Tuloksia Ruotsista

Perjantain suomalaistuloksia

Veiterä – Rättvik 3-5

Turnauksen avauspeli isäntäjoukkue Rättvikiä vastaan alkoi Veiterältä hyvin. Veiterä meni Niklas Valtasen maalilla 1–0-johtoon. Peli eteni vauhdikkaasti ensimmäisellä jaksolla ja kahdella Valtasen maalilla Veiterä piti pelin tasoissa. Ensimmäisen jakson lopulla Veiterällä oli hieman tummempi hetki ja kotijoukkue karkasi 4–2-johtoon.

Toisella jaksolla Veiterään tälle kaudelle siirtynyt Tuomas Antikainen osui kerran ja isännät tekivät yhden ja vei siis voiton maalein 3–5. Veiterän tehopelaajana oli Matias Lehtonen, jolle merkittiin syöttöpisteet kaikkiin Veiterän maaleihin.

Pelin jälkeen Veiterä-luotsi Tero Nieminen raportoi seuraavaa:
– Puolustuspelaaminen oli lähtökohtiin nähden hyvää. Hyökkäyspelaamisessa oli odotetusti liikaa intoa ja liian pitkiä kuljetuksia.
– Parannettavaa erityisesti on vielä pelin rytmityksessä sekä pallon liikuttamisessa. Viime kauden saman turnauksen peleihin verrattuna pelaaminen oli kuitenkin valmiimpaa, Tero totesi tyytyväisenä.


JPS – Borlenge 6-3

Otteluista ei saatu raporttia


Akilles- Solberg 2-7

Ottelusta ei saatu raporttia


HIFK – Veiterä 0-1

Pelin hallinta oli aika pitkälti Veiterän hallussa. Pelin 25. minuutilla HIFKn Riku Laibert joutui kampituksesta jäähylle. Paine oli kova punapaitojen päädyssä. Hetki tämän jälkeen Veiterän Paavo Huuhtanen joutui huitomisesta jäähylle aivan ensimmäisen jakson lopulla ja puntit tasoittuivat.

Laibertin jäähyn päätymisen hetkellä Veiterän joukkueen kapteeni Ere Verhelä vei Veiterän 1–0-johtoon ja takasi näin lappeenrantalaisille taukojohdon. Syöttäjänä Matias Lehtonen.

Lopulta Veiterän kovasta painostuksesta huolimatta peli päättyi jääpallossa harvinaisiin jalkapallolukemiin 1–0 Veiterälle. Hifkin hahmona oli eittämättä maalivahti Eelis Laitinen. Veiterän peliä kuvasi huolimattomuus viimeistelyssä ja kaikkiaan yhdeksästä kulmurista olisi 1–2 maalia pitänyt iskeä verkon perukoille.

Veiterän ja HIFKn välisestä pelistä päävalmentaja Tero Nieminen totesi seuraavaa:
– Parannettiin ensimmäisestä pelistä, ja pallollinen peli oli hyvää. Kokeneen valmentajan silmiin osui erityisesti pallollisen vastuun jakaminen:
– Pelaajien väliset etäisyydet oli hyvät. Pallo liikkui hyvin ukolta toiselle ja samalla säästettiin energiaa turnauksen seuraaviin peleihin. Jatkossa pitää olla huolellisempi maalipaikoissa ja toimittaa pallo puiden sisään, pohdiskeli Nieminen.

Leave a Reply