimintaansa.
– Näen, että meillä on hyviä ihmisiä jo nyt eri toimintojen vastuupaikoilla ja Veiterän tilanne on kaikkiaan positiivinen.


Veiterä ry:n hallitus 2022–23:

Ilkka Japola, pj
Jukka Tirkkonen, vpj
Toni Kaljunen
Petri Siivo
Anu Talka
Marko Piispa
Aki Rikkinen
Anssi Peuhkuri

Leave a Reply