Suomen Cup – Valmentajien mietteitä…

Tänään käynnistyy Oulun lohko

Vihdoin koittaa päivä jolloin jääpalloilijat, tai ainakin osa (OLS, Akilles, HIFK, ja Narukerä) pääsevät mittaamaan omia kuntojaan muita vastaan. Suomen Cupilla on pitkät perinteet, ja nyt pelataan sen 16 virallinen mestaruus.

Saimme muutaman viikonlopun päävalmentajan kiinni haastattelua varten, ja tässä heidän mietteitä.


Akilles / Juha Laitinen

Miten Akilles on pystynyt valmistautumaan ennen Suomen Cuppia?

Olemme harjoitelleet hieman keventäen Rättvikin turnauksen jälkeen. Jääharjoituksiin liittyvät oheisharjoitukset ovat olleet palauttavia ja jäällä olemme olemme pyrkineet pelaamaan enemmän “tuoreemmilla” jaloilla. 

Miten koet päävalmentajana rosterin mahdolliset muutokset peliinne?

Rosteriin tulee viime hetken muutoksia. Uskomaton epäonninen jakso jatkuu loukkaantumisten muodossa. Tästä syystä lisää pelaajia tippuu aloituskokoonpanosta pois, mutta Matti Vainio palaa rosteriin.

Mikä tunnelma joukkueessa on?

Jos tunnelmasta kysytään, niin eihän tässä tilanteessa voi enää kuin kääntää homma naurun puolelle. Tämmöistä tämä nyt on. Eilen joukkueen Suomen Cup- palaverissa oli epäuskoisia ilmeitä, mutta huumoria ei tilaisuudesta puuttunut. Eihän tilanteelle mitään voi, kun muutoksia ja muuttuvia tekijöitä on ennätyksellinen määrä. Selviydymme vaikeasta jaksosta kauden alkuun mennessä. Suomen Cup tulee kyllä erittäin vaikeaan vaiheeseen. Toivottavasti joukkueellinen pelaajia on jalkeilla.

Mitkä odotukset viikonlopun peleiltä?

Tavoitteena on kuitenkin kaikesta huolimatta  ajaa kollektiivista peliajatusta eteenpäin. Väistämättä joudumme lähtökohdista johtuen satsaamaan puolustuspelaamisen kehittämiseen enemmän.

Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa paljonkin viikonlopun suunnitelmiin jokaisella joukkueella. Katsotaan mitä taivaalta tippuu ja missä kunnossa jää on.

Uskallatko veikata seurojen (viikonlopun) lopullisen järjestyksen?

Viikonlopun sijoitusten veikkaaminen ei kuulu tapoihini. Ajatus on eniten omassa joukkueessa. 


Narukerä / Tuomas Erkkilä

Miten Narukerä on pystynyt valmistautumaan ennen Suomen Cuppia?

Valmistautuminen on mennyt kohtuullisen hyvin. Joukkue on treenannut koko valmistavan kauden hyvin.

Tähän auttoi se , että joukkue on ollut kasassa hyvissä ajoin. Tällä hetkellä olemme paremmassa kunnossa kuin viime kaudella tähän aikaan. Ruotsin leiri ei toki mennyt suunnitelman mukaan , kun ensin ExTe cup peruuntui.

Sitten nopeasti järjestelty 2 peliä meni mönkään , kun toinen vastustaja Stabekk perui päivää ennen lähtöä. Mutta saimme yhden pelin yhden ison jään treenin sekä keskinäisen ottelun mikä oli vahvistettu 6 Bollnäs juniorilla. Eli saatiin kuitenkin katsauksen missä mennään ja muistijäljen tulevaan mitkä on meidän parannus kohteet. Joita lähdemme Oulussa parantamaan…

Miten koet päävalmentajana rosterin mahdolliset muutokset peliinne?

Olemme säilyneet viime kaudesta hyvin ja pienillä muutoksilla eli mennään sen suhteen hyvässä tilanteessa. Pääsemme jatkamaan siitä mihin jäätiin. Pystymme taas lähtemään kehittämään lisää mitä seurassa on tehty jo usean vuoden ajan . Valmentajana koen meidän etenevän rauhassa kohti tavoitteita hyvässä aikataulussa.

Mikä tunnelma joukkueessa on?

Joukkueessa odottava ja nälkäinen tunnelma. Pelaajat ovat erittäin motivoituneita ja sitoutuneita .

Erittäin hienoa päästä aloittamaan kilpailu kausi Suomessa .

Mitkä odotukset viikonlopun peleiltä?

Etenemme joukkueen kanssa porras kerrallaan ja joka askeleella on omat pienet yksityiskohdat , joita haluamme saada eteenpäin. Suomen cup on osa portaita ja niiden tavoitteet ovat asioita mitä haluan joukkueen saavuttavan. Uskon , jos tavoitteet täyttyy samalla tuloskin on positiivinen. Eli lähestymme tulokseen joukkueen omien pelillisten asioiden kautta. Jos saamme pelin näyttämään siltä mitä siltä haluamme on tuloskin sen mukainen. Odotan pelimme kehittyvän ottelu ottelulta.

