SM-Sarja 1930-31

Ensimmäistä kertaa SM-Kilpailu pelattiin sarjamuotoisena, eli SM-Sarjana

Jääpallon Suomenmestaruus 1931 ratkaistiin ensimmäisen kerran sarjamuotoisella kilpailulla. Kilpailuun kelpuutettiin suoraan Suomen sen hetken parhaat seurat Sudet, ViPS, HJK, KIF, HIFK. Kuudennesta paikasta käytiin karsinta HPS:n, TPS:n, ja ÅIFK:n kesken. Ratkaisevassa ottelussa HPS voitti ÅIFK:n 2-0.

Mestaruussarjaa kutsuttiin alkuun A-sarjaksi. Historian ensimmäinen sarjaottelu pelattiin 17.tammikuuta KIF:n ja HPS:n välillä. Ottelu päättyi KIF:n voittoon.

Kausi oli Viipurin Palloseuran juhlaa, tiukimmille se joutui toisen Viipurilaisen seuran Susien kanssa. Se voitti Sudet ensimmäistä kertaa SM-kilpailuissa niukasti 2-1.

Koskaan aiemmin Sudet ei ollut hävinnyt paikallisvastustajilleen SM-kilpailuissa.

ViPS varmisti mestaruutensa viimeisellä kierroksella kukistamalla Kiffenin Helsingissä 1-6. Mestaruus oli ViPS:n ensimmäinen.