Sunnuntain tulokset

JPS – Narukerä 5-3

JPS kommentoi voittoisaa otteluaan seuraavasti:

Sunnuntain peliin löi leimansa räntäsade ja jään päällä ollut usean sentin lumikerros. Molemmat joukkueet löivät lähinnä pitkää, välillä palloa tökittiin lumessa eteenpäin.

Pitkien pallojen alasotossa ja maalien edustalla käytiin kovia vääntöjä. Ensimmäisenä väännöstä tuli voittajana ulos JPS, kun Jasu Koljonen pisti pallon maaliin. Ennen kuin 30 min oli pelattu, JPS karkasi jo 3-0 johtoon Joni Vuopion komeilla lyönneillä.

Narukerä ei kuitenkaan luovuttanut, vaan aloitti takaa-ajon Tomi Mustosen upealla lyönnillä, johon maalivahti ei ehtinyt ”kissaa sanoa”. Tauolle lähdettiin lukemissa 3-1.

Toisella puoliajalla JPS oli aluksi ottavana osapuolena ja Narukerä tuli tasoihin Ville Aaltosen ja Joona Rajalan maaleilla. 69 minuutin kohdalla Jasu Koljonen pääsi kuitenkin läpiajoon Topi Pesosen hyvin ajoitetusta syötöstä. Peli 4-3. Molemmat joukkueet jatkoivat vyörytystä ja peli olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa. Samuel Gerovoi jatkoi kuitenkin erinomaista pelivirettään ja otti jälleen useamman ratkaisevan torjunnan tärkeässä paikassa.

Pelin ratkaisu nähtiin, kun Tuukka Ässämäki näytti taituruutta ja kuljetti pallon maalin edustalle. Maalilla käytiin kovaa vääntöä, jonka lopputuloksena Jasu Koljonen runnoi päivän kolmannen maalinsa. Lopputulos 5-3 Jipsille.

Narukerä kommentoi ottelua kallella kypärin seuraavasti:

Idänreissu ei ole ollut Narukerälle ikinä helppo, eikä se ollut sitä tänäkään viikonloppuna. Kotiin tuliaisina pyöreät nolla pistettä. Tänään jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin, räntäsade teki kentästä pelaamattoman ja molemmat joukkueet löivät pitkää toisen maalille. JPS hallitsi tänään pitkän pelaamisen paremmin ja otti ansaitun 5-3 voiton.

Narukerän taival jatkuu ensi viikonloppuna kotikentällä, kun vastassa on vireensä löytänyt Veiterä. Kerä jatkaa edelleen sarjataulukon toisella sijalla, joten kaikki on vielä auki! Ensiviikon ottelu on erittäin tärkeä, joten kaikki mukaan kannustamaan punaiset voittoon!

Botnia – Kampparit 0-6

Botnia kommentoi ottelua seuraavasti:

Botnia sai vieraakseen hyvin sateisena sunnuntaina sarjakärjen Kampparit. Kampparit pääsi heti avauskympillä kahden maalin johtoon Botnian harhasyötön ja Kampparien vastahyökkäyksen seurauksena. Maalilukemista huolimatta Botnia oli enemmän pallossa kiinni avausjaksolla. Säästä huolimatta joukkueet pystyivät kohtuullisen hyvin pelaamaan jäätä pitkin avausjakson. Botnia oli aika aseeton Kampparien kenttäpuoliskolla, kun taas vieraat tiivin puolustuksen lisäksi käyttivät omat paikkansa paremmin hyväkseen mennen 0-4 johdossa tauolle.

Toisella jaksolla päästiin pelaamaan parikymmentä minuuttia puhtaalla jäällä, ennen kuin vesisade alkoi uudelleen. Botnian tekeminen hyökkäyskolmanneksella oli hieman skarpimpaa toisella jaksolla, mikä johti muutamaan vaarallisen oloiseen erikoistilanteeseen. Maalit jäivät kuitenkin tekemättä. Kampparit löi puolestaan pari maalia lisää toisen jakson alkupuolella ja 0-6 lukemin pisteet lähtivät Mikkeliin.

Kampparileirissä ottelu nähtiin seuraavasti:

Kampparit hoiti Bandyliigan otteluviikonvaihteen tyylikkäästi loppuun voittamalla sunnuntaina Helsingin Botnian vierasottelussa 0-6 (0-4).

-Ottelu oli meiltä hallittu esitys alusta loppuun saakka, tuumi päävalmentaja Olli Manninen.

Bandyliigan tyvipään joukkueisiin kuuluva Botnia ei etukäteen arvioiden ollut erityisen vaikea vastustaja, mutta vaikeaksi ottelun teki viikonvaihteen asetelma.

Kampparit pelasi ensin lauantaina kovan ottelun sarjakärki Porin Narukerää vastaan Mikkelissä ja matkusti sitten sunnuntaina Botnian vieraaksi. Kun Kerä kaatui Mikkelissä ja Botnia Helsingissä, Manninen oli erityisen tyytyväinen joukkueensa pelimoraaliin.

Muistissa oli edellinen vastaava kahden ottelun viikonvaihde, jossa JPS:n ottelun jälkeen matkattiin Porvooseen, eikä Akilleksen vieraana ottelu mennyt kehuttavasti.

-Nyt joukkueen kanssa puhuttiin etukäteen asetelma läpi ja tulos oli se, että joukkue tiedosti tilanteen, oli valmiina matkaotteluun ja hoiti myös ottelun, sanoo Manninen.

keliolot olivat kehnoja Helsingin Oulunkylässä

Ensin ottelu alku viivästyi hieman kenttäkunnostuksen vuoksi ja sitten puoliaikakin venyi pitkäksi samasta syystä.

Kampparit joutui ensi jaksolla pelaamaan vastatuuleen ja kelin vuoksi joukkue varautui ottamaan alun maltilla. Kuitenkin Kampparit onnistui maalinteossa heti alkajaisiksi.

Rasmus Kettunen teki avausmaalin jo neljännellä minuutilla ja Santeri Laitinen jatkoi viittä minuuttia myöhemmin.

Kaksi maalia alkuun oli myrkkyä Botnialle.

-Varauduimme puolustamaan tuulen vuoksi, mutta kaksi maalia alkuun helpotti jatkoa. Koko ajan oli turvallinen olo, että ottelu oli meidän hallussamme, tuumi Manninen.

Laitinen ja Kettunen maalasivat vielä kertaalleen kumpikin, Laitinen ensi jaksolla ja Kettunen lopuksi.

Santeri Laitinen ja Rasmus Kettunen tekivät kumpikin kaksi maalia Botniaa vastaan.

Kampparien muut osumat iskivät Janne Hauska (0-3) ja Tuomas Liukkonen (0-5).

Botnialla ei ollut sunnuntaina juuri sanomista. Joukkueen tukikin näyttää kadonneen: ottelua seurasi Oulunkylässä vain 16 katsojaa.