Uskallatko veikata seurojen (viikonlopun) lopullisen järjestyksen?

En ole koskaan tykännyt lähteä järjestyksiä veikkaamaan. Varsinkin ,kun en tiedä vastustajien lähtökohtia

todellisuudessa. Tiedän niissä olevan muutoksia en muuta. Kuten aiemmin sanoin , jos meidän omat pelilliset tavoitteet täyttyvät uskon meidän tuloksen olevan hyvä. Mutta ensin meidän tarvitsee kentällä päästä sovittuun .

Mitä tiedät muista seuroista, ja heidän rostereista?

Kuten edellä sanoin. Muutoksia on jokaisessa joukkueessa ollut ja varmaan nuorentuneet. Joukkueet

on hyvin valmennettuja ja sitä kautta ovat meille kova haaste. Tässä vaiheessa kautta kaikilla joukkueilla on hakemista tekemisessään. Tiukkoja pelejä on viikonloppuna tulossa .

Terveiset meidän sivujemme seuraajille?

Jääpallokausi jälleen ovella . Kaikki paikalle seuraamaan suomalaista Jääpalloa ja sitä kautta antamaan joukkueille tukensa. Koitetaan kaikki yhdessä tehdä taas hieno kipailullinen ja vauhdikas jääpallokausi

Sana on vapaa, ole hyvä:

Ei minulla hirveästi lisättävää . Toivotaan kelien olevan suotuisia ja saadaan nauttia hienosta lajissa ulkoilmassa. Yritetään vielä enemmän saada lajin sisällä yhteistyötä aikaan sillä tämä pieni laji pysyy voimissaan. Kentällä kilpaillaan ulkopuolella tuetaan toisiamme ja pyritään edesauttamaan jokaisen pyrkimyksiä. Sitä tämä laji tarvitsee. Meidän tarvitsee vaatia jokainen itseltämme enemmän , jotta asiat lajin sisällä kehittyisivät


HIFK / Toni Saukkonen

Miten olette pystyneet valmistautumaan ennen Suomen Cuppia?

Olemme leireilleet Rättvikissä ja pelanneet jo 5 harjoitusottelua ennen Suomen Cupia. Meillä on ollut myös, pääkaunpunkiseudun huutavasta jääpulasta huolimatta, hyvä tilanne jääaikojen suhteen määrällisesti katsottuna. Olemme siis pystyneet valmistautumaan Suomen Cup peleihin hyvin.

Miten koet päävalmentajana rosterin mahdolliset muutokset peliinne?

Rosteri on tosiaan hieman muuttunut viime vuodesta ja tämän vuoksi kokeilemme pelillisiä muutoksia ja pyrimme löytämään juuri tämän ryhmän vahvuuksille sopivan pelitavan.

Mikä tunnelma joukkueessa on?

Kuten aina tässä vaiheessa kautta, kaukalossa harjoitteleminen puuduuttaa varmasti monia ja malttamattomana odotamme ulkojäitä sekä kauden alkua. Tunnelma on kuitenkin ollut harjoituskauden aikana hyvä ja

Mitkä odotukset viikonlopun peleiltä?

Meidän tavoite tulevalta viikonlopulta on saada kehitettyä meidän pelaamista nousujohteisesti

Uskallatko veikata seurojen (viikonlopun) lopullisen järjestyksen?

En taida uskaltaa =)

Meidän sijoituksen viikonloppuna tulee joka tapauksessa ratkaisemaan meidän omat suoritukset ja joukkueen terveystilanne. Millaisia pelillisiä harppauksia pystymme tekemään Rättvikin turnaukseen nähden, ratkaisee meidän sijoituksen – ei muiden joukkueiden tekeminen. Kaikki on meille mahdollista.

Mitä tiedät muista seuroista, ja heidän rostereista?

Ainahan näitä huhuja ja puoli totuuksia liikkuu ennen kauden alkua, että mikä joukkue on paperilla heikentynyt ja mikä vahvistunut jne. mutta pelataan nyt ensin. =)

Terveiset meidän sivujemme seuraajille?

Laitetaanpa kaikki bandyliiga.fi sivustot suuremman seurannan alle! Sivustolla on toimituksellisesti tuotettua matskua joukkeiden mietteistä ja kuulumisista, joita on kiva seurata itsekin!

Sana on vapaa, ole hyvä:

  1. Viime vuonna bandyliiga oli mielestäni jo aiempia vuosia tasaisempi. Luulen, että tänä vuonna sama trendi jatkuu ja tulemme näkemään tiukkoja kamppailuja ihan jokaisesta sarjapisteestä, mikä on tulee olemaan vain hyvä asia. Paras joukkue voittakoon!

OLS / Timo Tiusanen

OLS:n Timo Tiusasta emme saaneet kiinni, joten kysellään hänen tunnelmiaan sitten turnauksen jälkeen.


Alta pääset seuraamaan turnauksen otteluja suorana / Jarmo snellmanin kuvaamana – Kiitos hänelle!

Leave a Reply